Джордан, Леброн и NBA с реакция след смъртта на Флойд и протестите в САЩ

Комисионерът на Лигата Адъм Силвър призова "да не се бездейства" в такъв момент

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цвета на кожата няма значение...има значение полицейското безмислено насилие продиктувано от различния цвят на кожата...Т.е. расизъм облечен във власт, когато лесно се преминават границите, че другият е човешко същество...Каквото и да си говорим расизма става по скрит, но вссъщност не изчезва....Може би към края на века ще има лека промяна...знае ли човек!?

тези двамата ...те пък какво искат...къпят се в "любов" и признание....или както казваме - можеш да извадиш селянина от село , но не и селото от него

Колкото повече идентифицират себе си като отделна група и етнос толкова по-зле ще става ... виждаме как тези които имат образование и са се трудили през живота си за да стане нещо от тях расъждават по съвсем друг начин, трябва да има по подходящ начин хората да се реализират. В България става същото с ромите, все мрънкат и недоволстват но не искат да се идентифицират като Българи, искат помощи без да желаят да се трудят за да се измъкнат от калта. Политиците пък само насаждат проблемите като ги ползват само за изборателна група

реакцията ще да е била бая първосигнална...

Абе дайте право на черните на до три престъпления годишно без съд, а и във всяка фирма по един бял на двама черни и един латинос, за да има мир.

Американците се възмущават по този начин защото са научени, че отделния индивид има права и никой не може да се подиграва или гавир с достойнството му. Това е демокрацията където човекът в важен и има права и задължения. Айде полицай да набие и убие някой в Русия - никой нищо няма да каже и нещата ще се потулят бързо бързо. Там държавата е над обикновения човек и тя може да си прави с него каквото иска и няма къде да си потърсиш правата!

Къде са правата на собствениците на магазини? А на тия, чиито коли пламнаха? Ами на битите и убити случайни минувачи? Нещо много странно понятие за свобода имат...

И шъ съ опраим. Нещо против?

Онзи ден излязоха резултатите от аутопсията - НЕ Е УМРЯЛ ОТ ЗАДУШАВАНЕ!Четем и ДРУГИ сайтове и знаем чужди езици.

Факти и линк към сайта , моля .

А какво щеше де стане ако чер полицай убие бял???

Ще стане почетен член на демократите.

Не може да бъде. Това е фалшива новина. Не може в САЩ да се случват такива неща. Това е най-демократичната страна в света. Това е страната в която човешките права са номер едно, и то толкова номер едно че американците са готови да хвърлят бомби над която и да е друга страна която не ги спазва. В Америка човек има само една възможност, да се развива и да богатее. Там бедни няма, крадци няма. Всички са милионери, или ако не са ще станат в близките месеци. Америка е страната която трябва да е пример на целия останал свят. Който не взема пример от нея просто го бомбардират, и му идва акъла. Америка вчера превзе космоса, утре ще отиде на луната, а в началото на лятото ще са вече на Марс. На слънцето ще отидат през зимата щото сега е много горещо.

не споменава какво е направил този афроамериканец? Ако е оказал съпротива и е бил опасен, какво са виновни полицаите? Това е същата боза като с нашите цигани - те крадат, убиват, изнасилват, а като някой се опита да ги спре и накаже - ведтага го осъждат!

Набит хохландец в щатите! Имаме новина! Става ясно още, че Богдан е служил в украинската армия и може би е воювал в Донбас. Сред приятелите му във Facebook са много бойци от десантните сили на Въоръжените сили на Украйна, включително от Виница и Житомир. Tanker truck swarmed after driving into protesters on 35W in Minneapolis https://youtu.be/iV-aCpJI1jY

Полицаят греши, но Covid-19 не ! Коронавирусът си знае работата ! Треби главно черни.

И нищожества кото теб!

да го духаш

И милиардер да си и Майкъл Джордан да се казваш това не променя черната ти дущица! Явно тази муждурасова война ще се реши само когато САЩ бъдат колонизирани от Китай!

Ооо вземи си транквиланта и не занимавай хората с безличните си драсканици!

Ти на него даже и на миризливите партенки не можеш да му се пъчиш.. Жалкото ти мозъче отдавна е "колонизирано" от филмчета като "Бързи и яростни" и не може да стопли, че човекът е човек без значение от цвят на кожа, пол и тем подобни... и следва да бъде съден преди всичко по делата си! Мнението на Джордан има толкова тежест, колкото и на всеки друг - но и той също има право да го изрази, особено предвид факта, че е атлетът, който като цяло променя отношението към чернокожите спортисти в световен план!

Не напразно се отъждествяваш с Джордан , толкова ти е промития мозък. И не ми развивай пълни с лайнян патос речи . Хората са хора, а маймуните маймуни ! Пусни си телевизията и ще видиш нагледно досазателство какво прави стадо мандрили в страната на "Демокрацията " !

Разбрах те! Благодаря, че ми разшири кръгозора! Няма повече да ти развивам никакви речи... Бъди здрав!

Джорди, на теб ти е разширен не кръгозора, а сфинктера

Щатската "демокрация" не е демокрация. Маймуните са си маймуни. САЩ е полицейска държава, в която полицаите се боят за живота си от самозабравили се негри. Това събрано накуп рано или късно води до подобен смъртен случай и неизбежната черна анархия !

" Маймуните са си

Към Оле. " Маймуните са си маймуни" , да ти си живо доказателство за това.

Обели си банан, пръдльо и се прибилай в зоопарка !

Ха ха ха ! Уау !!! Упс ! Ясен си ! Насраният ти задник е залепнал тук и не ти позволява са сбъднеш мечтата си да отидеш при негрите !

Интересно какво стана с короната в Америка? Рязко спря и на дневен ред са си старите новини....

Като на всички останали места.

Ню Йорк Таймс реконструира смъртта на Джордж Флойд на 25 май, която стана повод за безредици и сблъсъци с полицията продължаващи вече шести ден в цялата страна. Реконструкцията е направена с използване на кадри от охранителни камери, видеоклипове на свидетели и записи на разговори с телефон 911. На 25 май полицаите в Минеаполис арестуват Джордж Флойд, 46-годишен чернокож, след като служител на магазин се обажда на тел 911 и съобщава за купуване на цигари с фалшива банкнота от 20 долара. Седемнадесет минути след пристигането на първата патрулка на мястото, Флойд вече е безсъзнание, прикован е на асфалта от трима полицаи и не показва никакви признаци на живот. Видеото показва, че полицаите предприемат поредица от действия, които нарушават правилата на полицейското управление в Минеаполис и се оказват фатални, оставяйки Флойд без възможност да диша, въпреки че самият той и свидетели молят полицаите за помощ. В деня след смъртта на Флойд, полицейското управление уволни всички четирима служители, участвали в ареста, а в петък е предявено обвинение в убийство на Дерек Човин. Той е полицаят, който държи коляното си върху врата на Флойд в продължение на осем минути и 46 секунди, според наказателната жалба срещу него. Видеото на Таймс показва, че Човин не е свалил коляното си дори след като Флойд е изгубил съзнание и цяла минута след пристигането на мястото на повиканите от полицаите парамедици. 8 Minutes and 46 Seconds: How George Floyd Died in Police Custody https://youtu.be/NElNN7w3FhM

Човин също е уайт-траш. С 17 провинения в служебното си досие. И никой нищо не знаел... Също като тези милиционерчета в катаджийска група от Плевен. бою симитлията, УВОЛНИ ШЕФА НА СДВР ПЛЕВЕН ДИСЦИПЛИНАРНО НА МОМЕНТА! КАКТО И ШЕФА НА КАТ Плевен! ВЕДНАГА! ТЕБЕ ТЕ ЧАКА ПОДОБНА ВЕНДЕТА ТУК!

Астматик със сърдечни проблеми си пазарува цигари с фалшиви пари. Явно е държал много на здравето си. Изкаран от личния си автомобил отказва да влезне в полицейския защото имал клаустрофобия. А след това задушавайки се е надвиквал останалите - не мога да дишам, не мога да дишам. Пробвайте сами дали ако се задушавате може дори да говорите....

Голям майтап ще падне накрая ако се окаже, че Флойд всъщност е умрял от някаква дрога несъвместима със сърдечните му заболявания и астмата му.

Чети и международните новинарски сайтове. Майтап си ти.

Точно в международните пише, че Флойд не е бил задушен от притисканенето а е имал сърдечни проблеми и се очакват тестовете с какво е бил нашмъркан.

Бяха вече до патрулката, можеше просто да го приберат вътре, а не да го убиват . Задължитенлно ли е да проснат арестанта на земята и да го натискат трима ... Ето, от това ги е СТРАХ ... От начина на арест ... И само за инфо : В сравнение с френските полицаи, щатските са като пионерчета ...

Те бяха до колата, но той отказа да влезе в нея, защото имал клаустрофобия, нищо че преди това е бил в неговата кола. Човека е бил охранител, як, висок и е нормално след като не могат да му надвият да влезне в колата да го поуспокоят на земята.

Да си бяха седели по клоните. То не може да прескачаш етапите на еволюцията.

Към Дивеч. Да си беше спестил дебилните простотиите! Нито си интересен, нито оригинален. Жалко кървене си ти!

Към Ооо: Ти си интересен и оригинален. Велик съсирек си ти!

Тъпанар, да не би да дошли доброволно роби.

Заострен, като получиха свобода, а впоследствие и права, не равни с другите, а даже и отгоре и какво? Нищо! Същата смрад. Добре, че е спорта и в някаква степен музиката, че да катализира цялата отврат.

състрадание и съпричастност и никога да не се въръщме отново към тази безсмислена бруталност...... 7 дена и 7 нощи мародерстват и унищожават - щото расизъм Не те ли заболя за хилядите хора, които изгубиха всичко, за което са се борили цял живот - бизнес, домове, имущество. Повечето от тях - чернокожи.

От кадрите в нета се вижда полицай да арестува негър който се съпротивлява и то яко.Полицая го притиска към земята а онзи продължава.

И тая им дава право да убиват !?

Когато полицията те убива без причина е нормално да има реакция на обществото. Това е пряка демокрация

за момента едно нещо е 100% сигурно, Джордж Флойд не е умрял от задушаване а от сърдечен проблем.

Е това е вой на негри в тъмна нощ.

Националната гвардия е разположила 5000 войници в 15 щата и в столицата Вашингтон, където протестиращи се събраха близо до Белия дом, палейки огньове и хвърляйки камъни срещу полицията. В няколко града има подпалени полицейски коли и магазини. Демокрация на живо, но и тя е забранена за робите от бантустана Вулгаристан.

Шести ден на уличните протести в САЩ! 40 града наложиха полицейски час! Америка гори. А тукашните позгъзници на държавния департамент и конгреса не знаят какво да напишат и гузно мълчат! В петък Тръмп е прекаралноща в бункер.

Ти си бункер!

Леброн "футболистът от НФЛ" .. ??? Леброн не беше ли баскетболист? Съвсем се обърках...

Кое не разбра? Тъп ли си?

Така като гледам май няма смисъл да ти обяснявам.. :)

ВЕЛИКАТА АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ.ВСИЧКО Е ФЪШ.ПЪЛЕН ИДИОТИЗЪМ И САМО ПАРИ.