35 години от ужаса "Хилзбъро". Този ден смрази и промени футбола

Ефектът от случилото се в Шефийлд е огромен, особено по английските стадиони

Обратно в новината

Коментари - 35 години от ужаса "Хилзбъро". Този ден смрази и промени футбола | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истината е, че по това време в този град живеят най-простите англичани. Работници на доковете, работници във фабриките.....простолюдие. Вечно пияни, агресивни и глупави. Пълно отражение на хулиганите в т.н.футболен клуб ливърпул. Тези "хора" обикалят стадионите в Англия, за да пият и да се бият. Футболистите и щаба на лузърите, добре знае какво да очаква от феновете си. Лицемерие е да се правят на изненадани и шокирани. А кой е Стиван Джерард? Печелил ли първото място в Англия или с националния отбор? Доказан пияница и побойник в из баровете. Срам и позор!

Егати гнусния стадион, с огради като на затвор. И после ми говорете за футбол.

Бог да прости загиналите. Скаусърите са отвратителна напаст. Спомнете си историята с бармана на Златни пясъци, осакатен от онова рижо наркоманче.

От няколко десетилетия вече всяка година като дойде ред, чета една и съща статия - ми ужаси стават през ден. Преди седмици в Москва 150 човека, преди месеци в Израел над хиляда, всеки ден из Палестина стотици - с какво този ужас го споменавате всяка година, сякаш е нещо по-трагично от останалите ежедневни масови ужаси?

Историята е малко по-различна... Полицията пуска тълпата, защото отвън напрежението расте и е близо до ескалация и сблъсъци с полицията, заради започващата среща и хората извън стадиона. Решението да се пуснат наведнъж в сектора е грешка, но то е подтикнато от поведението на тълпата отвън.

Хората са овце и това няма да се промени още 5000 години. Човек се чувства нищожен в такива моменти и може би разбира, че няма нужда да се прави на велик и да се опитва да контролира природата или тълпата. Накрая последните му го набиват по такъв начин, ако ще и да е бил приживе някой цар или диктатор.

Че не говориш от личен опит - как природата или тълпата (по твои думи) ти го набива ! Нещата са далече по-прости - ако не искаш проблеми - недей да си ги търсиш ! Например да си без билет за мач и да се опитваш да се натикаш в препълнен стадион.