Коментари - Изповедта на Лука Модрич: За войната, убития му дядо и как се овладява омразата | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Велик човек, браво на такива хора като Лука!

Там живеели дядото Лука, бабата Йела и техните овце, кози и кокошки Последно ???? Били са бедни като зайците наоколо или са имали две стада животни

Ще се разплача... Да разкаже и за Усташите и за хърватската СС дивизия, като е започнал...

В живота всичко се връща... Така един ден евроатлантиците - и по-точно техните специални служби - ще си платят за войната, която разпалиха в бивша Югославия...

Модрич може би е достатъчно умен и не мрази а се учи от миналото но във Дилма за В. Дивац и Петрович неговият сънародник ( лека му пръст ) точно това казва . Като футболист и интелект качествата му се виждат от далече . Жив и здрав .

Ей ти, с лицето на този убиец дето си сложил за аватар, човекът не обвинява, той споделя. А твоя патрон като е избил хиляди с изстрел в челото, ти защо го обичаш.....Този твой герой е ревал като молко дете и е искал да го пощадят, когато войниците са го хванали в онази колиба. ПРОЧЕТИ ИСТОРИЯТА, ДИВАКО!!!!!

Алоооо, тая ''новина'' е от преди 10 ГОДИНИ , бре !

Жалко че милошевич върна сърбия 100 години назад заради тъпотия и алчност.

Това шибано копеле с баретката си е бил касапин от секъде...И квото е търсил си го е намерил."Революционер"...хаха.А бе що "революционерите" като вземат власта разбира се с помоща на "баш революционерите" от руися,СИ НАЦЕЖДАТ ЗАДНИЦИТЕ В ДОМОВЕТЕ НА ТЕА ДЕТО СА ИЗБИЛИ.Ми след като махнеш лошите що не се върнеш там от дето си дошъл-обикновено от нищото.А си нацеждаш задника в голямата му къща и всъшност заставаш на неговото место и правиш тва дето той е правил преди теб.И то вземе че излезе че не си бил "революционер" за справедливоста а за да ти е гот на теб.Да вземеш нещо дето не е твое и по никакъв друг начин не можеш да имаш освен да го свиеш от теа дето го имат.Май тва са "революционерите".А не че са се загружили за бедните и угнетените...хаха

Колко кози, овце и кокошки те правят богат? През 90-те години на миналия век, не през средновековието.

Ами Баце, кво да каже! И той завалията с убит дедо, че опъвал жените на фронтоваците за да им дава полагаемите им се помощи , та да си хранят децата. И те като се върнали от фронта го приколили, гадовете! На него лесно ли му е, а? Обаче, мрази ли някой? Неее! Никой не мрази Баце! Всекаква омраза е липса на професионализъм при крадюхите и разсейва от основната дейност.

Omrazata e otrova koiato raziajzda tozii koito ia Iizpitva .Triabva dase jivee v mir I luibov tova uchat metaphysics n philosophy inachee samo problemii zdravoslivni I mentalni koeto se vijda tvarde mnogo v Nashata strana.

е измислена от политиците, за да си спасят краденото и да се отстрелят онези, които могаат да се вдигнат и възмездядт Поради тази причин сега искат казарма-за да се пазят политиците за сметка на пушечно месо-младите момчета.

Тази война в Югославия е такава каша, но извода е един, всички страни са виновни. Когато Хърватия се цепи от Югославия, тя няма нито средствата нито оръжията погледнато логично за да го направи, НО избягалите след втората световна война усташи в Аржентина много преди това са подготвяли отцепването и са напазарували оръжия и дебели суми пари, за да помагат на Туджман. Още през 70-те години Хърватски екстремисти отвличат през 1976 година полет TWA Flight 355, който лети от Ню Йорк за Чикаго и го пренасочват и заплашат екипажа и пътниците с убийство. Поставят бомба в Гранд Сентрал жп гарата в Ню Йорк и искат всички американски медии да разпечатат как хърватите искат независимост от Югославия. Сръбските четници, които също са емигрирали в САЩ и Канада макар и доста по-тихи и по-безобидни в действията си също не са обичали Тито. Най-опасните хърватски емигранти са били в Австралия и Канада, като те са отговорни за доста атентати и убийства на Югославски консули, какъвто е случая от 1971 г в Швеция. Общо взето емиграните са тези, които през всичките години на съществуване на СФРЮ са наливали масло в огъня и са искали да разпорят федерацията. Много от тях не са си давали сметка, че хората, които живеят в Югославия вече си имат собствен живот и са си свикнали да живеят като югославяни. Емигрантите обаче, заседнали в годините на Втората световна война (много от тях на страната на усташите) просто не са се интересували за цената на разделението и колко хора като Модрич и другите от всички страни на конфликата ще страдат. Тяхната единствена цел е била отмъщение, ултранцационализъм и контрол. Има много сведения за това как бившата Западна Германия също е работила тайно да подклажда напрежението. Не е случаен и факта, че от цяла Европа именно Германия настоява и първа приема независимостта на Хърватия, нещо, към което Англия и Франция, а дори и САЩ са били против. Това са фактите. Мъчно ми е за всички нормални хора без значение дали са хървати, босненци или сърби, които бяха убити заради злобата и отмъстителността на хора извън Югославия, но и такива, които с болните си амбиции като Милошевич, Туджмант и Изетбегович не можаха да седнат на масата да се разберат както се разбраха Чехословакия, а трябваше по най-жестокия начин да се развият нещата.

Sus surbina brat ne mojesh da budesh druje Luka, tova e tujnata istina potvurdena mnogokratno ot Istorijata - s vsichkite im susedi i "bratija" okolo tijah. Surbinut e mizernik, podletz, intrigant i zla gad, da, "brat-bratoubietz" ! Oshte ot samoto prukvane i oformijane na tova prosto pleme ... Neshto kato gurka, samo che s tazi razlika che e po-div i po-prost ... Amin, i Bog da prosti dedo ti i vsichki nevinni jertvi na tazi podli svini srubski ...

Точно хора с твоето мислене създават войните и убитите хора. Дано има по-малко такава измет, която да мисли като теб. Няма да споделям факта, че имаше двама натурализирани сърби, които играха за българския национален отбор. Съжалявам те за това, че таиш такава омраза в сърцето си.

Човекът очевидно е прекалено краен, но е факт че сърбите не таят добрите чувства, които ние общо взето изпитваме към тях, въпреки събитията от 1885,1912,1919,1945 г. Чехи и словаци се разделиха мирно, но не и бивша Югославия. Нападнаха първо Словения през Хърватско после и другите, дори черногорците с които имат общ генезис се отцепиха от Сърбия макар и последни, тъй че не ги жали. Нека се уважаваме и те влязат в ЕС, но винаги с едно наум. При форсмажорни обстоятелства първи ще ни забият нож както са го правили винаги. Десетки хиляди българи са били избити от сърби в анексирани територии през последния век, историята не се забравя.

Glupak kato teb deto me naricha "izmet" s nishto nijama da promeni ili podmeni istoricheskite fakti, koito chovekut po-dolu kratko i jiasno ti e posochil! Razbira se che ne mrazija nikogo, i da, putijat e samo razbiratelstvo, sutrudnichestvo, da budem dobri susedi, da si imame doverie i da se uvajavame, razbira se! Na lichna osnova nijamam nikakvi problemi s horata, kakvito i da sa te. Imah predi mnogo godini gadje - srubkinija (toest chernogorka koeto ne e suvsem sushtoto) i imame mnogo dobri spomeni i prekrasni otnoshenija i dosega. Taka che primerite ti s igrachi i vuobshte otdelni lichnosti sa neumestni. Az napisah "surbin" obobshteno - kato tijahna natzionalna politika, doktrina, istorcheska perspektiva i strategija. A primerite sa mnogo, mnogo brutalni, i mnogo poveche - otkolkoto chovekut ti e dal tuk, i mogat da zapochnat ot Srednovekovieto oshte. Da rechem i da se nadijavame che Budeshteto nijama da e takova, no Minaloto i Nastoijashteto sa!

Минусите ги слагате на Фактите. Аз нямам сила да ги променя. Такова е каквото е без начение дали ни харесва или не.

си, ама не казваш факта, че т.н. Усташи са се борели за национална независимост на държавата си от миниимперийката на Сталин, наречена Югославия, която след Първата война се е самообявила дори за кралство с награбените от Австро-Унгария, България и Италия територии. И в това фашизирано кралство сърбите са избивали както хърватите, така и нашите сънародници в Македония, които са се обявявали за българи. Направили са и два концлагера за българи. Да, много след Втората война, докъм 1950 г. Казвали са се Голи Оток и Идризово. И там са загинали от мъчения и изтощение хиляди българи както от Вардарска, така и от Пиринска Македония.