17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изключително зле написан материал.

Трябва да се има в предвид, че на повечето българи им е през един специфичен орган, за медалите на олимпиадата

Доста успешна Олимпиада за нас

пак ще сте зад Кения,европедалчета

Босненците имат един бронз в таекуондото

За мен опитът или стремежът спортине постижения на Олимпиаданта да се оценяват основно чрез броя на златните медали е абсурден.В началота на възстановянето на олимпийските игри в миналия век това може би е било оправдано по ред причини.но сега възможностите са толкова изравнени,че между медалите има твърде малка разлика.Освен това в игрите са вкарани такива нищожни от гледна точка на спортна ценност спортове ,че по мое мнение ,златният медал от такива спортове не струва даже последното място на финал в класическите олимпийски спортове./Не искам да кажа кои са тези спортове ,за да не обидя спортистите/.Затова считам,че е уместо да се правят 3 класации-първата и най-авторитетната ,за класиране по точки -с включване от първо до осмо място,второ класиране по общо брой медали,и накрая ,като бонус -по златни медали.Иначе сега гледаме абсурди -някакви си нижожна в спортно отношение островна държавица печели златен медал в някакъв спорт,а държава с развит спорт и 30-40 млн.населине печели 5 сребърни,10 бронзови медала ,вкрва в осмицата най.добри 30-40 души .и бива класирана някъдие назад заради това ,че няма златен медал....

Браво на българските жени!

Една много добра Олимпиада за нас

Не е зле като за изчезваща нация...Обаче и при каратето и при бокса на подиума беха българка и представителка на Китайско Тайпе - нещо липсва разнообразието при женските бойни спортове...

не е зле! но аз чакам следващата олимпиада - първа след ББ и Кралев - тогава, при грижите на новата власт и при тотално спиране на кражбите ще имаме поне по 20 медала от всеки метал.

След победата на ИТН вече се диша по свободно за всички !!! Не както в Беларус при Лукашенко !!! Резултатите са налице - 3 /златни медала / Спрямо Северна Македония и Косово сме пред тях най добри от най бедните !!! Два златни медала от ,,АМАЗОНКИТЕ,,и един от красивите момичета !!!

НА ТАЗИ ОЛИМПИАДА - И ТРИТЕ ТИТЛИ ДОЙДОХА СЛЕД ДИРЕКТЕН ПОГРОМ НАД "ВЕЛИКОДЪРЖАВНИТЕ"! ТОВА ПРАВИ ТОЗИ УСПЕХ ТОЛКОВА СЛАДЪК И ЗАПОМНЯЩ СЕ!

радвам се, че украинката я броиш към "великодържавните"

Мунчолиадата е като олимпиада !!! Но без победители !!!! Губещи са всички българи. А мунчо е тъп и злобен фигурант на Божков

Тва прасето Кралев ли го поръча, дет поемало отговорност

Испания, 47 милиона, тренираща и ходеща на улицата с намордници 3 златни медала. България 7 милиона, тренираща с отворени лица, 3 златни медала. Дано Радев Фатмаков не изпорти България.

И то печелят жени, а в Испания са тотално еврогейци със истамбулска конвенция, учещи даже децата до 6 години да маструбират.

Без да омаловажавам постижението на нашите спортисти, но ние печелем злато в дисциплини, къде никой друг няма особен интерес и конкуренция - женски бой и женски хамали! В дисциплините със сериозен интерес и конкуренция тотално издишаме!

Не е вярно! имахме финал в плуването. Имахме и други участия - финал скок на височина, участие в спринта.

2021-08-09 13:51:43 Някой (нерегистриран) Като в Москва 1980 сме на 3-то място по медали. ------ САМО СОЦ.ЛАГЕРА И СТРАНИ ОТ ТРЕТИЯТ СВЯТ ... ИЗОБЩО - СТИГА С ТОВА "МЕРЕНЕ" С МИНАЛОТО - "КАКВО Е БИЛО", "КАК Е БИЛО" ... СЪЩАТА ОЦЕНКА МОГАТ И ДРУГИТЕ СТРАНИ ДА Я ПРАВЯТ... ДВА ПЪТЕ В ЕДНА РЕКА НЕ МОЖЕШ ДА ВЛЕЗЕШ - ВРЕМЕНАТА СА ДРУГИ, ХОРАТА СА ДРУГИ, ПОКОЛЕНИЯТА СЪЩО АДЕКВАТНО Е ДА СЕ ПРАВЯТ СРАВНЕНИЯ ЕДИНСТВЕНО ЗА БЛИЗКИТЕ 3-4 ОЛИМПИАДИ, Т.Е. В СЛУЧАЯ - ОТ НАЧАЛОТО НА ВЕКА. а ОТ ТОГАВА - ТОВА Е НАЙ-УСПЕШНАТАТ ОЛИМПИАДА ! ГЛАВНОТО, ВАЖНОТО, КОЕТО ЩЕ СЕ ЗАПОМНИ - БЕШЕ ЯКО НАТРИТ НОСА НА .... ВСИЧКИ ЗНАЯТ НА КОГО !!

Тъй.тъй смешнико и едно време наъриваше носа, че и победител се бараше, ама в едно Паришко предградие ти го сложиха с 200 , че и още се върти, щот си "яката" работа и натриваш носове, не че ти еъобще умаш от лабут де))))хи хи

Аз си написах, че е имало бойкоти, но не чак толкова много. Както и ние бойкотираме следващите в САЩ. Бойкотират САЩ, ФРГ, Канада и другите са незначителни за олимпийските спортове, макар да има Япония, Южна Корея, но останалите са тип Антигуа и Барбуда. Но участват Италия (5-ти), Франция (8-ми), Великобритания (9-ти). Примерно щяха да ни изпреварят 2-4 държави и да сме между 5-7 място.

Не е вярна тази статистика. Само в последния ден спечелихме 5 златни медала.

Да тоя медал е доста голям при всички случаи ако не са 5.

Представихме се чудесно, особено като се имат предвид малкото ни участници и сериозните балтии на съдиите! Заради последните загубихме 1-2 медала, както и можехме да имаме повече от по-благородни метали. Сега е много важно да бъдат добре поощрени тези, които се представиха добре (пък било и без медал) и да се инвестира в подготовката им за следващата Олимпиада - три години бързо ще минат.

PEYTSCH

Мъжете които носеха злато и титли в щангите, борбата и бокса хич ги няма може би защото стават мутри, както народните певици стават чалгарки...

Индия е 48, имат само един златен, и то мъж. Само един, при 2млрд? Златния им е на хвърляне на копие, и го тренира един от най-добрите - германец който е хвърлял над 100м.

Имали сме на олимпиада медали: златни 54 сребърни 88 бронзови 82 общо 224 Този път златните бяха повече от останалите. В Сеул имаме злато, сребро, бронз, общо: 10 12 13 35 В Москва където има и бойкоти: 8 16 17 41 Като в Москва 1980 сме на 3-то място по медали. Но бойкотираме Лос Анджелис 1984. А тук странното бе, че печелеха само жени. Разбира се това се разпределя и по други държави ще печелят мъже. Сигурно в арабският свят по-рядко се намират жени спортисти.

Аз бих бил горд ако България имаше най-образованото и най-здраво общество. Това да се мерим с останалите държави с това, че имаме няколко десетки съграждани които са готови да посветят всяка свободна минута в живота си на определен спорт и са готови да минат през огън и лед е меко казано глупав повод за гордост. И това е абсолютен архаизъм през 2021-ва година. Държавите вече не са мононационални, че да се мерят кой е по по най. На запад вече спортистите им са с чуждестранен произход, така че къде е мястото на националната гордост?

Много добър и точен коментар!

Ама дали се отнася за Русия?По то точно за РОК?

Това не е съвсем така! Например, колко натурализирани чужденци видя сред китайските, японските, а дори и руските състезатели. Това, че на запад прибират всякакви подчовеци, чиято физика да използват, не означава, че всички го правят. Националността все още не е изпразнена от съдържание за някои държави, дори за нашата. Иначе, съгласен съм, че професионалният спорт осакатява духовното и умственото развитие, най-малкото защото краде много време и енергия на човек. По-добре е да блестим с постижения в науката, ама там просто никога не сме били на висота, хеле пък през последните десетилетия. Правим каквото можем, по-добре с добри постижения на Олимпиадата, отколкото без тях.

Държавите много рядко са били еднонационални. Особено тези, с които трябва да се сравняваме - западните супер сили. Просто преди нисшите се подтискаха и не им се даваше да се състезават. Сега Ганьовците искат рекорди и медали, та затова има толкова много паплач.

Успехът ни е огромен, Най-точно е сравнението медал/брой население. Там сме на 3-5 място в света. Словения и Унгария са пред нас, може да има и други държави, но не са много на брой. Населението на САЩ е 45-пъти по-голямо от това на България, на КИТАЙ е 185 пъти, на Индия също толкова. При положение, че имаме 6 медала, Китай би следвало да имат 1110 за да имат паритет с България. САЩ - 270 медала, Индия 1110 и т.н. Това са точните сравнения между страните разбира се ако броя на медалите беше 6000. На олимпиадата са раздадени около 1017 медала в 339 дисциплини. Населението на България е по-малко от 1 на хиляда от световното. Оттова следва, че броят на медалите ни би следвало да е 1 (1017/1000)на САЩ 46, а имат 113 92,46 пъти повече) , На КИТАЙ 186, а имат 88 ( 2,11 пъти по-малко). Имаме 6, което е 6-кратно повече. Браво на българските спортисти!

В Сеул имахме спечелени вече 10 златни медала и очаквахме поне още 3 в щангите, когато братушките и унгарският ДС милиционер Аян ни нанесоха удар в щангите. И пак имахме 8 златни медала и още 20 сребърни и бронзови.

Сега е момента да си припомним как в Атина прецакаха Данчо Йовчев за златен медал.

Ми то е ясно къде сме отдавна на всички!Най-зле сме спрямо повечето държави! Стандарта на живот е на минимум, да не кажа минус, на ръба на оцеляването! Спорта в страната е даже и още по- зле, така че едно ОГРОМНО БРАВО на нашите олимпийци! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА ПРОДЪЛЖАВАТ С УСПЕХИТЕ И ВСЕ ПОВЕЧЕ ДЕЦА ДА ИМ ПОДРАЖАВАТ!

Олимпиадите са като всеки конкурс и състезание. Няма никаква гаранция в повечето случаи , че най- добрия печели. Понякога късмета решава всичко. Е оная, каква беше навремето... , а да, Тереза Маринова на скок дължина, състезател от средно ниво , а взе злато на късмет: кой болен, кой нямал ден.... Тя никога не повтори това на голямо състезание. Или Дафовска навремето- същата работа, тя самата години не си верваше че е била олимпииски шампион. От друга страна, Юсеин Болт докато се състезаваше- ясно беше че е най- добрия , медала не би го направил по- добър.

Тереза скочи при попътен вятър и идеални условия.После се разрази буря и силен дъжд с насрещен вятър...Дафовска и другите от нейното поколение още на 17 г. са хванати с допинг..Като тинейджърки.Казали май,че куче ги било нахапало,или нещо такова.Треньорът им Котерлицов избяга в Канада.Разминло им се някак си, просто.Или другите не са виждали конкуренция в тях..

Комплексарите отново се опитват да принизят успеха ни, който на фона на последните няколко олимпиади наистина е огромен. Благодаря на всеотдайните, дисциплинирани и способни дами, че ни донесоха тази радост!

Успеха ти? Ти кой от тия с медалите си? Или си треньор например , а?

Аз съм Бойко

в гимнастиката израелската си изтърва лентата на земята, а съдиите й дадоха златото, Така ощетиха рускитине, които бяха перфектни. Изобщо, съдийството беше ужасно....

Някой май не разбира правилата на гимнастиката ама дава много акъл … играят се 4 съчетания, не 1. На 2 съчетания израелката отбеляза повече точки, на едно бяха равни с Дина и на четвъртото, където изпусна лентата, израелката беше втора. По-елементарно не мога са го обясня, който разбрал - разбрал.

А тея 4.7 повече от клалификацията за същите съчетания от къде дойдоха?

В Сеул, през 1988 г., спортистите на комунистическа България спечелиха 10 златни, 12 сребърни и 13 бронзови медала и бяха на 7-мо място в класирането по медали! Ходете се скрийте с пръдливите ви успехи сега!

соца е гаден. Така че 2 капиталистически медала са повече от 10 "социалистически".

Така е, гадно е, когато видиш, че соца е бил по-успешен в спорта от прехвалената деРмокрация!

в соца е имало допинг, но понеже е студена война не е имало как да ги унижават както сега с Рок

А през 1980г. На кое място бяхме по медали?! На 3то ако си спомнят някои......спорта в Бг през 80те и 90те(началото) беше на висота

Айде стига. Запада бойкотира 1980 в Москва. Изтока бойкотира 1984 в Лос Анджелес. Ако само България участва и първи по медали може да станем. Казвам може, защото може и да ни дисвалифицират.

като извадят каратето и бокса както се чува, пак ще се надяваме на чудо

а като извадят и борбата и гимнастиката които също не са харесвани, направо ще ни занулят.

Тея медали не струват и наполовина на видеото от съблекалнята на ФК Цола Драгойчева от Подуене! маструбиращите левскари в съблекалрнята са световна спортна новина в Азия, Австралия и Северна Америка. Дир, защо мълчите по връпроса? Все пак това е "отбора на народа". Хора заслужават да познават своите герои. Пуснете линк с видеото!

Извинявайте, обаче такива сравнения са малко излишни и струва ми се нелепи! Според мен трябва да се сравняваме основно със себе си и не толкова с другите! Факт е, че е имало Олимпиади, на които сме печелили доста повече медали, но също така е факт, че от много отдавна не сме се представяли толкова добре и че обърнахме тенденцията за броя на медалите и тя стана от низходяща възходяща. Дано в Париж се представим още по-добре. Това е важното! Важно е също така, че нашите състезателки победиха представителките на супер сили в спорта, което прави завоюваните от тях медали още по-ценни! Също така трябва да се отбележи, че имаше и някои спорни съдийски решения, които ощетиха български състезатели и може би Сърбия нямаше да има повече бронзови медали от нас, ако не бяха те. Точно сръбски съдия ни отне мисля заслужен бронзов медал в щангите. Най-важното е, че имахме много поводи за радост от нашите състезатели. Аз се радвам и на други достойно предстали се наши състезатели, които останах без медал, но които имат потенциал за големи постижения. Радвам се на финала по плуване и стискам палци на тези момчета, които тепърва ще се доказват. И на края няма как да не кажа браво на българските лъвици, които показаха сила на духа и целеустременост и завоюваха тези медали!

Барбадос на кое място е?

България е там, където са големите мечти и огромния труд, усилия и вяра на спортистите и треньорите ни! Те заслужено са на ПЪРВО място в сърцата ни, а сега държавата трябва да реши как да им се извини за липсата на подкрепа и дано да е щедра, а не само на думи!

Предвид окаяното състояние на спорта, си е направо чудо, че имаме толкова медали!

Ей не може един медал да вземем без да почнем да си ги мерим.

Ами медалите са точно това - мерене. Кой, какво, къде, е по добре. Ни повече, ни по малко.

Жените ни отсрамиха.

От кво? Аз нямам никакъв комплекс от липсата на "олимпииски медали". Успехите и неуспехите ми, радостите и скърбите ми не зависят от това. И ми е непонятно на кого друг зависят, освен на самите състезатели, треньорите им , близките им и няколко мазни тюфлека , които се хрантутят от това, отчитайки го като тяхна дейност и успех.

Това му е лошото , като некакви довлекат тенекета на връвчица от някъде по света. Почват се едни филми с онанистични оргазми за фалшиво величие за тъпаци, които завършват с "дай пари за още". Гледано е много пъти това и разумните скептици не му се връзваме. Но винаги има достатъчно оФци за стригане.

Не реви де. Догодина може Русия да спечели. Остави тая злоба и завист, че ще хванеш язва.

Русия? Тоя пък явно твой личен проблем как се вписва в гореспоменатия онанизъм? Опъвали са те руснаци или що? Дължат ти руснаци пари? Разкажи, може би е интересно?

Ахх толкова ли вече е зле там, та чак отричате род и родина... то бива срам, ама чак пък толкова?

Аз нищо не съм донесъл.Само съм лапал от държавната баница.И как само стригах оФцете..

Кой управляваше спорта в последните 4 години? Румен Радев. Кой осигуряваше средства за спорта? Корнелия Нинова. Кой Кой Кой!

Как кой Тиквун Пожарникаров от СИК

Какъв успех бе соросоидни боклуци ??? Когато БЯХМЕ Народна Република България в Сеул 1988 г. спечелихме : 10 златни, 12 сребърни, 13 бронзови медала, 7-мо място в класирането по медали!!!! Нещо да кажете американски мекерета !!!

Няма проблем, че магазините бяха празни и имаше режим на тока. Важното е да има медали на Олимпиадата пък другите нека живеят в мизерия.

И според теб американците са ни виновни, че нямаме медали. Или човек, които е над 90те години вече. Вземи се гръмни някъде.

Да бе, с кулминацията на допинг ерата ще ми сравняваш. Как ли пък не. Важното е да се надгражда оттук нататък и в Париж да надскочим сегашното постижение. Забравете за комунизма, бе. Да не говорим че тогава конкуренцията не е била от 206 комитета и нови и нови нации в борба, щанги и бокс (те са главно от там медалите между другото, не е голямо разнообразие)