Един голям шампион на 50 (галерия)

Михаел Шумахер остави своята вечна следа в спорта

Обратно в новината

Коментари - Един голям шампион на 50 (галерия) | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сена загина като лидер на колоната след рестарт на състезанието в седмата обиколка и както се доказа много години след това, за да няма осъдени поради изтекла давност,причина за катастрофата е счупена кормилна щанга,следствие на немарлива манипулация върху нея от инженерите преди състезанието, коригирайки дължината й.Втория Шумахер дори не го беше изпреварил,когато Аертон вече беше мъртъв.Уникално стечение на обстоятелствата.Иначе след смъртта му настъпи безвремие във формулата,където Шуми нямаше сериозна конкуренция.А относно мръсните му номера,те са факт,но таланта му също.

Фактологията ти не върви, имаше си конкуренция Шумата. Със или без Сена, Шуми щеше да си постигне своето. Той е безспорен талант и скоро такъв няма да има във формулата. Сена също беше талант.

Извади късмет , че Сена загина, иначе щеше да е втори след него. Аертон Сена беше най-добрият.

И много мръсни номера,започнали още със спечелването на първата му титла след умишлен удар с Деймън Хил, години по-късно отново умишлен удар в Уйлямса на Жак Вилньов,но там стратегията му не проработи,отнеха му всички точки за годината, подарени победи след заповеди от бокса да го пуснат първи. Мръсно засичане и изваждане от състезанието на баджанака му Френцен,като преди това му е отнел гаджето Корина,след повторното му завръщане опасно притискане на Баричело до стената при висока скорост...и се замисляш колко нечестност може да съпътства една иначе бляскава кариера. притискане на

карай по списък, има го по-долу, и докажи с факти за всеки конкретен случай, че "иначе бляскавата кариера" е резултат от нечестност. предварително мерси.

В последното състезание след като се удари в стената на Аделаида и му замина окачването,Бриаторе му казва по радиото или за предизвика удар с втория Хил или губи състезанието и оттам титлата -1994г. Съотборника му в Бенетон Джони Хърбърт след години говори как Шумахер е имал по-добрата и нередовна кола.Всъщност най-голямото мерило е да прочетеш какво мислят за Пилето пострадалите от неговите действия,които не са един и двама.

Така говорейки, май преди него и Сена и Прост са се блъскали умишлено. Но те са преди времето ми. Само гледах как Сена загина, като тогава в състезанието бе зад Шумахер. Където се блъсна странично в стена, колело на колата му излетя и го удари по каската. Щумахер е най-добрият, защото когато не бе първи, бе втори. Другите случат на кола и дори някои стават шампиони и следващата година никакви ги няма. Когато отиде във Ферари, те бяха средняк. Примерно се радваха на 6-то място. Шумахер и Рос Браун развиха колата. Шумахер е голям пилот, защото дори в Минарди да беше (най-слабият отбор преди), пак щеше да се бори за класиране нагоре. Той със слаба кола бе силен и много постоянен. Какво постигнаха споменатите от теб Деймън Хил и Жак Вилньов, когато нямаха най-добрата кола? Абсолютно нищо! Случиха на кола и станаха май еднократно шампиони. После и преди това бяха нищо на пистата. Хакинен бе по-добър от тях. Но дори и той преди да попадне на кола, си спомням само как имаше шанс да спечели едно състезание и му се развали колата накрая. Човек да го съжали. Но и той нямаше победа преди в по-лоша кола.

За да си железен шампион, трябва да си железен, неотстъпчив, а понякога и груб с другите! За това шампионите се раждат,

И кой друг може да иде да погребението на майка си, да се върне, да седне в болида и да спечели? ГОЛЯМ беше и е голям! Пожелавам му успех в борбата!

Трийте и това, като сте толкова гостоприемни домакини: "Постижения Шампионски титли: 7 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004) Поредни титли: 5 (2000 – 2004) Победи: 91 Поредни победи: 7 (2004, Европа–Унгария) Победи за един тим: 72 (Ферари) Победи на една и съща писта: 8 (Франция) Победи на различни писти: 22 Най-дълъг период между първа и последна победа: 14 години, 1 месец и 2 дни Втори места: 43 Подиуми: 156 Последователно завършване на подиума: 19 (САЩ 2001–Япония 2002) Завършвания в зоната на точките: 190 Последователно завършване в зоната на точките: 24 (Унгария 2001 – Малайзия 2003) Обиколки лидерство: 4741 (22 155 km) Пол-позиции: 68 Стартове от първа решетка: 115 Най-бързи обиколки: 76 Дубъли (Пол и победа): 40 Трипъли (Пол, НБО и победа): 22 Общо точки: 1,519 Най-много точки в догонващ сезон: 121 (2006) Най-много победи в догонващ сезон: 7 (2006) Победи на Индианаполис (всички състезателни класове): 5 Победи на Монца (Формула Едно): 5 Победи в един сезон: 13 (2004) НБО за един сезон: 10 (2004) Точки записани за един сезон: 148 (2004) Завършвания на подиума за един сезон: 17 (100%) (2002) Най-рано спечелен шампионат: 6 оставащи състезания (2002) Последователни години с победи: 15 (1992 – 2006) Последователни дни като шампион: 1813 (от 8 октомври 2000 до 25 септември 2005). Велик спортист с борбен дух - дано и в тази тежка битка успее да се спррави с болестта! Честит юбилей, Шуми!

ЧРД, шампионе.

Честит юбилей на Шумахер и дано постигне победа и в настоящата битка! Статистиката за кариерата му можем да ги прочетем на много места. По-интересно щеше да е напишете в статията какво е уникалното в неговия стил, кое го прави толкова успешен пилот в подготовката му, екипа му, промяната в регламентите на Формула 1. Някак си ми изглежда като отбиване на номера.Но благодаря, че отбелязвате празника му с респект към великия спортист!