17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Schilo

Времето, когато имахме силен клубен футбол и недотам добър национален отбор. Като цяло, сега липсват и двете.

Де да имаше и сега такъв ред! Грешката беше , че ги върнаха отново.

Ние веднага започнахме да си викаме новото име на отбора!Докато сините си викаха само Левски!Така беше!

Кво да очакваш от тъп ата чорба

Опитът съвсем да се омаловажи значението на поведението на играчите по това време, не държи сметка за преобладаващият в обществото морал и настроения. Да, вероятно изначално наказанията бяха строги, но както се вижда впоследствие - никой не ги е изтърпял напълно. Ред и дисциплина имаше тогава. Обществото имаше някакви понятия за ред. И това хич не е носталгия по отминалото време. А обикновени мисли!

Да, особено важаха "правилата и реда" за партийните членове и техните близки и семейства. Още от тогава е изразът " Ти знаеш ли на кого съм човек от Партията?" Айде няма нужда!

А, бе, бая шамари имаше. Ама тогава моралът беше съвсем друг в сравнение със сегашните порядки. А че играчите след мача заявили, че нямало нищо такова си е естествено: кой ще вземе да си признае, че са се пердашели яката.

Не разбрах само думата СПРАВЕДЛИВО кой я измисли и кой стои зад нея? Разформироването беше отдавна замислено от политбюро на цк на БКП и тяхното ведомствено отборче - цС*ка съдийско знаме - витрината на комунизма заслужен и задължителен служебен шампион, все пак това беше отбора на БКП и главния чорбар в политбюро - Милко Калев Балев. Затова им казваме че той е техния баща. А ЛЕВСКИ тогава беше отбор, който можеше да се съревновава с 5те най-силни в Европа, 2 поредни титли, тотална доминация и 7 поредни победи срещу витрината на червения комунизъм, след всяка от които милко балев , добри джуров и всички другари от цк на бкп си изяждаха ташаците от яд Затова и решиха да ни закрият и спретнаха този мач - с грубости и да предизвикат бой на терена, за да имат основание. Санкциите срещу Левски бяха огромни, а срещу чорбъта почти никакви , точно затова си станаха шампиони 1988 и 1989 , а ние се възстановихме чак 1992-1993. Та , чудя се кой може да напише думата СПРАВЕДЛИВО, освен ако не е на служба на позитано 20 и пряк потомък на комуняги и тяхното отборче ЦЕФЕКАЛ.

Гледах мача. Наистина беше бойно поле и не е истина, че нищо особено не се случи. но аз съм Ботевист и бях доволен, че Ботев /Тракия/ спечели от цялата касапница.

Аз бях тогава в казармата в Пловдив и пловдивчани се шегуваха: "Водка "Средец" и кашкавал "Витоша" за мезе на "Тракия" ("Ботев").

Добра идея за статия, но на моменти теточна. По онова време ходех по мачове. От сектор Б още следващият сезон започнаха да си скандират Витоша. Когато ЦСКА скандираха ЦСКА левскарите им отговаряха с ЦФКА. В Бългалия прекалено се много се мразим и си мислим, че като лъжем оправяме нещата. Ако си фен на някой отбор просто го подкрепяй, а нашата подщрепа е в псуване на противника. Тя затова и държавата е такава.

ЛЪЖЕШ!Сектор Б скандираше -Левски!Уш евите се заканваха.Сектор Г си викаше -СРЕДЕЦ,СРЕДЕЦ!Поне първите един,два мача.

Не лъже, точно така си беше.. целия Б викаше Витоша

Трябва да си доста тъп ПАПАГАЛ за да твърдиш подобно нещо!?!?! Поне не си измисляй лъжи, жалък си! НИКОГА сектор Б не е скандирал "Витоша" Точно обратното - скандираше ЛЕВСКИ ЛЕВСКИ и милиционерите вадеха по цял ред фенове от стадиона , заради това скандиране. Ние да не сме тъпи папагали от армейско футболно дружество ТРАКИЯ да си скандираме име наложено от комунисти?

И статията не е точна в това отношение, но и ти преувеличаваш. У нас винаги е имало много конформисти, които изпълняват всяка заповед, колкото и идотска да е. Затова някои се опитваха да викат "Витоша", други се страхуваха, но е пресилено да се каже, че нито един човек не е извикал тези имена. Нито, че всички са ги приели. Наказанията, наложени тогава, са ясен пример как можеше за нещо дребно да провалят целия живот на човек. Ако примерно Емил Спасов беше преминал в Порто, можеше да е спечелил кЕШ с тях през 1987г. Днес никой не би си помислил да анулира трансфер в чужбина заради наказание от националното първенство. Е, освен ако не става дума за някое тежко престъпление. Да хванеш за гушата някой, който се е опитал да ти счупи крака, не е такова.

След 37 години Михайлов си е същата маймуна

"Те са в пълно противоречие на социалистическия начин на живот." Не е редно овцете да лаят.

Нищо не са затрили и въобще не е срамно това което направиха! Взеха се навременни и справедливи мерки! Сегашние просто не сте свикнали да носите отговорност и да се изиксва от вас! Няма как това, което се случи тогава, да бъде за пример на цял народ, камо-ли за спорта! И в Англия се взеха далеч по-строги маерки навремето! Ама никой не пише глупави статии!

Стига сте лъгали! ЦСКА ги закриха 2016-та година! Леефски НИКОГА не е бил закрива, освен няколко пъти, ама то не се бори. Това важи само за чурбарите! Самулефскитубатеййй!