Бончо, не се подхлъзвай, не падай, уцели вратата!

Разказът на жокера на България Бончо Генчев, 25 години след лудата драма с дузпи срещу Мексико

Обратно в новината

Коментари - Бончо, не се подхлъзвай, не падай, уцели вратата! | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бончо и цялата Пенева чета, че преживяхме всичките тези емоции пред 1994 г. Това не може да се опише, не може просто да се разкаже. Това остава в сърцата. Поклон за професионализма ви момчета.

Без да политизирам, последното Златно поколение на България, отгледано от комунизЪма. Факт.

А златните поколения на Бразилия, Италия и Германия и те са били отгледани от комунизЪма ли?

Верно много е острял. И всички ние вероятно. Отлетяха годините.

Българските, така наречени кой знае защо "футболисти", успяха да постигнат непостижимото - да откажат мнозинството от българите да гледат мачове. Аз самият престанаха да ги гледам, когато преди години албанският национален отбор ни одрънка с 3:0. тогава треньор беше Стоичков, които, ако можеше да се мисли с краката вместо с главата, сигурно щеше да бъде страхотен треньор.

"След това казва и крилат лаф, който е типично в стил Стратега, а Генчев го описва във видеинтервюто с широка усмивка." Мам.ка ти журналистическа, защо не го написа в текста, цървул? НЯМА да отворя видеото, заради това просене на импресии.

Космати, без татуировки, без прически, брадясали ама играеха невероятен фурбол да го... Не като сегашните лигльовци от националния .

Що я няма оная снимка с Киряков и Балъков и малкото пръстче?

Това което ставаше по време на световното през '94 не се забравя. Насълзяват ми се очите като си помисля че само с това ще си останем.

Боже, припомних си всичко оттогава, целия настръхнах... най-щастливите моменти от живота ми!!!!!!

Хайде стига със спомени и това "велико" 4-то място.... Какво да кажат гърците, като станаха европейски шампиони 2004 г., турците, които имат 3-то място на СП, а да не говорим за хърватите с едно 3-то и едно 2-ро място на СП?! Не ми е известно техните герои да са взели властта във футболните им съюзи и да "развиват" футбола, както част от нашите "герои" днес....

хммм, ако трябва да сме и малко от малко обективни, ако не бяха изпратили Киню да свири полуфинала, вероятно и ние щяхме да имаме поне второ място...

"ако" е мръсна дума... Историята помни победителите, независимо от страничните фактори и др. обстоятелства! И нашата отбрана "ако" не беше пуснала Баджо да си разиграва коня.... Кой ни е виновен, че не показахме класа и дето се казва - "въпреки" съдията не бихме Италия?!

Донякъде си прав за "ако"-то... само че не историята, а статистиката ще го запомни така... аз на историята бях свидетел и си го помня както е било :)))

Стига с това агресивно черногледство

Ние бяхме преди тях. Това е достатъчно. Тогава футболът беше все още футбол, а не само пералня както е сега. Когато нашия отбор направи това Шампиони бяха ставали само 5 отбора Бразилия, Уругвай, Аржентина, Италия , Германия. Ако не броим пишман-шампионата в Англия. Сега вече кьораво и сакато става шампион, алжиро-френския отбор, испанските мучачоси. Затова този отбор от 94-та е ценен. Той дава малко самочувствие на и без това тотално смачкания българин в последно време. Иначе - какво друго остава. Аз си спомням мача Унгария - Салвадор (10:1) на едно световно. Е - играчите на Салвадор - такава неистова радост като вкараха гола. Ей това е живота - трябва да имаш самочувствие. Иначе - за какво си.

Златното поколение на България за всички времена!

И да има международен успех българският футболен отбор, няма да го видим. Утките от СЕМ избраха Боколизача Емил Пошлуков за генерален директор на БНТ. А той не иска да се предава футбол. Ще ни пускат любимите на българските мъже спортове:голф и кърлинг, сериали:турски, латиноамерикански и индийски.

Стига спомени!! Боли ме сърцето от тях вече! Дайте нещо реално.!

Ако от спомените ни боли сърцето, то от днешната реалност трябва да сдобием инфаркт и да се гътнем.

то само спомени останаха. Вече нито футбол, нито волейбол, нищо не остана. Ето ти реалност.

Красиви спомени, сякаш преди са играли свръх футболисти в нашия отбор за разлика от днешните.

Бяха кадърни момчета, професионалисти. Обединиха България през тези дни. Беше от малкото моменти , в които се чувстваш щастлив, че си роден българин. Както и хората около теб. Страхотно.

Това беше най-драматичният мач на онова световно първенство за България! Феноменална, пълна драма! Помня как преди всяка дузпа беше гробна тишина, а въздухът можеше да режеш с нож от напрежението ..., а след края на мача беше неописуемо! Играеха се хора по улиците, движението беше спряно, хората от колите излизаха и се хващаха на хорото, цяла нощ никой не мигна, в заведенията не се плащаше, гърмеше шампанско след шампанско! Никой не можеше да повярва, че България е на четвърт финал на световно първенство по футбол! Беше неописуем възторг, поклон пред всички от оня голям отбор!

'Галеници на Съдбата' в добрия смисъл. Сигурно е страхотно да си бил в тоя тим в тоя момент. То и световния футбол тогава не беше чак такова комерсиализирано л-но като сега. Браво, че се споделят тези информации какво е било.

Спомням си как бях на летен лагер и в целият лагер имаше само един телвизор в стола. Що бой беше да се добереш до място за гледане... ама с още 10-тина човека го играехме отбор и не се давахме на по-големите.

колко жалко е всичко това..... МУТРОФУТБОЛЪТ ДНЕС ИСКА И ТЪРСИ ЛЕГИТИМНОСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ ФУТБОЛ 1994-ТА. ТОВА СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА. И ВЪРХОВЕТЕ ПРЕДИ, НЕ ИЗМИВАТ СРАМА ОТ ПАДЕНИЕТО ДНЕС.

Тези футболисти се създадоха и изградиха по времето на бай Тошо. И сега най-добрият футболист - Боце Тиквата също се е изградил по негово време! Вижте като тръгне с топка към вратата как всички бягат настрани, сякаш не води топка, а държи бухалка!

Баце, много си прав. Като гледам пародиите на мачлета, в които Борисов участва, просто се смея през сълзи, много жалка картинка.