Премиерът Бойко Борисов отново повдигна тема за нов Национален стадион в София, по време на откриването на ремонтираната спортна зала в Зимния дворец.

"Тук спортните журналисти може малко да помогнете. Да направим едно обсъждане дали Националния стадион е нужен на това място. Вие го направате, за да няма после приказки.

Всеки мач блокира София, а мачове има почти всяка седмица. На това място, този Национален стадион върши ли работа? Може да се построи нов стадион, а този да се ползва за друго.

Защото този хем не върши работа за нищо, хем се дадоха десетки милиони за ремонти преди нас. Нищо не ремонтираха. Този стадион непрекъснато задръства града."

Сега на Националния стадион играят домакинските си мачове отборът на България, тимовете на Славия, Септември и Витоша (срещу грандовете) от Първа професионална лига, ЦСКА 1948 от втора дивизия.

Вечните дербита между ЦСКА и Левски също са там (4 на сезон поне), както и мачовете на "червените" в евротурнирите.

Това гарантира, че поне веднъж в седмицата на "Васил Левски" в центъра на столицата има мач, а понякога това затруднява движението около арената заради промените в него, наложени от охраната на двубоя.

Затова, по идея на премиера, ви питаме за мнението ви по темата: