Диего 1986 срещу Лео 2022 - неизбежното сравнение

Прилики и разлики между двете триумфални първенства и ролята на №10 в тях

Обратно в новината

Коментари - Диего 1986 срещу Лео 2022 - неизбежното сравнение | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще има сравнение между великите,но просто няма как да има сравнение със генерациите,просто някога футбола беше проста игра за гениални футболисти,а сега е гениална игра за прости футболисти ,и вчера за съжаление френските чернилки го доказаха,така че бамос архентина

Тооо ако е на въпрос, и немците, и швейцарците, и англичаните, а и доста други имат "печки"...

Кво общо има с Футбола?!? Ку не беше джудже фифа немаше да го толерира ма изобщо. Той е пример за извратените ценности на гейропата.

Всеки е различен, Пеле и Гаринча, Пеле стана и министър, Гаринча се пропи и си отиде преди много години. Та и за Марадона и Лео , кой да ти каже, но издънките на Марадона бяха още докато играеше, за Лео не съм чул такива работи.

Сгъвайте цирка, след 4 години пак. Плебса да е ангажиран с нещо.

Гледал съм и двете СП - 1986 и 2022. За мен приноса на Марадона за световната титла през 86 е несравнимо по-голям от този на Меси сега. Което не променя факта че Меси, особено на клубно ниво, е по-успешен футболист. Само вижте това сравнение: "5. Преди 36 години тимът на Марадона стана шампион без гол от дузпа. 5. Сега Аржентина получи рекордните в историята на Мондиал пет наказателни удара в седемте меча, като Меси вкара 4." За седем мача 5 дузпи! За мен дузпата си е половин гол на вкаралия, освен ако той не е бил спънат. А Меси бая дузпи би, някои от които не бяха 100% дузпи, бяха 50-50, но ги свиреха.

Да припомним, че нито един от 5-те гола на Марадона не беше от дузпа, както и че по онова време "Златна топка" беше европейски приз предназначен само за европейци, така че кой е взимал тая награда в годините преди първенството е безпредметно да се споменава.

А нито един от головете на Меси не бепе с ръка или по друг начин нередовен.

Марадона е един. Който го е гледал, особено през 86 - няма как да го забрави. Вълшебник на терена, невероятно сърцат играч, около който се гради играта на отбора в който играе. Дори и да беше най-големия грешник извън терена. Меси е перфектното добро и талантливо момче. Някои хора харесват такива играчи, няма лошо. При Марадона беше емоцията, при Меси - перфекционизма.

А пък Марадона не е записан да псува на майка на финала. И?

Много разбирачи, един световен шампион! Вива Аржентина! Вива Меси!

А срещу Аржентина колко дузпи и колко обратни отсъждания имаше, ммм?

Ало, Гейропата, ако си прав, щеше да избута франсетата, не Аржентина. Толкова тъпо се изказа, че чак замириса на гнило. Между другото, на Франция дадоха 2 дузпи, не на Аржентина. Нещо по този въпрос?

Сега е дигитална ера и всичко се записва. Ако можеха едно време да запишат, сигур половината му попадания щяха да бъдат отменени от ВАР.

Меси има 7 златни топки и 6 златни обувки. Нооо, все едно, Марадона си остава в сърцата, той е от друга епоха...

Ако видиш Марадона как го ритаха, имаше мачове с по над 20 фаула срещи него, и то касапски фалове - Меси при няколко такива фаула, щяха на носилка да го изнасят.

За твоя кеф е забраним дузпите срещу любимите ти отбори. И ще задължим реферите да свиярят по 3 дузпи в среу тези отбори, които не харесваш. Доволен ли си?

и след 36 години пак! Който е жив, ще се радва.

Не мога да се сетя през 1986 дали Марадона би бил изпълнител на дузпа. Струва ми, по това време Валдано или Буручага ги биеха, но Марадона ги печелеше.

Освен ако не си падаш по обожествяването на предците. Реални Меси е на по=високо ниво чисто спортно-техничекси. Примерно в леката тлетика мерят достиженията до хилядната, та сравненяита са лесни. Във футбола обичаме митологията.

Марадона беше невероятен провокатор на терена, един от най-големите в историята. През 1986 Борочага му беше като бодигард, че иначе някои противникови играчи щяха да го проснат в нокаут.

Най-талантлив и най-велик не винаги съвпадат изцяло... Роналдо, Роналдиньо, Кройф, Зидан доста по-талантливи от Меси... Марадона също, но Меси е по-велик от тях...

Играта преди 30 и особено 50г се е изменила. Много по-динамична и комбинативна е. Знаем ги рейдовете на Гаринча и Пеле като от селските мачлета, макар и с брилянтна техника. Такова в съвремието не минава. Една птичка пролет не прави. Ако е на въпрос за вчерашния финал, то вратарят на Аржентина има суперзаслуга за титлата, отделно отборът като цяло (не само Меси-ята)

Няма база за сравнение. Меси е в пъти по добър от Марадона. Играе дълги години на много високо ниво. Това го нямаше при Марадона.

Понеже в статията се сравняват конкретно представянията на съответните две световни първенства, да добавим: 53 успешни дрибъла на Марадона,15 успешни дрибъла на Меси. 53 нарушения срещу Марадона, 22 нарушения срещу Меси.

Много, ама много си далече от истината. Глупак.

Измислени дузпи пък и последеният гол му е нередновен

Дузпите на Франция са 100% за разлика от тея на Аржентина даже имаше още една

Не де се дават дузпи само когато реално ги има

5 дузпи за Меси, 0 за Марадона. 4 от головете на Меси са от дузпи.

Месозавър Рекс !

Сериозно?!? Гледал съм ги и двамата. Какво толкова направи Марадона. Да беше добър но няколко години. След това наркотиците и курвите го провалиха. Това е. Както казах, не може да става никакво сравнение с Меси, които играе вече 17-18 години на най-воисоко ниво! Позволени ти е да ме смяташ за какъвто си искаш, не ми дреме изобщо. Нали разбираш! Аз казвам аргументи, ти ми обясняваш че съм глупав. Интересно е. Смея се с глас.

Да, ама Меси има рекорд по голови подавания за участията си на 5 световни.

Сравненията са за двете световни, 86 и 22, а не за участия на всички.

Статията обаче не е за 5 световни, а за 1986 срещу 2022.

Aбе не знам, но като гледах видеото с над 2-та милиона празнуващи по улиците на Буенос Айрес, забелязах едно - поне стотина носеха един огромен транспарант с образа на....Марадона.

До 2002 година футболистите нападателите играеха на високо ниво до 30 годишна възраст... Правилата и защитниците не ги щадяха, футболните терени бяха разорани картофени ниви. Сега дори топките, бутонките са в тяхна полза. Да не говорим за програми за възстановяване... Преди 30 години футболистите пиеха, пушеха, нямаха режими, самби по цяла вечер...

На световни са де факто равни. Виж, ако става дума за пиячка, допинг, наркотици, жени, брой деца (законни+незаконни) - победителя ще е безспорно само един.

сега е по-бърза, по-трудна, по-атлетична, по-технична и освен това е гледана под лупа

Меси е интелигентен и смирен футболист, докато дон Диего се наркоманизира и до скоро си сваляше гащите пиян докато го снимат. Марадона имаше няколко силни мача, докато Меси е силен години наред

Много точно пеле и марадона са посредствени хора и спортисти Меси е Най Добрият!

а гола с ръка? а дестките симулативни дуспи? марадончо е селяк.

Третият гол на Аржентина вкаран от Меси е нередовен. Меси стреля към врата и в този момент две от резервите на Аржентина са навлезли в игрището. Това е истината. Груба грешка на съдиите и на ВАР.

Ако по времето на Марадона се даваше Златната топка не само на футболисти от Европа, Марадона щеше да има поне 10. Между 1980-90 години.

Има известна разлика - Дон Диего спечели сам титлата за родината си, а на Меси му я подариха катарците и ФИФА.

Когато се прави сравнение между Марадона и Меси, се допуска грешка. Марадона беше напълно здрав човек, докато Меси стана име заради хормоните, които му даваха години наред в Каталуния. Без тях той щеше да остане един обикновен инвалид.

Марадона беше човек отбор, Меси е продукт на химията и медиите.

Единият вкарва с ръка а другият с АКЪЛ.

Добрие михайловградски добрие

Тези резерви, да не би те да са му подали за гола? Верно, резерви влязоха на терена, но това беше след като вкара - да го поздравят.