Кардиф отказва да плати за изчезналия Сала

Около драмата с нападателя се разрази финансов спор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

впрочем съвсем норнално е НАНТ да нямат претенции, защото очевидно футболиста не е изиграл и 1 минута. А и едва ли ще има съдия, който да отсъди в полза на Нант.

нещата много се размирисаха. То не бяха смс-и, то не беше странен чартър, то не беше издирвателна операция... Тия от Кардиф или са големи таранки или голяма измама има срещу тях.

Това не е спорт! Това е развлекателна промишленост, която дори не винаги подпомага спорта. Спорт е да излезеш да риташ с приятели!

Това не е ли форма на робство, да се купуват и продават хора, все едно са добитък?

Не точно. Почти всеки един от нас продава труда си като ходи на работа и получава заплащане срещу това. При професионалните спортисти просто става въпрос за значително повече пари.

Кардиф са си виновни, като не са ангажирали безопасен чартърен полет. След подписването той е техен играч, значи трябва да платят, друг път ще мислят какво правят. Жалко за момчето, Бог да го прости'

Недей да говориш, без грам да си запознат с футболния бизнес и с трансферирането на футболисти. Обикновено договорите съдържат различни клаузи, като трансферната сума се достига след определен брой изиграни мачове, постигане на дадена резултатност и т.н. Не случайно първоначалната сума сега е само около 1/3 от общата. Още повече. че футболистът несъмнено е бил застрахован, така че застрахователите би следвало да покрият финансовите загуби. Просто, французите искат да си получат парите сега (с приходът вероятно планират да купят друг играч до края на трансферния прозорец), а Кардиф - не (и те очевидно имат нужда от играч на тази позиция, а още толкова пари няма как да извадят). Освен това, като поставяш нещата в плоскостта - все едно Кардиф са си купили обувки, нека те попитам - ако си поръчаш обувки от онлайн магазин и те трябва да пристигнат при теб с куриерска фирма (тоест - трета страна), но тя ги затрие някъде по пътя, по твоите думи - ти ли ще си си виновен и е трябвало да си ангажираш безопасен транспорт, или ще откажеш да ги платиш на магазина, щом не си ги получил?

Да викат Тиквата да им пада за дуспите

Как ще плащат, че тоя може да е инсценирал смъртта си и да си гледа кефа някъде из тропиците.

В международната търговия при всяка една сделка са описани Условия на доставка. Те уточняват точно в кой момент обекта на търговия / стоката/ престава да бъде отговорност на продавача и вече е отговорност на купувача. Което при евентуално унищожаване на стоката по време на транспортирането й уточнява на кого е била тя в този момент. И кой носи отговорност за това. Виж при търговията с играчи не знам дали го има това.

обикновено, по старомодните правила, които незнам дали са още в сила, трансфера се счита за направен при изиграна 1 минута от играча за новия си клуб. тогава и чак тогава, се прима, че клубъ поискал трансфера е ДЛЪЖЕН да плати. ако има изиграни минути - кардиф ше се бръкне. ама това е стара технологиа, отпреди 10 и повече години.

Така е, но пък скапаният самолет е пратен от купувача, демек той е унищожил стоката. Купувачът носи вина, че не е играл дори минута, съответно трябва да си плати, а обезщетенията вече са друг филм.

Бачо Киро, не е вярно, самолетът не е изпратен от купувача, а е нает от личния агент на Сала.

Със сигурност и там го има.

удри. Предлагам Неймар да изчезне над ламанша и той. шефчетата си въртът далаверките, пърите и адвокатите текът, играча спокойно може да излипсва.

Всичко бях виждал, но неграмотно изписва не на ПАРИ виждам за първи път. Свалям шапка. Това е ново дъно на олигофрения... "Респект"! Пъри!?

Може да е диалектно и да е дунавски селянин. Там примерно казват "водътъ", може и така да го пишат, знам ли......

а кво има да видиш още...... интернет е среда освободена. правописни изисквачи кат теб немат место тук.

Ще трябва да платят!

Застраховка няма ли?

Застраховките са много видове. Ако имаш предвид злополука или живот, те са за самия човек, а тук се коментират чисто икономическите отношения между условно казано купувач и продавач. Какво точно пише в договора им е от голямо значение и след като не сме запознати можем само да си чешем езика с предположения, но ако това е прецедент, то със сигурност в бъдеще всички ще имат някакви клаузи за сделките.

Клубът,който е собственик в момента на инцидента е трябвало да помисли за застраховка.Аз не бих пуснал(изпратил) Е15 милиона да се прибират сами с някакъв таралясник.