Коментари - Един от организаторите на Мондиала: Стига с тези работници, смъртта е нещо нормално | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еми като е нещо нормално мри ти, бе чаршаф, скапан. Ей тия американците трябва да ги заринат с бомби, а не други невинни държави. Да сринат арабеските със земята и после петрола да стане 20 долара за барел. От тия камилари никаква полза няма.

Изроди пълни са тия Арабели в Катар. По сериозните медии пише, че около 15,000 загинали работници има за 10 години. Тия изроди не си признават и не са изплатили и обезщетения на близките. Пълни боклуци!!

Кои са сериозните медии?? Крещящите за вредните емисии и същевременно промотиращи оръжието за Украйна и ел.колите ли?? Хайде сега сериозно- Катар е на 90% населен само с чужденци. На 2.5млн до преди 4-5г население, това прави 2.1млн чужденци. И всичките са работници, дали по строежи, дали по банки и т.н. Та ако сериозните медии говорят за 6000+ загинали работници, то не споря за бройката, а за причините. Независими организации споменават 400 по строежите. От 500,000. Но тези 500,000 не са константа, а се менят на 2-3г договори. В Индия, Бангладеш и Непал се молят на всичките си богове, когато подават документи за Катар. За едно място минимум 1000 желаещи. Който може да дръпне някой роднина, го прави. И в техните страни си имат климатични аномалии, дали влага, дали горещина, дали минусови темп. Но нямат шанс за оцеляване, камо ли за семействата им. Там колко измират от глад никой никога няма да разбере. Който не е бил в поне една от тия три държави, не знае за мизерията и липсата на храна. И то е навсякъде, няма столица, няма селце. Навсякъде. Световното ще мине, но тези работници пак ще искат да стоят в Катар, заради условията, които им се предоставят. И да могат да пращат пари в родината си. Милионери няма да станат, но си осигуряват добър живот в сравнение с тези, които не са успяли да заминат на тяхното място.

да хората бягат от безизходицата. Но едва ли някой е отишъл там за да умре, имал е други надежди Проблема е че на допотопни държави, макар и с пари, им се даде такова мериприятие за да го използват за ПР. Но когато ги питат за умрелите работници в следствие на примитивните отношения, се сърдят.

Сърдят се на двойните стандарти и на измислиците за хиляди умрели и измислици за защита на човешките права. А аз се втрещявам на наглеците в нашта държава, които уж също са за защита на тези работници, но същевременно са против същите да дойдат тук и да работят. Тук, където ако един бангладешец или индиец се разхожда по улицата в традиционното си облекло и се е хванал за ръчичка за друг мъж според културната им особеност, ще бъде вербално и физически нападнат. А ако бъде видян как яде с ръцете дори не си представям подигравките от наште “борци за човешки права”. Като Западът не ги иска, а успелите, установили се там са третирани като трети индивиди, дори не като животни, къде им остава да отидат? Там, където има плащат $300 на месец+ храна, транспорт до работното място и медицински. Където ходят облечени според културата си и се хранят според традициите си. И това е в Катар. Никъде другаде не получават такова заплащане. Затова продължават и ще продължават да се натискат за Арабия, само там получават това, което търсят. И тоя арабин е прав- хора умират. Катар си работят върху конструктивните критики и подобряват условията. Но вече писва да се повтаря една и съща лъжа. Па питайте ги тия 500,000 дали искат да си тръгнат още днес и да се спрат останалите от техните страни да идват. Както по-надолу един е коментирал- никой не ги кара на сила. Знаят всички къде и за какво отиват. Да му мислят европейците, защитници на човешки права, с неконтролируемата престъпност, боклучари, просяци, мигранти (с изключение на украинските, че нали са руси със сини очи).

Робският мондиал! Най-гнусния до сега!

Тоя е толкова нагъл и безпардонен, че чак кефи... Мърша!

След време ще останат стадионите в Катар и тогавашното човечество ще си мисли, че са построени от извънземни.

Те са разглобяеми.

Не схвана ли аналогията с робския труд по пирамидите?

Еми да, нали онзи лицемер на ФИФа каза, че и той се чувства работник. Той с милионите пък работниците под земята. Как го чувства да се чуди човек

Ако ги бяха писали умрели от ковид нямаше да има проблем.

От една страна е прав. От друга страна, дали би бил толкова спокоен, ако смъртта беше на брат му, баща му, сина му ?

Представяш ли си пък да му умре камилата?

Сетих се за притчата за богаташа и бедния Лазар ...

Прав е човека, така е. Сега ако обича, за да подкрепи думите си с дела, да вземе да пукне...

Не се блъскайте. Не се блъскайте. Чакайте си реда.

Това са глупостите на подкупните мишки от FIFA. Бил съм в Дубай 15-ина пъти поне и гледах за какъв зверски труд става дума в невероятна жега. Не вярвам да има някаква разлика с катар по отношение на труда. Беше 42 градуса по целзий и тези измъчени хорица мъкнеха кашони насам натам без спиране. Аз не можех да дишам, а горките хора направо се скапваха от работа.Хамалска работа без край!За по-малко от $5 на ден! Спяха по покривите на хотелите при невероятна жега дори нощем.Никакъв полъх на вятър ,нищо. Сигурно сте виждали снимки, но аз не мога да опиша с думи мъката, която се излъчваше от лицата им! Никога няма да го забравя!

Щом не им харесва в Дубай и Катар, да си бяха стояли в Бангладеш и Филипините. Никой не ги е карал насила да ходят да строят стадиони.

Въпросът е, че не са знаели за какво иде реч! Там е и част от проблема! Те приемат хората от Бангладеш и Индия (всъщност, ако си имал достъп до тези нагли арабели ще разбереш, че И ТЕБ не смятат за човек....а жена ти пък е дори не е равна на козичка) за РОБИ!!! Лъжат ги с обещания за нормална работа, после като пристигнат им взимат паспортите и НЕМА НАПУСКАНЕ, щото а го хванат без паспорт на границата може и повече да не го видиш този човек! Запознайте се малко с проблема! Не е това, че работата е тежка, а че там хората са роби и всъщност не всички измират от ЖЕГА и много РАБОТА, а сетете се от какво друго!!!!

Какво сте се разревали - някакъв си там работник. Бройка някаква безименна. Маймун бол, ще се смени и никой няма да си спомни за него или за случката. Важното е работата и бизнесът да не се прекъсват особено за такива случаи от абсолютна маловажност, предизвикани от ревливи педерасти

Ето....ти си една маймуна, която чака с удоволствие да замени някоя друга безименна, нали?

Гад

Да не се оправдава, а да почват да плащат обезщетения на семействата на загиналите. Ако има злополука - има и разследване. Катарците не са правили разследвания. Да цакат сега по $1 млн на калпак като за начало. Чаветата на загиналите ще са доволни в Индия, Бангладеш, Пакистан и други подобни страни.

Арабски шейх при психоаналитика. – Докторе, трудно заспивам. – Какво правите за да заспите? – Броя жените в харема си по реда в който спя с тях. – А защо не броите овце, например? – Изобщо не искам да си спомням за тях…

Тъжно, но арабинът е прав. Смъртта е част от живота, просто деградиралото западно общество не го осъзнава. Тук хората си мислят, че ще живеят вечно. И така се и държат за съжаление. А не се знае, нищо не е сигурно за утрешният ден.

Нормално е да има умрели. За всичко което построиха 10 години работиха над 500 000 човека. Дори тези 500 000 човека 10 години само да ги храниш и поиш пак ще умрат 6500 от тях.

Стнчо, Станчооо... те няма да те харесат, за разлика от теб не са от LGBT общността

Не че нещо, но арабинът е прав! Където се работи със зверски темпове, възможността за трагичен случай нараства. Не е необходимо да се насочват прожекторите точно към това. Ето, дори и нашите медии подклаждат негативната реторика. Преди 2 месеца бях в Абу Даби. С бермуди и къса тениска вечерта не ми се беше случвало да съм все едно съм си взел току що душ с дрехите. Е ... при 39 градуса през нощта може би е нормално! Не знам как е в Катар, но може би не е по-различно. Тези хора са си избрали сами професията. Отделно рискове съществуват, културата им е различна, и това няма как да се промени, освен отвътре. Преди месец бях в Тамил Наду, Индия. Изскочиха ми очите като видях какво за тези хора означава скеле! Няма нищо общо с нашите скелета със стабилен под и етажи, закрепени здраво за стената. Това са 15-20 палмови дървета, като в зависимост от височината четири или шест са основата, вързани са с лико от палмите и `етажите` пак са от дърво, напречно на основите. А момчетата се катерят като маймуни! Но това е култура, виждане за живота ... не е редно да съдим другите за прашинката в окото, когато не можем да видим дъската, забита в нашето!

Cори, пич, но имаш дъска забита в мозъка. И освен центъра за равновесие, доста други центрове са ти повредени. Иначе си обяснявай, какъв си прагматичен колкото си искаш. Все някой ден, това дето тебе не те засяга ще стигне и до тебе, и тогава ще почнеш да се възмущаваш на дълго и на широко, как никой не искал да ти помагне на тебе...

Пффффф, пак изсрах голяма тъпотия. От белото е.

Само човек, който не е бил по тези географски ширини не може да разбере. Ако видите тези орди от пакита, индийци и подобни веднага ще разберете защо всичко това е в реда на нещата. Извинявайте, но това са примати без интелектуален капацитет. Те не могат да правят нищо друго освен да търкат плочки и да ядат. Тези хора нямат никакви умения! Те не могат да съществуват, ако не им се каже как. умират не защото някой ги бута в пропаста! Те са толкова ограничени, че не осъзнават връзката между слънцето и смъртта. И по нашите ширини има немалко подобни примати. Излезте и се огледайте! Вижте колко индивиди има, които не могат да говорят от тъпота! Я му дайте на този индивид да ремонтира една къща и му гледайте сеира! Стига сте се превъзнасяли!

Ето още един ЕЛИТАР! Абе....отиди в Швеция и питай що са паки за тях? Съвсем в реда на нещата а???? Незабравяй, че ти също си паки и инди в очите на някои....