35 години по-късно: Как четата на Абаджиев вдигна света над главата си (Снимки)

Световното по щанги в София от 1986 г. остава ненадминато като доминация на българите

Обратно в новината

Коментари - 35 години по-късно: Как четата на Абаджиев вдигна света над главата си (Снимки) | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре че са гимнастичките и ивет горанова все момичета по 40кг да ни отсрамят на олимпиадата.

Четата на Анаболджиев...

А Стойка да не е сто кила?

Как? Благодарение на уникалната българска фармацевтика. Не беше много отровна, лесно се чистеше и пораженията за организма бяха минимални (на фона на това, което блъскаха източногерманците).

Славни години за България и за спорта бяха годините до 1989. Почти нямаше млад човек да не е спортувал в училище. Жалко за поколението, което расте без движение, без спорт!

Все още няма статия за видеото, в което Младен Маринов се среща с Митьо Очите и Маргините. Диря, що така?

Бяха хубави времена, а тези момчета бяха със самочувствие!!!

На некой дедовиу

Четеп, ти ли си?

С всичките му кусури, комунизма беше периода, в който България получи несравнимо развитие. Несравнимо с периода преди 1945, несравнимо и с периода след 1989г.

Цирк! Половината станаха мутри, а другите измряха млади от допинга и анаболите! Всичко беше, за да се рекламира диктатурата на Живков за “развития и успешен соцуализъм”!

Ти си луд! Работехме за едни дънки цял месец, а за телевизор 9 месечни заплати! Живеехме в затвор.

При комунизма беше толкова “хубаво”,че веднага щом овориха затвора България(Северна Корея) , два милиона българи се изнесоха със светлинна скорост. Сега пък измират от старост българите родени в Царство България преди “развития социализъм”! Затова сме на това дередже. При Борисов народа забогатя и се замогна, а младите българи се връщаха в Родината! Сега отново Радев и червените кхмери ни докараха до национална катастрофа о до Терминал-2!

Искаш да кажеш, че телевизора е струвал 1800лева???? Защото на баща ми заплатата беше 240лв!!!!

35 години по-късно.... ГОЛА ВОДА! ТЕ ТВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО

Кой се върнал бе м.ка ти загубена да.еба,семко гнила!Кой се е върнал бе промит б.клук,преди 4 години заминах за Австрия,келеш нямаш си на идея колко е хубаво тук,а такива гнили плевели като тебе иизнемогват и се правят на патриоти с банкнския дърт мутраген!Чиба к.че!

Пише ти антикомунист,2 милиона изчезнаха от България понеже бяха принудени.Затвориха заводи,фалираха държавата и я ограбиха бивши комунисти преименували се в демократи,които сега лижат задника на новия господар и продължават да крадат,но за съжаление новия ни господар не ни дава нищо нито строи беше,единственото което прави е да ни ограбват и използват.

тези, които пишат. че България е имала голямо разбитие по време на социализма нека си изкара главата от ззззззз къде са 4 милона българи, къде са ни великите спортисти, къде са ни децата от математическите олимпиади, истината е че до каквото се докоснат руснаците се разпада на мига, естествено запада не са по-различни, време е да си го кажем - България вече на път да изчезне, но не само заради външни фактори, а най-вече, заради онези нашенци, които работят срещу страната си, и заради робския дух на всички нас, а сега гледайте си видеото и с това ще си останете - амин!

Баща ти е бил военен, или милиционер, мачкащ инакомислещите. Моят беше инжинер и взимаше 200 лева, а аз като млад учител 180 лева. Само миньорите взимаха повече.

Това че си има неудачници са си си виновни само те! Тези дето не искат да гласуват за ГЕРБ са провалили се “бизнесмени”, изловени митничари контрабандисти, корумпирани чиновници и доказани некадърници. Който и да дойде на власт тези лузъри пак ще са губещи. Но при ГЕРБ голяма част от народа забогатя и се замогна.

Според някои и за глобалното затопляне са виновни комунистите

Последното световно първенство без сериозен допинг контрол.

Ама не сте и невинни. И вие комунистите пърдите, нали?

През 1986та Стяуа Букурещ става носител на КЕШ. По-щях да съм щастлив, ако някой български футболен отбор беше взел КЕШ. А то някакви космати примати пърдят и вдигат тежко. И после им дават москвичи за награда.

точно това е тайната :))) даже си го казаха

ама тук става въпрос за щанги, а не за футбол. А относно това да вземем КЕШ - ами да сме взели. ЦСКА беше на една крачка от финала като поведе за първите 18 мин. на Байерн с 3:0. Кой им е крив, че психиката им беше лабава и е накрая едвам биха с 4:3, а после отпаднаха.

Армията беше за да пази самите българи да не избягат от земния рай НРБ. В прекрасните НРБ заводи даваха по 180лв заплата при 3лв за $. Произвеждаха се телефони с шайба. Също така децата работеха ангария на полето срещу символично заплащане, за да има свежи зеленчуци за другарите в москва.

Толкова хубаво беше, толкова невероятно, тълпи имигранти от Германия и САЩ бяха на границата ни, швейцарци ни молеха за пребиваване а французи и белгийци чакаха с трепет да станат български граждани. Нямаше бездомни, всички живеехме като в палати, прекрасните ни 45 кв. панелки гарсониерки бяха мечта за всеки западно европеец. Колите ни - здрава и надеждна техника, достиженията на "Булгар Рено" изпълваха със завист и Мерцедес -Бенц и БМВ.. Всичко беше уредено - искаш апартамент, купуваш, искаш кола - купуваш, стоки пълно, изобилие, американци идваха да правят алъшвериши с български златни левове! ... ... ... ... стига сте бленували по измисления соц. На всички ви се струваше "хубаво" щото не бяхте видяли хората на запад как живееха и се развиваха. на селяните родени в мизерията на войната през 40те години панелките и москвичите им се струваха лукс, а волгите мечта...

И аз това казвам де. Чудя се защо сме заложили на грозен хамалски спорт като щангите.

Само две години по-късно на Олимпиадата в Сеул лъсна със страшна сила престъпната азиатска схема на българските победи и доминация. Целият български отбор по тежести беше светкавично върнат в Булгаристан, когато се разбра, че всички до един са дрогирани.

Ми те щото в Сеул Южна Корея сс гадни капиталисти.

Нещо съмнително е имало. в София - 7 български медала, 2 на СССР и един румънски. Почти като олимпийските игри в нацистка германия.

Още 140 години ще фърфирят за тия 18 минути.!!!Общ резултат7:4 за немците...Футбол се играе 90/180 Мин.

Самия Абаджиев си призна как са ставали нещата - появява се ново вещество на пазара - той го дава на бойчагите да зобят, след 6 месеца веществото го обявяват за допинг - той спира да им го дава, но за тая половин година е излязло друго вещество...

И за Ковида сте виновни! Кадни китайски комунисти! Ядете влечуги и прилепи от глад при справедливия комунизъм, но върхушката пие Реми Мартен!

Вместо да бие капиталистите, Абаджиев имаше наглостта да бие и братушките. :)

Е повече русофобска измислица, отколкото фактологическо напомняне за успехите на онази България, която загубихме...

Аз купувах от една аптека Бианабол и Дианабол БЕЗ рецепта в Б-я за един приятел про културист тук отвъд океана.

Бях там, не съм изпуснал опит на никой от нашите. Залата се пукаше пи шевовете, хората се бяха натъпкали и по пътеките, под стълбите където в последствие беше базара беше същото и само питаха тези които виждат какво е станало. Не че не се чуваше... по някое време имах чувството че залата ще падне от шума. Никога не съм виждал по-родолюбива публика от тогава. Моля не цапайте тема с тролене и глупости за допинги. Който не се е докосвал до този спорт, идея си няма за какво става въпрос. На практика се води мръсна война и хващат този за който са платили да бъде хванат. Колкото до Сеул, началото на явната мръсотия. Тогава се видя истинското лице на руснаци и американци. Абаджиев спря отбора защото предварително имаше списък кой ще бъде хванат, но не повярва. Списъка беше от руснаците и бяха предложили да делим медалите. Естествено, отказа и първите двама от списъка изгоряха.

Да, това е лекарство, което се предписваше след операции. Както и много други...

Kalin

То да беше само щанги ами борба лека атлетика художествената гимнастика гребане.......златни спортисти а сега сме едни въшки.94 футбола нямаше да сме ако не беше поколението от преди 10 ноември.После....пълна разруха.

Времената на безконтролно друсане с всевъзможен допинг... за прослава на БКП и НРБ...

така е, но и за ссср-ските кретени беше същото

Всички са с БЪЛГАРСКИ имена.. Турците просто ИСКАТ да КРАДАТ от нас... ИЗЛЪГАЛИ тоя Наум Шаламанов да ИЗБЯГА и да си СМЕНИ името на ТУРСКО... Трябвало е да утрепят Наим Сюлейманоглу за да НЕ предаде на турците как да вдигат шанги.. До 1990 г, е НЯМАЛО никакви турци в щангите на Световно и Олимпиади !!!

времена на съзидание и градеж после разруха вече 35 години

Забрави да кажеш, че преди друсането е имало ужасно много работа.Защото на тебе и да ти напълня една ясла със стеройди, освен да се осереш друго няма да стане.

едва ли повече от СССР по това време, а сме ги размазали, и не само тях а и целия източен блок, гедерета, полши и тн. А че комунистите са били по напред с допинга по онова време, няма какво да спорим, сега изостанаха и лесно ги ловят и наказват. А по-долу пише човека градеж и съзидание било, ала бала, абе ти виж сссера как се срина, ание сме подробност в целия пейзаж.Няма как авантата и мързела да просъществуват дълго. Китай се спукват от работа, нещо което няма как да стане в изт. европа, ако направят комунизъм в Япония, ще работи.

Наим не избяга. Беше отвлечен и в последствие турците платиха няколко млн. долара за това. По правилник ние можехме да му спрем състезателните права и нямаше да може да участва на нито едно международно състезание. И край. Обаче хората вярват на журналисти... Преди да стане това, той беше пуснал сигнал където трябва и имаше охрана... но човека просто пийнал на банкета и ето ти беля. Това се случи в Австралия след състезанието, на вечерята след закриването. Има и свидетел от нашия отбор. Наим го премълчаваше, но това си е договорка. Беше позлатен.

Vremena na qko zobane,nai veche s “vinstrol”,tova e “tainata”na toq neveja Abadjiev,godini po kasno vinstrola vzeha da go lovqt i Abadjiev se osra,ako naistina shtangite v Balgariq imaha shkola,zashto dnes ste gola voda v tozi sport?!!….Tuk dolu edin tapunger e napisal ,che Naim go otvlekli,Naim izbqga ot svinarnika narechen Balgariq,nachelo sas svinarq Jivkov.zashtoto nasila mu smeniha rodnoto ime,dadeno mu ot maika mu i bashta mu,beshe mu nakarneno elementarnoto choveshko dostoinstvo, po kasno toi dori beshe na koricata na spisanie Times,Naim e nai velikata lichnost na Turcite rodeni v Balgariq i to za vsichki vremena!

То днес не зобят. Спомням си как една чистачка в САЩ, до като чистела, бутнала някакви стила и с 20 000 допинг проби на спортисти от САЩ. Точно преди олимпиадата в Бразилия. Само да не си мислиш, че не е напълно случайно.