Коментари - Българка изкачи Лхотце и Еверест с легендата Нирмал Пурджа | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шерп-щафетно предаване на височинен турист, 8 по 1000 метра и обратно.

Браво на сестра ми. А тия дето плюете, и се правите на забавни в коментарите мога да кажа само да си Е..те майката. И таткото даже. Дребни душици.

С какво тогава си по различен от другите? Само в това, че ти е сестра.

БРАВО на Силвия!!! Наистина съм впечатлена от нейното постижение, което е изключително и е мечта на толкова елитни български алпинисти - да направиш траверса от Еверест до Лхотце. Искрено се надявам да е в добро здраве и отлично състояние, въпреки преумората. очакваме новини, че е вече в Базовия Лагер, чак тогава ще бъде в безопасност.

Те ако не са шерпите едва ли “алпинистите” ще се качат на повече от 3000 метра, даже и това им е много.

Личи си, че си от "незапознатите", колега?

Само да ви светна незапознатите, че това не са професионални "алпинисти", а са така наречените "височинни туристи". Те имат някаква практика, но реално си плащат, за да бъдат буквално носени от шерпите до един или друг връх. Такъв беше и Скатов (Бог да го прости), който подценяваже жестоко алпийското катерене и за съжаление, прокламирайки едни нездравословни практики, загуби живота си. Просто това са фактите!

"професионалните" алпинисти са неуспели самоубиици, повечето

Така е, но и това не е гаранция ако организма ти не се справя с височината. Шерпите също умират от време на време там.

алпинисти.... тц тц тц барем по форумите да пишеха цел ден повече файда

"Ты пустился в путь опасный, — Сердце мечется в груди. — Сядь на камешек, несчастный, Образумься, не ходи. Умный в горы не пойдет, Умный гору обойдет"

да дойде да бие буци на бостана повече файда ще бъде.

По–трудно се бере боб в кукуруза: Краят на август. Слънцето в зенита си. Няма нито един облак да се скриеш. Врабците с отворени клюнове. Кучето размахва изплезен език и диша на кванти често–често. Жега! В браздите нажежен прахоляк. Водата–чай! Потта изсъхнала и останала само солта по кожата. Не можеш да съблечеш нищо повече. Листата на царевцата –шкурка №40. Мъка! Радой Ралин: "Всеки за селото пей, но във София живей!"

И сега какво?!

Браво! Невероятно постижение. Респект и възхищение пред дамата!

Туристи, какво ни интересува?

Една добра новина!

Да ви го напурджим у идиотите-алпинисти

Половината коментари хейт.....това е снимка на картоф,започвайте да спорите беше написал някой във фейса.....и простите БГ селяндури започнаха дали е банан или портокал.Качило се момичето,ами пари нали не ви е искало,не се е похвалила,не иска орден ама дай да я оплюем...

Това го казва най-големия хейтър в Дира, дето кълнеше доскоро всички...

Шерпите това го правят ....за закуска, че даже носят и раниците и какъв ли не товар....но те не са важни и за тях защо да се пише...

Тя трябва да е министър на спорта.

Ще спасите хора ако спрете да отразявате психопатите и техните осемхилядници.

Никой не го интересува за тая мизерница

Да ти се из...кам в устата. Мършо комплексирана.

Голем праз то поради глобалното стопляне почти няма сняг там лесни условия

Прав си. Кво ми я дават тая

Голямо БРАВО!! Господ е българка!! Трябва да си го признаем!

Браво

Прилича ми на поп-фолк певица, ама иначе браво!

Тази година див туристически траверс в клека на трите Скакавеца (срещу Мусала, от другата страна на язовира) ще направят по-малко хора, отколкото са се качили на Лхотце или Еверест, май дори и К2 може да бие такова случайно предизвикателство. Каквам го, за да разберете, че може да бъдем повече уникални, и баз да бием път до Хималаите.

Когато смъртта те привлича неудържимо, човек прави какво ли не.

Toзи топ водач явно я е харесал за партньор. Чудя се как го е впечатлила и какво са правили на върха?

топлилиа са се взаимно като са пръцкали заедно в една палатка, а навън нека си вали...

$5000

МРЪСНА ГЕРБАДЖИЙКА! ПОДЛОГА НА ГЕШЕВ!!!

Със или без кислород?

щатите.

Питаш дали е изложила живота си на максимален риск за да отиде на място където може да се стигне и с хеликопер ли?

Наркотик за егото,който отдавна не е толкова лъскав!Мнозина умряха"бог да ги прости",мнозина успяха...кой на кого какво доказва???

Вчера един умря на 2400м над Яворов. Миналата седмица един получи инфаркт на улицата в София - не знам дали е все още жив. От Смъртта никой не се е скрил, не си и струва да се криеш. Мацката едва ли иска слава и орден "Стара Планина". Сама си плаща масрафа. Така че що плюеш?

може пак да прочетеш

Сама си плаща.... кажи честно???

Голямо браво! Уточнение, Нимс използва кислород. Качи к2 зимата без, но иначе използва.

Нимсака ли? Кеф ти кислород кеф ти шерпи. Га ги качи всичките сам алпииски стил тогаз!

Дори с топ водач, изкачването на тези върхове си е приключение и изисква изключителна психическа и физическа подготовка. Браво на жената! Явно си има качества. Хейтърите затова са си хейтъри да си плюят и мразят, но колкото и да им се иска факти не се отричат. Да е жива и здрава!

Проверете си информацията. Както сте го написали Силвия е четвърти представител на България на Лхотце. И Нимс изкачи всичките осемхилядници с кислород.

Няква си, дето имала излишни 50 хиляди долара, качила Еверест. Същия Еверест, дето буквално се редят на опашка със стотици, да се качат да се снимат за няколко секунди отгоре.

Колко са стотици, на фона на 7-8 милиарда?

Нимс, е рекордьор по най-бързо изкачване на всичктие 14 осемхилядника - за 6 месеца и 6 дни, при това без допълнителен кислород. Ами ето на има илюминати между нас Когато нашите изкачваха Еверест първо се изпокараха после Ицето даде фира, Методи се прости с няколко пръста, за капак бяха сложили лентата на камерата на обратно с гръб към обектива и естествено филм и снимки нямаше. А даже имаха на разположение кислород.

Само да те светна, че по маршрута по който го изкачвахе нашите, от тогава до сега са минали 2-3 експедиции

само да те светна че като кажеш "ей този е изкачил Еверест" никой не го пита откъде мина? Отляво или отдясно?

Погледни линка, ако знаеш английски ще разбереш за какво става дума https://www.youtube.com/watch?v=3_CMD4R0ufk около 20 мин. говорят за Проданов правят 6 неуспешни опита по този маршрут- най добрите катерачи от британската армия

Браво!