К2 - свирепата планина, която иска да те убие

Вторият най-висок връх в света е със сигурност най-трудно достъпният и опасен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Планината от НИКОГО и НИЩО не иска. Планината не моли, не благодари, не прощава и не иска прошка. Планината не предизвиква, не съчувства и не съжалява. Можеш само да и се възхищаваш .. ако искаш и можеш. Планината, моретата и звездите са такива , каквито са - за да разбереш колко си нищожен за вселената.

Много жалко и нелепо дори.Тръгнал да се връща и се случва нещо.Вярвах, че има потенциал да ги изкачи всички- К2 от друг опут може би.Изключително лъчезатен и усмихнат човек.Чак ме е яд без да го познавам.

Нивото на писане в този сайт е ужасяващо. Журналистиката ни е в небивал разцвет.

Аре стига глупости! Никоя планина не иска никого да убива. Просто има маса малоумници, жадни за слава, дето се натискат да се самоубият там. Е, някои си получават 15-те минути слава - посмъртно...

Има нещо много по-досадно от някои пишещи тук и то е рекламата на синчето на перуката с неговата кифла-ужас!

И аз имам смела мечта, искам да имам 30 сантиюетров и да шибам разлипни к. у. р. в. и всеку ден. Дали след това и за мен така ще пишат хубави неща "ех какъв смелчага, убаяец мамин и т. н". А вие там мрете гладни и без бъдеще в нашата мила родина. Дали така ще говорят и за мен, когато хвана 15кила шаран от реката. Едва ли. Явно самоубийците са на почит напоследък!!!

евала бат БЛАГО , умен пич си, личи си

Или пък този, който отива там иска да се самоубие...

Има нещо объркано в алпинистите - визирам Б. Петров и този Димитров /Скатов/. И много общо има - в негативното и показното. Много по-трудно е да отгледаш и възпиташ дете/деца в тая проклета България, отколкото да се качиш на 8-м хилядник. Ама първото е някакси делнично, непрестижно, трае много време, иска нерви, лишения и прочие такива едни хубавини .... А като си ояздиш физиономията на 8-м хилядник си прочут, герой, свръхчовек и пр. ....Само дето не е така де ....Щото нормалните хора, на който се крепи България са наясно, че това с върховете си е едно просто чешене на его ...... И нито сантиметър повече.

Моля, четете по малко. Човек не е необходимо да знае всичко, но може да се информира преди да пише! К2 е връх в планината Каракорум!!! На Атанас светла му памет! Гордея се, че има такива българи със смели мечти!

Простете, но къде се намира "планината" К 2?

Джордж Бел: "К2 е дива планина, която се опитва да те убие"- изречено през 1953 г- първата американска експедиция към върха. Шерпите защо се качиха цяла група зимата?- Защото са допуснати. Защо?- Защото имат свещено страхопочитание към Бог и ангелите Му- свети духове, които пазят планината. Може да ги наричат другояче, но все едно- имат страхопочитание. Допуснати са и други- от време на време-допуснати!- НЕ "покорили"! На планина се ходи, за да се поклониш пред Бог и неговите величави творения. Не да поставяш "рекорди" на "покоряване". Всички известни алпинисти са смирени духом и затова първо са допускани и после са оставяни да слязат живи.

Айде, наизпълзяха лудите... Планината е просто резултат от бутането на тектонични плочи една в друга, обаче на вас мравките ви изглеждат свръхестествени от вашата камбанария. Сигурно и на акарите гънките по чаршафа изглеждат свръхестествено, само дето те с глупости не се занимават. А кажи, Марианската падина е доста по-дълбока, отколкото Еверест е висок. Нея Нептун ли я е копал?

За 2021 май нямаме алпинист, който да загине на, някой 8 хилядник. 3 поредни години оставяме по един. Честно казано Иван, който умря 2019 г. Беше много повече алпинист от Скатов, но никой даже и не разбра. Скатов реши да комерсиализира качването на върховете, но се наигра. Боян също беше истински алпинист, но и той подцени "джуджето". Истината, е че точно Боян привлече хората към планината. Сега и с този Ковид са върволици от народ към всички върхове в България.

Уникални дебили пишат тук и в останалите български форуми. Не 80%, поне 90% от населението са. Само е достатъчно да видиш най-харесваните коментари. Мир на праха му!

Тука пишат едни и същи кретени, предимно да излеят злобата си. Според мен са няколкостотин такива, не са представителна извадка на хората в България. Но посоката е примерно такава.

Като започнем от малоумното заглавие - да придаваш на неодушевени предмети качества на животни и хора... И свършим с думите на старите хора - "Майка си ли търсиш там, а?"

пишете го умрял от к19 не от к2 така се прави масово сега

гледайте си върха от подножието, защо непременно трябва да се катерите по него, отгоре не се вижда нищо, гъста мъгла и студ :)

Шоколад така ли ядеш - гледаш го ?

Викаш мъгла много, като те чете човек си го качвал поне 3 пъти. Аман от клавиатурни мишки.

К2 се намира в едно от най красивите места на света. Уникална природа, върхове, ледници. Изгревите са брутални. Райско място! Вижте снимки в гугъл. Скатов трябваше да качи върха поне веднъж през лятото или пролетта, а не да скача директно през зимата. Бил е тотално отпаднал и объркан за да направи тази елементарна грешка. На тези височини се изискват други качества, качества които човек изгражда от детството. Скатов се катери от 10 години.

Проблема, е че накива като него се мислят за алпинисти, но реално са туристи. Алпинистите качиха върха преди 20 дена. А туристите се качиха с 300 зора до лагер 3 и дадоха ако не се лъжа 3 жертви. Реално от лагер 3 как ще се качиш в един ден до върха, може би ако си супермен да. Скатов бях сигурен, че зимата шерпите няма да го добутат до върха, но и не вярвах, че ще умре. Явно е бил ужасно неподготвен.

Не се опитваш да го изкачиш.Къде си тръгнал по чукарите.Голям кеф като си бил на купчина камъни

Шерпите всеки ден се разхождат и се прехранват от планината. Туристи по потници се търкалят в търсене на адреналин

Планината е неодушевен предмет. Тя не иска да те убие. По-скоро ентусиазирани самоубийци я намират.

Тая "свирепа планина К2" ( която всъщност не е планина щото то било връх, само за сведение) иска да ни избие до крак всичките. Алпинист, диванчепраз, няма значение - всички ще ни затрие тая свирепа планина.

Планината не иска да убива никой, по- скоро баирбудалите искат да се убият в планината. Има и по- лесни начини за самоубийство, но те са избрали точно този

да работят за им плащат за авантюризма.

К2 - свирепата планина, която иска да те убие - и те гони до дупка за да те хване !!!

Алпинисти, на които шерпите им носят багажа, не са нито мъже, нито алпинисти. Поклон пред паметта на загиналия, но айде стига сте ревали като вдовици. Имал е мечта и я е гонел, ако беше успял, сега щеше да говори глупости от рода на - Аз подчиних планината или аз подчиних природата. Ами сега, планината го взе него. Както казва Народът, майка си не търси там.

Това его, ужасно голямото его, колко още безумци ще затрие, упорито се опитват и опитват да покорят д...вия, природата не е за да им служи, те служат на нея, от нея идват и там се връщат, нещастници!

Колко съм бил заблуден до сега да си мисля, че К2 е връх, най-високият в планината Каракурум. Пак то се оказа, че К2 било планина!

не иска да ме убие

а изкачването на върхът "Демокрация" уби 2 милиона, осакати 2 милиона и 2 милиона са в неизвестност! но това не е важно, нали?

Хахахахахаха какъв кретен .....мда хората са свободни и живеят където пожелаят и повечето са по богати и полезни за себе си и потомстовот си ,само дърти кукундрели и млади балъци си мислят че връх Комунизъм е по добре

Апологетите колко сте жалки и нищожни в крайностите си... Който не е баир будала, значи по цял ден лежи на дивана. Средни положения няма, а за камбанно, т.е. нормално разпределение не сте и чували. Следният виц е стар, но трябва явно периодично да ви се припомня, за да се видите колко ви е акълът с тези диванаджийски изводи: Милиционер попитал колега, каква е тази книга дето чете? -Учебник по логика. -Хм, я дай някой пример за логическа мисъл-помолил милиционерът. -Имаш ли аквариум с рибки? -Имам. -Значи ходиш до магазина да им купуваш храна. -Ходя. -И докато вървиш по улицата към магазина, се заглеждаш по мадами? -Заглеждам се. -Значи, не си педераст. -Ехааа, страхотна книга дай ми я да я прочета. Зачел се мильо, ето ти минава друг колега. -Хей кво четеш бе? -Учебник по логика. -Яяяя, дай некъв пример за логическо мислене! -Имаш ли аквариум с рибки? -Нямам. -Е, значи си педераст.

Да поясниш къде трябваше да се смеем, моля ?

Не мислех че чак трябва да ви се обясняват вицовете, но явно съм ви надценил. Затова пояснявам: "който не е безразсъден авантюрист, значи е разплуто на дивана кюфте" е същият полет на логиката какъвто е и "който няма рибки е педал". Та, къде трябваше да се смеете ли? По-надолу в коментарите, където 100 пъти ни се обяснява, че тези са свръхчовеци, а ние сме плужеци, щом не сме като тях.

Гоцев, неграмотнико миризлив - К2 не е свирепа планина, която иска да те убие (въпреки, че няма да е особена загуба) - това е планински ВРЪХ, втория по височина на планетата. Намира се в планината Каракорум, на границата между Пакистан и Индия. Хайде следващия път, като почнеш да пишеш за нещо, което чуваш и четеш някъде навън за пръв път - поне Гугъл питай, изкопаем неграмотник такъв!

Да пишат само тези които поне Са изкачили Черни Връх

Дай ми едно логично обяснение защо трябва да кача Черни връх? Иначе съм го "качвал", с лифта и после няколкостотин метра по равното до върха.

Тръпката и чувството че си го направил за себе си. Иначе не се обяснява, то само се изживяеа

Равно до върха

Хора, най-велико е да си седят на дивана да си пишат глупостите и да си избиват комплексите като обиждат тези които не са като тях. За други най-велико е да предизвикват себе си ,да побеждават страховете си и да предизвикват издръжливостта си.

Да, да, и да оставят жена си вдовица и детето си полусирак.

От дивана. Едвам дишам от мързел. Почесох си мъдете и се изпърдях на коментара ти. По-добре диванен мързел, отколкото мъртъв комплексар.

Това можеш-да пърдиш на дивана, вече си мъртъв

Чий уй дири там?

Бе, тая планина като иска да те убие, после иска ли и да те изяде? Подозирам и, че ръбът на покрива на блока ми иска да ме убие, ама аз не му давам възможност, щото не вися от него.

Ае, ше й се не знае и на планината. Само седи й чака да убие някой тоя К2, кръволок с кръволок.

Планината не иска да те убие!!! Тя си седи там и нищо не прави! Тия дето ходят да я катерят искат да се самоубият!

Тия хора немат ли си друга работа, питам аз! Да ходят на разходка в парка и да се занимават с неща в името благото на народа по-добре!

Самоубиец ама имал кауза! Каквото търсило намерило

Избиване на комплекси за малоценност или усещане за "недостатъчно оценяване(признание)"от околните за субекти с "ego" надвишаващо ръста им-това са тези,които безразсъдно се качват на високи съоръжения за да си направят снимка,тези които се качват на вагони или локомотиви под проводник с високо напрежение пак за същото. Наричаме ги -глупаци,идиоти? Някои,които искат да минат за разбиращи ги,обясняват стореното като "тръпка"!!! "Тръпка"е и алпинизмът,но не и друго! Някой помни ли имената на хората спасили давещите се от потъналия автобус в река Лим????!!!! Това са ГЕРОИ!!! Жертваха живота си в името на нечии чужди живот и здраве!!! А не,като тези "тръпкаджии",мними "герои"!!! Та сега от поредната неосъществена "тръпка" на поредната жертва сред алпинистите е вредно и опасно дори да се създава,поредния фалшив идол!!!

"Вторият най-висок връх в света...." "Редакторееее, Динкооооо, къде бе, душа, си учил до осми клас? "Вторият по височина" как ти звучи? Как ви избират там в редакцията се питам...

Мир на праха му! Титан сред племе от хлебарки....

титан.....бръмбар сред племе от бръмбари, стъпил в по-дълбоко ллайно от което може да понесе....нали така, боклук нещастен?

Съжале боку, ама аз хлебарката си изкарах една прекрасна вечер със семейството, пийнахме, хапнахме и се посмяхме на новината за поредния идиот решил да победи природата. Ами да беше свършил нещо полезно!

Що за дебилно заглавие. Планината не иска да те убие, тя е просто там и си стои. Пишман алпинистите се убиват.

Schilo

Планината е за смелите! Не за безумците, а за тези, които я уважават и познават. Бог да прости нашето момче!

Жалко, слава за един ден по медиите...Не надценявайте възможностите си ,познавам много такива малоумници, дето се мислят за велики планинисти... ...

Schilo

Самонадеяността е фатална, наистина. Но инцидент може да се случи и с най-подготвените.

Ама аз ги карам сигур,да се чекнат по баирите.Меня що не иска да ме убие планината?

На дивана, на който пърдиш по цял ден няма планини.

Откри Америка

Всеки си плаща за простотиите и това е факт. Пълно е с трупове на баир–балъци, които си стоят с години в снежните преспи.

Диана проста Комплексирана селска пръчка с лош дъх и обноски..си ,такива като теб дето не да свършили ьаж5 лв работа през живота си да ме дават акъл ,че ше ти еба майката грозна умитисана вагино..........

По-големите дебили пишат тъпи коментари!

Евангелие от Матея: 5. Тогава дяволът Го завежда(Христос) в светия град, поставя Го на крилото на храма и Му казва: 6 Ако си Божий Син, хвърли се долу; защото е писано: - "Ще заповяда на ангелите Си за Тебе: И на ръце ще Те дигат. Да не би да удариш о камък ногата Си". 7 Исус му рече: Писано е още: "Да не изпитваш Господа твоя Бог".край на цитата. Що за идиотщина е да изкачваш връх през зимата!

бе, ристиенин смотан, кво ми пробатваиш твоите умрели представи за богче.

TheAgnostic

От легендите за Снежанка: Куплет 1 - Нека новогодишната фея, която носи щастие на хората, тази година бъде най-щедра към теб! Куплет 2 - Ах, каква любов те чака силна, страстна, сладка с кой ли? – Изненадка! Край на куплетите. ЩО за идиотщина да коментираш сериозни работи с текстове от измислени книжки, които стават само за тоалетна хартия, защото страниците им са много тънки? Не трябва много да ги мачкаш, за да не ти боцкат.

TheAgnostic

Това бе за Стамболов

Троловете нямя да те разберат.

Там е нужна физическа издръжливост и несломим дух. Райнхолд Меснер е най-големият алпинист на всички времена. Легенда и модел на подражание. Всяка негова дума е закон по отношение на тези неземно земни върхове. 26 годишния Райнхолд и 24 годишният му брат Гюнтер покоряват преди 3 десетилетия Нанга Парбат. На слизане ги помита лавина. Гюнтер загива а Райнхолд остава без обувки и бос се спасява. После още 3 пъти покорява върхът. Райнхолд Меснер е БОГА на соловото катерене на 8 - хилядници. Тогава остават един срещу друг Духът човешки и Безкрайността на Природата. Стигането до върха с шерпи е равносилно да "спечелиш" рали състезание като навигатор.

Това за шерпите е най-важното. 98% от катерачите изобщо не знаят как сами да стигнат до върха! За огромния багаж дето се пренася , да не говорим!

Кукучка който е изкачил всички 8 хилядници двойно по-бързо от Меснер и то голяма част през зимата, умира от скъсано въже. И Меснер е имал неуспехи в планината и се е пребивал от оградата на къщата си, а другия му брат загива от гръмотевица в Алпите. Има всякакви случаи, но никой не е безсмъртен.

Най-трудно достъпния и опасен, другия път. Шом онзи палячо Боян Петров го е изкачвал, всеки може!

"К2" в ника ти - идва от "лапам по 2 кура" ли ?

Ти си невероятен изрод. Огледай се в огледалото и си го повтаряй. Боклук.

Към к2 ей селски комплексиран палячо с лош дъх и ниска заплатка.......ше ти еба майката мръсна гадино не можеш да се мериш никога с Великия Боян Петров ...... заври се сега от мъка и срам в умирисаната вагина на жена си нещаснико от това дето си написал..............

Спокойно бе, дришльо! Може и ти един ден да изкачиш К2.

кое му е великото, че не разбрах.

Повтаряш се. Във всеки пост "умирисана вагина" и "лош дъх". Някакви фиксации на лоши миризми се забелязват у тебе.

Планината не се интересува дали си музикант от Варна или веган от Сливен. Какво търсило такова намерило. Съболезнования за близките.