Dir.bg ви пита: Има ли нужда от нов Национален стадион и къде да е той?

Премиерът каза своето мнение и призова за дебат по темата. Е - имате думата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В държавата на Боко и Цоко стадионите са приоритет.

Която може да наклони везните в полза на идеята за нов стадион, е тъкмо изтъкнатото неудобство с централното място на сегашния. То и летището не му е мястото там, но идеята от миналото за ново летище в района на Божурище не се осъществи. Освен това, колко пари ще глътне този "проект"?! Или ще го финансирате с постоянното вдигане на цените на парно, ток и вода?! Освен това, къде ще го строите?! То не останаха свободни площи и градинки, а за голщм стадион пък въобще. Единственото идващо наум място е районът м/у София и Вакарел! Ха-хаааа...

Е ок,ще направим Националния стадион в Мало Бучино или най-добре да оползотворим най-сетне терена във Филиповци,ама така пък блокираме международните ни 8 лентови магистрали,отделно кой ще ходи до там не съм сигурен...Че блокира движението-блокира,ама колко пък е радиуса,дето блокира-не особено голям,освен това не бърка много изходите към м-а Хемус..Тъкмо малко ще се поразходим и слезнем да подишаме мръсния ни въздух,който е в топ5 в Еропа или ще пораздживим малко с колело старите улежали се кокали..Има много по приоритетни проблеми,които трябва да бъдат решени,за този има време...

Няколко предложения: 1. Защо не си го построи БФС? 2. Защо не използват стадиона в Разград, за който държавата даде 5 млн лв? А защо тогава не дадат и на други клубове тия пари за стадионите им? 3. Не е ли уместно да се питат и самите спортисти за мнение - все пак имаме по-големи успехи в леката атлетика, ако сравняваме с футбола например.

Няма 40 млн. За лекарства за онкоболни,но има 100 млн. За нов стадион.Тези старите се пръскат по шевовете от публика,а може и да се класираме я за световно,я за европейско.

Парите ще са европейски и е хубаво да ги оползотворим .

Решили всички проблеми на държавата, че ми се занимават с нещо, което, на този етап, е и ще бъде още дълги години, напълно ненужно и се/ще се хвърлят огромни средства за подръжка ... будали!

До имотите написали "да" искате да се дадат 200-300 милиона най-малко и я сметнете народа как се пълни стадион Локомотив.Почти никой не ходи ни на мачове,ни на концерти.

Клакьорите са категорични, да се строи стадион, милиони за спортен обект някъде в полето, всичко старо трябва да се разруши, за да се хвали единствения строител в Родината.

За какво ви е стадион? То вие хората изгонихте от България, стадион сега ще правите, че да идват чужденци да пеят. На кого да пея?. И този стадион си е добре, Бойко и Славчо да си събират групите които ги подкрепят. Те са толкова и за двамата, по един стадион хора. Ама опоненти. Че после да се бият даже, може. Срам работа.

Изпотрябвал ни е нов стадион, то и сега на "Васил Левски" ходят по 100/200 човека и веднъж в годината, я на ЦСКА - Левски, я на "Трикольорите, по 20тина хиляди ..., той поне е издържал 70/80 години, а новия, на края на града, ще е, като магистралите на ПОЖАРНИКАРА, първо ще "усвоят" един куп кинти, чрез "обществени" поръчки, а после всяка година ще го "преасфалтират", пардон "ремонтират", тоя филм вече го гледаме 3мандата ... айде нема нужда!!!

Екзекуции ли ще правят на него? Само питам.

Като построим нов стадион,дали ще се класираме за европейско или световно първенство!?

Идеално място за нов национален стадион е на мястото на стадион Септември!

пита дир.бг. Задължително ли е един национален стадион да е в столицата?

Нов стадион, нов парламент, а после обясняват, че българина бил беден, ГЛУПОСТИ! И дворец на паспорта и на майка му на паспорта, абе като цяло ще се строи доста усилено в близките години, явно вече е пресъхнало за крадене навсякъде и почваме по старите начини. По-важен приоритет от национален стадион за едни безкрайно бездарни куци коне, прсто не виждам как може да има! СТРОЙТЕ! БЪРЖЕ!

Сега много хора идват пеша,ако го изнесат ще е тъпо.А и в града е удобно,организацията куца!

Всяка похарчена стотинка в държава с такава гогнтска и всеобхватна корупция е открадната. Първо реформи, комнтрол на разходите, намаляване на администрацията, подбор на хората централизирани и анонимно и тогава разходи за каквото и да било. Сега само си крадът парите политиците и остава разруха и бедност. Всяка година се ремонтира едно и също и седмица след ремонтите положението е още по-зле. Първо да запушим дупките, а докто ги запушим само най-критичните разходи.

На гол тумбак, чифте Ф16...

Трябва да се построи нов и модерен стадион извън града , а и движението ще се разтовари по този начин !

На кого точно му трябва е въпросът и колко точно стотин милиона ще открадне при това? Движението и сега е разтоварено, има метро.

Що не?! Всичко друго ни е наред, тънем в благополучие и разкош, та сега и това да оправим.

Най-големият стадион в България (55 000 места) в Пловдив, насред огромен по площ спортен комплекс в периферията на града (гребна база, зали, кортове, плувен басейн, десетки игрища), се руши година след година. Заменяме "Васил Левски", който ще се ползва за друго, демек ще се продължава да се наливат пари за поддръжка... И правим нов стадион за много милиони... ЕВАЛА!!! Вместо да продължим да използваме "Васил Левски" или да се оправи най-големия стадион в България за много по-малко пари... ние ще строим НОВ!!! Какво пък... Пари за нов, пари за поддържаме стария, а най-големия... нека се руши (може и там пари от време на време да се наливат... нали да не падне съвсем)... ЕВАЛА!!!

Да, има нужда!!! Но само ако се казва - Бойко Борисов!

Нямаме нужда от нов стадион за националния отбор по футбол. Това ще бъде поредното безмислено харчене (и крадене) на държавни пари. По-добре парите предвидени за такъв стадион да се изхарчат за реставриране и подобряване на сегашните стадиони на Левски, ЦСКА, Славия и Локомотив (София). Добър вариант е мачовете на националния отбор да се играят на ротационен принцип на стадионите на Левски и ЦСКА (един домакински мач на единия стадион, следващия мач на другия стадион). Това е разумно и далновидно решение. Освен това с нов стадион нашите футболисти няма да започнат да играят по-добре и да постигат по-добри резултати. Проблемите на националния отбор по футбол не са в стадиона, а в липсата на БГ играчи които да играят в силни европейски клубни отбори, в липсата на добър треньор, в липсата на психическа устойчивост на повечето БГ играчи, в липсата на конкуренция в отбора, в липсата на БГ играчи с дух и смелост да влизат в битка в мачовете и ... още куп други липси. Стадиона е най-малкия проблем на националния отбор по футбол. Ама 'щом има едни пари за крадене, пардон усвояване, нека строят нов стадион за футбол.

Има си начинии, бее, да се вземе теренчето!-рече Прасчо и се облиза

Може ли от едно комунистическо творение,каквото е личната мутра на живков да се иска да проумее че БГ има МНОГО ПО-ВАЖНИ И ПО-НЕТЛОЖНИ НУЖДИ от нов стадион.Този нещасник е дал 10 ДЕСЕТ МИЛИОНА лв ТАКСА за да го има панаира с волейбола миналия месец.Много е лесно да се каже че пороите са виновни за потопите в провинцията,за нещастието на хората.А като казваш това все едно казваш че НЯМА ВИНОВНИ.Щеше ли да ги има тези трагедии с наводненията ако канализациите в провинцията беха наред.Но има една група двуноги които сметат че само те са хора ,а другите да мрат.Не мога и да не отбележа тази ПРОСТАШКА НАГЛОСТ НА борисов,която показва недвусмислено що за творение на природата е това недоразумение на природата каквото е той.Не веднъж той е заявявал че ТОЙ И ТЕА ОКОЛО НЕГО СА НИ НАПРАЛВИЛИ МЕТРОТО В СОФИЯ.ТЕ СА НИ НАПРАВИЛИ МЕТРОТО!!!И за това сме му задължени.Метро както и всичко друго се прави АКО ИМА ПАРИ.ТО СЕ ПРАВИ С ПАРИ.Какво, борисов ли бръкна в джоба си и даде тези пари.Парите ги даде европа.Излиза че сме задължени на борисов че не гепил парите за себе си и така построяването на метрото е станало възможно.Щото ако ги беше гепил за себе си,метро немаше да има.Всъшност той кинтите няма как да ги гепи за себе си щото си има началници които са го поставили на това место.И от него нищо ама ич нищо не зависи.Той е мин. председател на БГ щото хората на живков искат това.И чрез него управляват те.И сега тези искат нов стадион щото така им е кеф.А другите неща от които имат нужда БГ-МИ ДА ГО ДУХАТ БГ бе.Така е, преди 80г окупаторите поставиха на власт мършата на БГ- комунистите.НАЙ-ДОЛНОТО СЪСЛОВИЕ В БГ ТОГАВА.Днес са техните деца.И както се оказва децата на мършата са пак мърша.А вие БГ НЕ МОЖЕТЕ ДА ПРОМЕНИТЕ НИЩО.Така че за всичките неволи требва да обвинявате не мутрата на свинара от правец или нинова,или мършата симеон или "антикомуниста" иван костов.Требва да обвинявате само себе си.

А тва го написа Фчера по повод на повишаването цената на парното.Айде сега да видим ИМА ЛИ ВРЪЗКА ЕДНОТО С ДРУГОТО-парно и новия стадион Нека хората от софия да си спомнят какви са им били сметките за парно през 2007 или 2008г когато БГ е плащала по 530 евра(1060лв) за 1000 куб.м. и какви са им били сметките за парно през 2017г когато цената на газта е била 370лв за 1000 куб.м.И по-конкретно да си помислат ИМАЛО ЛИ Е НЯКОГА НАМАЛЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА ПАРНОТО ВПЕРИОДА 2008Г-2017Г.Очевидно е че цената на газта е паднала в ПЪТИ-малко под ТРИ ПЪТИ,ДОКАТО ЦЕНАТА НА ПАРНОТО НЕ Е МРЪДВАЛА И СЪС СТОТИНКА.Защо и за кого сега цената на газа се вдига аз не знам.И това е съвсем отделен въпрос.НО СЕГА СЕ ОКАЗВА ЧЕ АКО ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ЦЕНАТА НА ПАРНОТО НЕ СЕ Е НАМАЛЯВАЛА С НАМАЛЯВАНЕТО ЦЕНАТА НА ГАЗА ТО СЕГА ЦЕНАТА НА ПАРНОТО СЕ ВДИГА И ТЯ ЩЕ Е ПО-ВИСОКА ДОРИ ОТ ВРЕМЕТО КОГАТА ЦЕНАТА НА ГАЗА Е БИЛА 1060ЛВ(530 ЕВРА),СЛЕД КАТО СЕГА ЦЕНАТА НА ГАЗТА В МОМЕНТА Е ПРИМЕРНО 415 ЛВ ЗА 1000 КУБ.М. За "незнаещите" договора за 530 евра за 1000 куб. м. газ е "подготвен" от румен говедаров(извинете овчаров ,аз все ги бъркам овчаров,свинаров, краваров,говедаров...ама нали ги знаете комунистите все такива са им именцата) и е подписан от "антикомуниста" костов,същия който подари нефтохима за $250 МИЛИОНА на съветска русия и днес той е собственост на фамилията ротшилдови.А само от трикратното понижение цената на нефта БГ губи по 2 ДВА МИЛИАРДА лв ГОДИШНО.Щото цената на бензина по магазините си е както преди крим де.Всъшност костов подари на русия един ПАЗАР ЗА 6 МИЛИНА ТОНА БЕНЗИН-БГ ПАЗАР,което е и най-неприятното

В Банкя...

Бойко и бивш президент-малоумник, съсипаха идеята за нац стадион на най-подходящото място, за многохилядно множество, струпване на хора и комуникации-КАЗАРМИТЕ НА 4-ти км. ! Лесен достъп от всички жилищни и административни зони на София, както от Южна, така и Северна България! Зоната на 4-ти км. е денивилирана от Изток-Запад и подходяща за вход към глям подземен паркинг! / изискване на ФИФА за 2500 паркоместа/. Още - изградените в тази зона и други спортни обекти! И за угода на един беден ум и неговата мания да приличана на "НЯКОИ и "НЯКЪДЕ", Бойко и Фандъкова не се застъпиха за 2-милионния град и неговата инфраструктура... Сега "червеят" ще се чуди какво да прави в голямата градска зона, с 2-3 сгради, та макар и с опити в постмодерната изгъзена архитектура..., и да я нарича "Технопарк"! СЕГА - ЗАКРИВАНЕ НА ВЪЗМОЖНА " ТЕХНОЛОГИЧНА ЗОНА КРЕМИКОВЦИ" И ПОСТРОЯВАНЕ НА НАЦИОНАЛНА СПОРТНА БАЗА С ОЛИМПИСКИ СТАДИОН! ИЛИ ЗАПАДНО ОТ "ЛЮЛИН"- В ЗОНА БАНКЯ-ГУРМАЗОВО-БОЖУРИЩЕ"! И В ДВЕТЕ ПОСОКИ СЛЕДВА ДА БЪДЪТ ИЗГРАДЕНИ МЕТРО ДИСТИНАЦИИ". ДАЙ БОЖЕ "ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО" И БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ ПО-БОГАТА! Ще е жив ли Бойко Борисов и "THE BIG глупак", за да видят какво са стрували на един мизерен народ - преди 130 години роби, а сега - с нов башибузук!

О, да и при футболен мач в комплект с концерт в Арена Армеец ще стане чудесно мазало. Кварталите Младост 1, Слатина, Полигона, Мусагеница и Дианабат, Дружба 1, около Плиска ще бъдат тотален блокаж и тия хора ще слушат мачове и концерти до полунощ...

Какво хубаво казино може да се вдигне.

Как не, бе хора! Това е идеална възможност да се усвоят една нова камара пари, как не!

Как става така, че 90% от коментиращите са против строежа на нов стадион сега, а при гласуването над 50% са "ЗА"? Е те така се печелят избори!!! И референдуми...

Ти пък, не свикна ли с манипулацията на тези, на които форумите са смисълът на живота им.

защото много от тези, които са ЗА просто не коментират.

Защото не могат да пишат ли? :) Като “дняз сланчво”...

Ако се построи нов, какво ще се прави със стария? Ако се твърди, че “проблемен” защото при мач задръствал движението, при концерти няма ли да го задръства? Или въпросът е да се краде от строежа на новия и да направим МОЛ на мястото на стария?

ще го разрушим и ще спретнем едно затворено комплексче

Да си дойдем на думата. Докато сме на власт, обаче, за да намажем от цялата работа, теренът е малко държавен/общински

концертите не започват в 17ч, когато започне концер, движението вече се е изнесло, но в час пик при мач орлов мост не може да се мине по 1 час, това не е нормално. всеки ден минавам по 2 пъти от там, когато няма мач е задръстено, но когато има е направо абсурдно.

С метрото ли е задръстено? И какво ще стане ако като има мач за един ден слезете от колата? Или ако не минете през центъра веднъж? И като направят каквото направят там, ако махнат стадиона, дали няма да задръства целодневно? Едно МОЛ-че например, ме да има и много катастрофи на влизане и излизане, всеки ден. Изобщо защо не построят малко развръзки в тоз град, че да се улесни движението вместо поредния паметник на ББ, този път извън града?

Новият стадион да се построи някъде в района на Кремиковци ,ще има връзка от града и провинцията без проблем ,старият да си остане като такъв за други спортове и мероприятия ,както и да се запазят залите и базата за тренировки които съществуват.

PEYTSCH

Какво е това национален стадион ? Вижте в Берлин има Олимпииски, в Мюнхен - Арена и т.н. Модерни и в чертите или накрая на града в Мюнхен...Стадионите носят имена на знаменити футболисти, а Левски не бил ...футболист или ...? А на такава площ могат да се пострят два и дори три стадиона....Но пак социалистически игрички и спомени от великото им минало-бешело...

Нов футболен стадион да може да приема мачове от клас финал на Шампионска лига и финал на Световно първенство. Стария да се преустрои на лекоатлетическиу, да става и за концерти както и за обществени мероприятия.

Питам?

Не бъдете наивни ако гласувате и видите резултата, който лесно се манипулира от този който е писал статията. Допитването ще покаже колко много нужда има народа от нов стадион. Това ще е дори с приоритет.

Ако беше манипулирана, нямаше да го има втория отгоовор

То и резултатите от тия анкети са една пропагандна нагласена работа...

Няколко минути по-рано се пуска статия в която Бойко се изхожда за националният стадион, че му пречел и няколко минути по-късно статийка директна до хората. Какво мислите? Нищо да не прави. Стига пиля средства за бетони. Инвестирай в хората. Болници, училища и т.н. Той все стадиони и пътища.

Да, инвестира в стадиони и пътища, защото от там най - лесно се крадат пари!

Вкуууусен парцел в парка, на пъпа на София, без кмет да създава проблеми - мечтата на баце и компания!

България има нужда от нов премиер

И той пак ще се казва ББ-поняла?

Хахахахха Стадион!!! Какъв стадион бе? Ние нямаме футбол. За какво са ни стадиони? Да правим концерти на тях ? Това е абсурдно! Нека бъдем реалисти.

Футболен фен съм и смятам че ако не е в центъра на София ще се изгуби част от чара да отидеш спортно събитие или концерт. Със сигурност има и начин да се направи така че да не пречи на трафика.

Сичката Бойко Фтасала, само стадиона си не преместила . . . .

нека да се направи нещо такова в западните райни

Занищо няма пари само за стадион има- това е популизъм!!! Идват избори, всичко за народа???

Nazionalen Stadion - samo za nazionalnia otbor i mejdunarodni machove! Kvi s tia ritnitovkovzi s po 200 dushi publika!

Май някой иска да строи на мястото на стадиона в центъра на София.Както се казва, познайте от 3 пъти кой е той.

спорт=спортисти=мутри

Вместо безсмислени самолети, могат да се вдигнат 4-5 стадиона, например...

Много ви пречат нашите самолети на водно-космическо-междугалактическите сили.