Как великият Господин Никой промени футбола

Историята на Ариго Саки, когото сочат за учител треньори като Клоп, Конте и Моуриньо

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уникален и като треньор, и като човек, а отборът на Милан, който той създаде в онези години... беше наслада за окото на всички онези, които наистина разбират нещо от футбол!

господа, тук нсе пак се разказва за Ариго Саки, а не за Пената. Иначе Пената е обявен за БГ треньор на 20 век, и съвсем не напразно. Гледайте му успехите и тогава говорете. Всъщност той направи отбора на ЦСКА от който излязоха Стоичков, Пенев, Костадинов, Тр. Иванов и сие. Може и да му куца речника, както на доста други от този бранш, но където е отишъл е постигнал успех. Така, че не се подигравайте с човека. И между другото, тези които хейтват Пената, дали са чували за Казимиеж Гурски - треньор на големия полски отбор от 70-те години. Той също е бил много зле с комуникацията, но пък какъв отбор направи - 3 място на две световни първенства.

Това е, което липсва на О. Г. Солскяр за да върне Манчестер Юнайтед на върха в Англия - висока, безкомпромисна преса.

95% от отборите сега не упражняват преса и на дъгата пред собственото си наказателно поле , което пълно малоумие .

lCAK

От треньорът зависи всичко.Той трябва да дирижира всичко.Най-важното е всички в един клуб да му се подчиняват, защото той е отговорен за всичко.Когато нещата се решават не на футболното игрище, а на друго място резултатът е печален.Мисля, че повечето разбират за какво става дума.Искам да добавя, че когато зашумяха големите пари в футбола/а и другите спортове/, той отстъпи на много заден план.

Всъщност Любослав Пенев не беше в отбора за Световното в САЩ през 1994 г., където България взе четвъртото място. Вместо него за централен нападател беше извикан Наско Сираков. Така че няма как да е било "Ицо и Любо напред..."

Любо се лекуваше от рак на тестисите тогава и затова не беше в отбора.

Доказателството, че който и да сложиш треньор в един отбор със супер звезди, ще имаш победи. Друго доказателство е Димитър Пенев, който не можеше две думи на кръст да каже и играеше стратегия 'Ицо и Любо напред, другите назад' и станахме 4ти в света.

Явно нищо не разбираш от футбол... чудя се как ти хрумна да даваш мнение тук?!?

Той и Пената нищо не разбираше, но на гърба на Стоичков, Балъков и компания стигна далече!

Любо на Мондиала в САЩ не игра, умнико! Игра Емо! Изключително некомпетентно мнение..