17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво, поздравления!

Нургюл Салимова побеждава мъже и мечтае за титлата Какъв е смисъла от това уточнение ???? Ми ако беше мъж и побеждаваше жени? Щяхте ли да го напишете бе????

Браво на това "необикновено" българско момиче!

Браво на детето, развълнувах се. С пожелания за много много здраве и щастие. Вдъхновяваща новина, с Божията помощ всичко се постига, нека имаме вяра и сме позитивни и усмихнати!

Също обръщение към Дир, ако ви е възможно преместете новината на първа страница, нека я прочетат повече хора. Това дете заслужава.

Браво на детето вече момиче Погледнах какво означава думата "Нур" в РЕЧНИК НА РЕДКИ, ОСТАРЕЛИ И ДИАЛЕКТНИ ДУМИ ето: Нур - небесен огън, светлина Гюл- Роза Демек, Бяла роза.

Който е добър, нека да успява! Във всички области, не само в спорта. Ако България освен да ражда таланти, дава и условия да се развиват и побеждават, всички ще я обичат и ще й бъдат благодарни, независимо от етническия си произход. И да има една-две изключения, не е страшно.

Privet ot Orienta.Bravo na Turkinyata.

... наистина в Ориента, а не в България, май? А съдейки по коментара ти - налага се изводът, че умственмото ти развитие не надвишава това на астралопитека!

Браво на това дете, което прославя родината ни.

Само едно не можах да разбера! Толкова изявени деца шахматисти и пиянисти имахме до сега и изведнъж се пръкнаха някакви с различни от бългатските имена и видите ли се оаказаха първите гении. Май ще повярвам, че някой се опитва да разбута геофонда в клета България пълна с предатели и хора крещящи на български език, че не са българи.

Ами приемаме положението, момичето е учило с баща си и дядо си шахмат, докато "нашите" с българските имена се учат да "кифлеят" под благосклонните погледи на нафуканите си майки. Говоря от личен опит, сина ми е в 5 клас и тайно с превантивна цел от време на време следя чата на класа му във вайбър. Е няма такива малки мърли, които явно от малки са научени да се подмазват и нагаждат към учителките, а да се държат надменно към съучениците си

Най-после позитивна новина. Но да бяхте изписали името на момичето правилно. За поред път ми прави впечатление, че липсва всякаква редакция на текстовете. Ако ви са скъпи редакторите, дайте на някой ваш колега поне да го прочете веднъж преди публикация. Грешките са наистина много.

Името е от турско-арабси думи съставено! Нур на арабски е искра, светлина или огън, а гюл от турски е роза! Значи е Огнена роза или Сияйна роза!

Браво на момичето! Пълна подкрепа за това прекрасно българско дете! Какво значат разни квалификации? Тайбе Юсеин развя българското знаме, нали? Независимо, че турците многократно й отправяха "неприлични предложения" за много пари!!! Тайбе е човек, заслужаващ уважение и също трябва да бъде подкрепяна, защото си е наше българско момиче герой! Това прекрасно дете трябва да бъде подпомогнато! Така мисля аз

Браво.

tonk11

Браво на момичето. Да побеждава наред.

Браво на детето! Да е живо и здраво и да върви напред и нагоре.

На Нургюл Да Пожелаем Успех! Злостните коментари под радостната новина зелят да ни унижат и разделят затова е добре да ги игнорираме и да изразяваме възхищението и пожеланията си към момичето

Ако ще плюете малцинствата, плюйте ги и когато техни представители печелят медали за България, иначе просто пак показвате двуличие и безхарактерност! Тъпи нацита!

какво ви разбират главите от народности, та давате съвети? Ако е помакиня, тя си е българка с друга религия, не е малцинство. Ако е туркиня, пак може да е българка, защото турски народ няма, те са сбирщина от всякакви народи, живеещите в България най-често са българи. Ако беше циганка, но не е, нямаше да я плюем, защото ние това искаме от тях - да учат и работят. Който го прави, не го плюем. Никой няма против и циганите да печелят медали и няма нужда да е за България, нека си ги печелят за тях. Нищо не искаме от другите. Могат ли и те да кажат същото, умник?

Браво на момичето, все така и успехи. Има оначе една огромна неточност в статията - тя не е оглавила ранг-листата до 16г, а е най-високо поставеното момиче. Иначе е 25-та, просто всички пред нея са момчета. Това е съвсем ясно показано на скрийншот-а

Поздравления за Нургюл [email protected][email protected] Това е новина , а не какво казал Цвъто !

Чест и почитания Нургюл! Бъзи българския Фишер

Браво Нургюл, пожелавам ти да бъдеш номер 1 в женският тенис дълги години занапред!!! И нека да успеят и всички млади и талантливи деца на България, независимо за кой спорт става на въпрос!!!

Абе трудно ще стане №1 в тениса, като се състезава в шаха, ама предполагам това си имала в предвид :).

Красота

Да, ха-ха-ха. Извинявам се на Нургюл и всички останали, имах впредвид женският шах.

+359 Здревейте, Според мен да твърдиш,че шаха е проста игра е меко казано несериозно. Браво на момичето,нека следва мечтите си.

Шаха е проста игра, но не е за прости хора!

проста, но трудна :)

Браво не детето!! Пожелавам й да е все така упорита и напориста. Таланта явно го има, всичко друго зависи от нея и труда, който ще вложи. Успех!!

Евала!

Но ще бъда още по сигурен, когато видя чернокож световен шампион по шахмат и нобелов лауреат по физика... дай боже да е по скоро.

Зависи от политическия уклон. Защото там става дума именно за политика. Освентова нямаш идея жълтите за колко глупави смятат белите. Нобеловите награди по правило са за бялата раса. И никога не забравяй, че единствената нобелова награда присъдена на психиатър е тази на бащата на ЛОБОТОМИЯТА.

ние сме си ние - мачкат ни като за световно, но "не се гаси туй, що не гасне". Браво, момиче, от сърце ти желая здраве, щастие и много успехи. Е, все има нещо за радост и надежда в тези времена.......

Добре де, според вас и името ли пречи на състезателя по шахмат? Разбирам някой с по-висок коефициент да и търси кусурите, а то форумни тролове, избиващи комплекси. Дали сте се замисляли, че утре някой на вас може да се присмива за името, дето баща ви и майка ви са избрали. Направете за името си поне толкова, колкото е направила тя и тогава бих приел позицията ви, но дотогава просто може да и завиждате тихо.

Браво на момичето, дано се сбъднат мечтите и.

Машала ! :) Страхотна новина ! Дано й се отвори пътят !

С това турско име далече не може да стигне!

Вече е стигнала много по далеч, околкото ти ще стигнеш някога. Пропаднали хора като теб не могат по далеч от носа си да видят. Жалко за тебе.

Нургюл - едно красиво български име.

българско име

Не е като Анелита, Лорита, Никол или други звучни български имена...

Браво, успех!

тренирах шах като малък. участвах в редица състезания и никога не съм губил на състезание. печелил съм навсякъде, където ходех, нооо...един ден станах на 12 и открих жените. вече не ме вълнуваше шаха и след година спрях да се занимавам с него. шахът е изключително проста игра и в нея няма нищо сложно, ама наистина нищо сложно. обаче не е за прости хора! желая успех на детето и дано постигне мечтите си и то в България!

Не се обиждай, но истински умен човек би предпочел умствения труд. Една добре изпълнена умствена задача е по-хубаво нещо от ебането.

Успех, момиче!

Кой знае какви успехи щеше да има ако беше тренирала нещо, от което има реална полза (наука).

Че ква полза има от науката? Голо дрънкане от пусто в празно

Ако я няма науката, няма да има с какво да си светнеш в обора, драги. И нямаше как да пишеш глупости по интернет и да имаш РС.

От такива дебили като теб няма никаква полза. Тъпи селяни хранещи всичко което не разбират. А истината е, че такива като теб от нищо не разбират, а причината е елементарна - толкова сте тъпи, че дори не осъзнавате колко сте тъпи. Загиба на генетичен матриал си ти, нищо друго.

Те и на Едисон са му казвали навярно "Томасчо, захвани се миличък с нещо полезно за хората. Какво си играеш с тези фантасмагории - с елекричество щял лампи да прави?! Що за глупости?!"