Григор чака помощ от Чилич, за да остане в топ 5

Победа на Хуан Мартин дел Потро в четвъртфинала срещу хърватина ще го прати над българина

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българинът все иска някой друг да му върши работата и да му дава пари, ама не и да ебе жена му. Затова и сме в това положение - зад африканските държави по образованост и една от най-недоразвитите откъм мозък нации.

Не разбирам каква беше тази истерия миналия ноември по време на финалния турнир на Мастърса. Как никой от разбирачите журналисти не каза очевидната истина, а тя е, че Григор извади невероятен късмет да завърши сезона 3-ти в ATP ранклистата. Ето реалните факти - поради контузии нямаха пълноценен сезон през 2017г. Мъри, Джокович, Вавринка, Нишикори, Раонич. Реално и петимата са по-класни играчи и многократно са побеждавали нашия. То не бяха изхвърляния и едва ли не очаквания Григор да започне да побеждава Надал и Федерер и да стане № 1. Истината е, че за да си на върха трябва да си СТАБИЛЕН И ПОСТОЯНЕН. Нашият очевидно не е стабилен при разиграванията - особено на бекхенд. Оказе се, че Григор не е чак такъв талант за какъвто го мислехме. Изобщо не го подценявам и се гордея с Григор, защото за държава без традиции в мъжкия тенис и с не повече от 50 квалитетни корта (колкото са в един квартал на Мадрид, Рим, Атина или Маяами), това което прави Григор е страхотно. Заради него за малка България се говори на всеки голям турнир (така както се говореше навремето за неповторимите и уникални сестри Малееви). Нека просто престанем да бъдем максималисти и реално да оценяваме това което имаме Защото след 7-8 години ще цъкаме с език и ще си казваме"Ей какъв тенисист имахме навремето!", по същия начин както сега си спомняме и говорим за футболното поколение от втората половина на 90-те години (и което тогава хулехме и упреквахме, че не стигнало поне до полуфинала на Европейското в Англия през 1996г.). С две думи - Григор е един много добър тенисист, с който трябва да се гордеем, но нека да не го натоварваме с очаквания за титла от Голям шлем, просто защото възможностите му не го позволяват.

На следващата кака да извика на помощ Чилич, белким му помогне за върха

Григор е слаб на клей, разбра се. Дано да е много по-добър на другите настилки, че да компенсира големите загуби в клея !

Преди клея имаше 3 месеца турнири на твърдо, помня, че с изключение на финала в Ротердам, където Григор беше унизен за 57 минути от Федерер, нашият или тотално се окензваше, или не успяваше да защити миналогодишното(Австралия)

Ако не си подобри играта, ще потъне бързо надолу. Има десетки тенисисти, които играят по-добре от него.

Като беше топ 4, пак имаше най-тежките жребии в Мадрид и Рим, докато тези след него имаха много по-леки. Дали ще е 5 или 6-ти няма такова значение. Григор може да победи всеки и да падне от всеки. Най-голям противник му е самият Григор. Успех!

Kenn1111

Хем смешно хем жалко да разчиташ надруг за да запазищ мястото си.Тойи така стигна до челото.Контузии и отпадания на основните играчи миналата годинано......нещата тая година не изглеждат розави за него.Кой него хванал тоя не го е бил.

Този да не мисли толкова за позата пред обективите, а за играта. Би имал по-голям успех.

Какво значение има дали ще е 5-и или 6-и, като играта му е като на 26-и... За Григор ще е далеч по-важно ноември елитът отново да е контузен за финалния турнир и нашият да не загуби всичките 2000 точки, които го държат на изкуствено дишане в десетката засега.

Абсолютно си прав! Не разбирам каква беше тази истерия миналия ноември по време на финалния турнир на Мастърса. Как никой от разбирачите журналисти не каза очевидната истина, а тя е, че Григор извади невероятен късмет да завърши сезона 3-ти в ATP ранклистата. Ето реалните факти - поради контузии нямаха пълноценен сезон през 2017г. Мъри, Джокович, Вавринка, Нишикори, Раонич. Реално и петимата са по-класни играчи и многократно са побеждавали нашия. То не бяха изхвърляния и едва ли не очаквания Григор да започне да побеждава Надал и Федерер и да стане № 1. Истината е, че за да си на върха трябва да си СТАБИЛЕН И ПОСТОЯНЕН. Нашият очевидно не е стабилен при разиграванията - особено на бекхенд. Оказе се, че Григор не е чак такъв талант за какъвто го мислехме. Изобщо не го подценявам и се гордея с Григор, защото за държава без традиции в мъжкия тенис и с не повече от 50 квалитетни корта (колкото са в един квартал на Мадрид, Рим, Атина или Маяами), това което прави Григор е страхотно. Заради него за малка България се говори на всеки голям турнир (така както се говореше за неповторимите и уникални сестри Малееви). Нека просто престанем да бъдем максималисти и реално да оценяваме това което имаме Защото след 7-8 години ще цъкаме с език и ще си казваме"Ей какъв тенисист имахме навремето!", по същия начин както сега си спомняме и говорим за футболното поколение от втората половина на 90-те години (и което тогава хулехме и упреквахме, че не стигнало поне до полуфинала на Европейското в Англия през 1996г.). С две думи - Григор е един много добър тенисист, с който трябва да се гордеем, но нека да не го натоварваме с очаквания за титла от Голям шлем, защото възможностите му не го позволяват.