Какво е "български феърплей" във футбола?

И защо за него се говори само емоционално, но не и рационално?

Обратно в новината

Коментари - Какво е "български феърплей" във футбола? | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо трябва да се самооплюваме ? Ами то ако нямаше феърплей сега нямаше да има тази интрига за първото място . Уважавам цска1948 защото играят със местни момчета почти никаква база и фенска маса но са трети а вторият им отбор е първи в Б група .

То този на ЦСКА 1948 се хвалеше, че и третият отбор е играл финал за купа. При децата за 17, 15, 13 години ли шампиони ли или финали, не помня точно и ще излъжа.

Само не разбрах, последните два мача на Ман Сити в първенството - уговорени ли бяха или просто не играеха вече за нищо. Нямаха вече мотивация, както се изразява списвачът. Нарушиха феърплея в страната на "джентълмените".

Добре че не сте включили цска тире и феърплей в едно изречение, щото щеше да ме напуши искрен смях.

С какво нашия феърплей е по-различен от немския? Там хората така са ги приспали, че немогат да се усутят. Жалка е да говори по този начин.

за къф феърплей говорите в краварски свят? Вчера прее баха Рома, пред цял свят,вие ми говорите за некво смешно първенство. Довечера ще пре ебат Славия, за да може Уефски да играе с Арда. Уефски са клиенти на Славия и не трябва да играят един срещу друг. Щото е ясно! Раев трябва да играе в Европа!

Дедукция:краварски свят, демек ти си фен на свинския такъв, демек на рашка говняшка, демек на цска, ама московското.

Вечно ревящия Херо ,ако си беше бил Хебър в няколкото мача помежду ви нямаше да чакаш на Ботев ,а като не можеш да биеш Хебър съвсем нормално да си след тях :) и защо не обвини бфс за това ? при 1 на 1 във Враца се свири измислена дузпа за Хебър ,нещо за това казали бе лайно таковА

По-интересно е, как треньори като Любо и Херо отидоха в изпадащи отбори? От Балъков по-слаб треньор не съм обърнал внимание да има.

И какво определят за мачове без смисъл? Все едно само титли, евротурнири и да не изпадне са със смисъл. За какво изобщо играят тези в средата, ако така се разглежда? Не само в българското първенство, а изобщо. Би трябвало да играят дори само заради футбола, привърженици и така нататък, дори с 0 печалба.

Кога Кирцата казва на Чоче... - бре ти луд ли си как ке ми вкараш?

Тези пък. То е договорено кой да е шампион, като това включва всякакви маймунджилъци, който Лудогорец трябва да изпълни, че да остане 2-ри. Видно от последния мач на цска Ловеч с Лудогорец, че и съдиите знаят. Те се оплакват, че за изпадащите се договаряли....

Я сум от Левски, а ти всяка втора дума ти е противоречие, шматунхел, или си напиши поста как ъеба или по-добре не пиши

Всички отбори да легнат на отборите, които се борят за нещо, ако само един не легне, няма феърплей

Феърплей?!? Сетих се за един виц - Решил сър Джон да се разходи из затънтените и красиви кътчета на България. Отишъл сър Джон у Шопско ... разхожда се по обяд из селото и вижда една компания господа, които пият в дребни шишенца някаква течност, която наливат от някакъв странен съд. Помолил сър Джон роба Джеймс да иде и да пита въпросните господа каква е течността, и как се казва тоя съд! Връща се Джеймс и вика - течността е ракия, съдът е дамаджана, но имаме един проблем! Какъв проблем, Джеймс?!? Запитва се учудено сър Джон. Един от господата е решил да ви покани на дуел! Отлично - казал сър Джон - с пистолети или с шпаги?!? Не, сър! Май-май всички господа ще станат и ще ни теглят един бой! Та толкова за българския феърплей!

Български феърплей е срещу ЦСКА ТАКА ДА СЕ ИГРАЕ,че ЛУДОГОРЕЦ ДА СИ СТАНЕ ПАК ШАМПИОН.Подобен феърплей имаше и през 2011-2012г.,когато ЦСКА водеше в класирането,но накрая се нахвърлиха всички върху тях - отбори,здраво субсидирани да играят на ,,кръв'' и отделно и съдии, и Лудогорец стана шампион.И сегашния ,,феърплей'' ще е такъв.

Виж два коментара надолу. Написал съм как все другите са ви виновни За всички отбори "фейрплей" значи едно - честна игра и който е по добър ще спечели. Само за ЦСКА-София-Ловеч-Микре "феърплей" значи нещо друго - ако те не бият, значи няма феърплей.

Колегата Вени е много прав, за какъв феърплей може да става дума при изгнилите основи на нашето общество, в частност и фитбол. Защо Ботев да не играе феърплей, защото видиш ли паднал от някой си в мач без смисъл за него? Просто не бива да има мачове без смисъл, когато има такива, не можеш да обвиниш някой, че не е мотивиран, че пуска юноши да видят "големия" футбол или че пази хора с натрупани картони, това са си чисто футболни неща. Какво странно има по-мотивираният отбор, който драпа да се спаси от изпадане да победи другият отбор, който не се бори за нищо?! Но иначе е феърплей да си си напазарувал цялото първенство, барабар с ръководителите и съдииите, да имаш дългове, но да ти дават лиценз без проблем, да купуваш лицензите на други отбори... Примери много и те говорят за ЛИПСАТА въобще на феърплей в обществото ни и във футбола в частност, тогава има ли смисъл въобще да си говорим на дребно с невзрачни и безсмислени примери?!

За всички отбори "фейрплей" значи едно - честна игра и който е по добър ще спечели. Само за ЦСКА-София-Ловеч-Микре "феърплей" значи нещо друго - ако те не бият, значи няма феърплей.

А какво да кажем за съдийството. Сякаш го забравяме тези дни. Пресен пример дузпата за Пирин срещу Берое. В последните секунди на мача.

Тук на Балканите феърплей почти няма, нямало е, и няма и да има !!!!! Просто такъв ни е манталитета. В Сърбия наскоро четох за наказани отбори от висшата им лига за уредени мачове.... Тука е така и така ще си остане !!!!!!! За втора лига пък не ми се мисли

Преди години имаше идиотско правило в ннашя футбол при 0:0 няма точки и за двата отбора (тогава победата още беше само 2 точки). И много мачове завършили 1:1 с размяна на голове в последните минути. Тогава в интервю, не помня играч или треньор), каза нещо в следния смисъл. Не сме се договаряли предварително. Но и в двата отбора не сме идиоти да завършим 0:0. И поради това феърплей е единият отбор да вкара гол и да остави другия да го върне. За истински феаърплей трябват много неща. Добри правила и ръководство, добри нрави, толерантна публика.

Какъв феърплей, какви 5лв с това корумпирано и вмирисано от алкохол БФС... Няма нито футбол, нито феърплей... Всичко е перачница на бетингови компании, стопанисвани от криминални типове( а не бизнесмени)...

Булгаристански феърплей е когато един отбор като „Джингиби Сюнет Спорт“ вече ПЕТА година го дундуркат с над 30 000 000 дълг с „условен „ лиценз !!!

Български феърплей е когато на излизане от стадиона не те носят към болницата за гипсиране на счупеното.

Български феърплей = условен гувяжди лиценз = гелосана делиорманска мастия = мафия БФС

фалирал отбор взел лиценза на друг и си купил история