17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пишите глупости,нищо общо няма с войната.Магнус каза че няма да играе ако Алиреза не спечели кандидатите,причината е, че останалите не са му конкуренция Като не сте запознати с дадена новина не се излагайте

Каква важна новина! Язък за Непо! Абе дирлосани, вие с "Непо" кофиту ли си сърбате?

Жалка картина е когато спорта се политизира какво общо имат спортистите с някаква военна операция? А по-вероятно е шампиона да му треперят гащите и това да е удобен начин да се измъкна директна среща за титлата!

Идиот!!! Дано тъпата ти кратуна бъде продупчена от Рашистите....

На тролската измет не страдат! Тях ги пазят да тролят за копейки в името на безобидната "военна операция".

А да убиват в Украйна разбира се не е престъпно отношение

Политика и спорт НЕ трябва да се смесват ! Политиката е грозна,мръсна и НЕ кортктна игра ! Същото е и за искуството и т.н. Или си добър и можеш или НЕ можеш и се криеш за политически извинения !

Навремето шахът ми беше интересен, ама откакво взеха да си слагат компютри в задниците за подсказване се отказах.

шах, шах, две пешки метър и валат.

Няколко неща: 1. Карлсен още преди година обяви че вероятно няма да защитава титлата си през 2023, повтарял го е няколко пъти, шанс да играе имаше ако претендента беше Алиреза. 2. Карлсен където хване там бие Непомнящи, буквално го размазва, за справка вижте последният мач за световната титла. 3. Изказването му в случая е извадено от контекста и няма общо с това дали Непо е руснак.

Там всичките укри са гросмайстори!

Всичките укри са топ шахматисти!

Статията е изключително провокативна и дезинформираща. Карлсен многократно е изразявал мнение, че не вижда логика в отстраняването на Карякин. Отказването му евентуално няма нищо общо с националността на претендента.

Ще се откаже, като го е страх.

И аз така мисля . При тениса решението беше най-правилно - не пускаш от Русия , състезанието невалидно . Нашите от худ гимнастика , взели медали - но са фалшиви .

Лигавщината на запада преминава всякакви граници.

Много ли е мъжкарско да рушиш държавата на комшиите, да избиеш и прогониш местното население, за да им вземеш територията?

Така е, мъжкарско е да бомбардираш беззащитни държави и да избиеш 500 хил. деца /Ирак/. Руснаците има много хляб да изядад, докато стигнат по мъжкарство главния "мъжкар" на планетата.

Обилно си се нагрухал с дезинформация.

Кое точно е дезинформацията, бе информирания? Това за смазването на Ирак и жертвите ли, бе? Смазването на Сърбия ли, бе? Не, че ще седна да рева за сърболяците, но това си беше чисто престъпление. 3,5 милиона жертви във Виетнам ли са дезинформация, бе? Това са официални данни, тоест - може и да са повече. Да те таковам в нагрухания информатор и тебе.

Вие всички напирате за Запада и никой не ще да ходи в Масква.

Тоя го фана шубето да не го матират

Очевидно руснаците са новото #MeToo.

Руснаците да не говорят какво е престъпно. рушат чужда държава и убиха толкова хора, включително руснаци. Болни империалисти.

Думите ти щяха да са приемливи, ако беше казал "Американците и реснаците..." А така просто звучиш като нацист.

Не съм запознат американците да завземат територии от комшиите и да окупират и анексират каквото и да било в наши дни.

В Сирия си държат едни петролни полетеа примерно

Това антируско говорене взе да идва в повече. Не е хубаво да се смесват спорт и политика

КарлсОн се е изпосрал дан го матират.. ббаахаха

Поредната курва на повикване, Карлсен трепери от страх да се изправи срещу руснака, щото ще го смаже. Поредния прапаганден буламач...Ако страхливеца не се яви печели руснака...

Пич защо не хванеш самолета за Мордор. Или там няма кой да ви дава копейки. Мръсни подлоги

чалгопитеко,. що си не евееш макята тъпа дет те е изсрала тебе тролчето умирисано сакато и тъпо.. ббаахаха

Товарищ Трол, нали вече Непо се пробва като претендент преди година. Нямаше НИТО ЕДНА ПОБЕДА! Предаде се при 7,5 на 3,5, като последните 3 партии бяха излишни, а тези 3,5 точки бяха само от ремита... Само тролиш, а се правиш, че не знаеш за катастрофата на Непо срещу Карлсен. А пак Непо победи останалите, за да се пробва срещу Карлсен... Та не се пъни - всеки може да провери последния катастрофален за Непо резултат за титлата между тях - поне 1 победа да беше взел, за да има нещо вярно в пророкуването Ви...

Чудя се защо троловете, превръщайки сайта dir.bg в бардак на руска пропоганда не се качиха вчера iсъщо на самолетите...

Защото не са тролове, а бг граждани. И са много, щом коментите не намаляват.

Голяма демокрация, няма що. Презумпцията за невиновност е в сила дори за престъпници, докато не бъдат осъдени. А в този случай става въпрос за спортисти, които не са участници във войната. Демокрацията е в дълбока криза, щом се отстъпва от основополагащия правен принцип, останал още от римското право.

Руснака не е виновен за нищо...страхливия няма топки и създава сензации...

Ръснака е виновен че е фашист, както и всички руснаци които търпят идиота Путин

Страх лозе пази. Руснакът в момента е в супер форма и най-вероятно ще бие Карлсон. Западняците винаги са били такива. Като не могат да те победят. Спомнете си как унищожиха българските щанги щото ги биехме яко.

Това за "формата" да не ти е тенис?!? Написах на друг трол по-горе и сега ще повторя. Нали вече Непо се пробва като претендент преди година. Нямаше НИТО ЕДНА ПОБЕДА! Предаде се при 7,5 на 3,5, като последните 3 партии бяха излишни, а тези 3,5 точки бяха само от ремита... Само тролиш, а се правиш, че не знаеш за катастрофата на Непо срещу Карлсен. А пак Непо победи останалите, за да се пробва срещу Карлсен... Та не се пъни - всеки може да провери последния катастрофален за Непо резултат за титлата между тях - поне 1 победа да беше взел, за да има нещо вярно в пророкуването Ви...

Не се напъвай да им го обясняваш това. За всички, които имат дори и малка представа кои са шахматистите на най-високо ниво и разпределението на силите, всичко това е добре известно. Тези коментари за това, че Карлсен го било страх от руснака, са поредната опорка на руските тролове, която автоматично получава 20 лайка, а противните мнения 20 дислайка.

Това, че Карлсон го е победил преди години, не означава, че ще го бие сега. Руснакът в момента е в много силна форма, а и в шаха и в живота, човек учи най-много от загубите. Така че руснакът може да бие Карлсон.

Не ви ли писва да ви промывать мозьците!!!Американците докато убиваха в Ирак някой да им забрани участие накьде!!!

Абе пич. С тоя руски правовопис що дириш в български форум.

Колко копейки изкара

Вън орките от спорта!

Путьо знаеш ли какво е орки????

съжалявам за руските спортисти, но така ще бъде. Грешките на един малък и злобен човечец ще ги плаща цял народ с години.

Аз пък съжалявам, за плиткоумието на еврогейовете !

бегай в москва кво тролиш в Европа.

Ти турски манаф ли си?

Абе не е виновен Зеленски ,че всички на запад искат да си правят ПиАр

2ка по география

Би било срамота Магнус да се скрие от битката. Дори през студената война беше престижно да дадеш всичко от себе си срещу претендента от другия лагер. А да избягаш от сбълъка е смешно. Надявам се в Магнус ще се пробуди бойната ивкингска кръв. Иначе и двамата мога да ги нашамаря на блитз 15 +2.

тогава беше различно никой не беше нападнал никого. Пък и беше 20ти век сега е 21ви човечеството се развива като цяло.... за съжаление без 2-3 държави.

Пролсо войни си имаше

A сега кой кого е нападнал? Русия-САЩ или обратното? Защото по времето на студената война и двете суперсили са водили войни с различни противници. САЩ във Виетнам, СССР в Афганистан - това са само примери. А тезиата, че, разбирате ли, запада се бил развивал, а истока не е направо смешна! След разпада на СССР САЩ са започнали и са се намесили в доста повече конфликти, отколкото Русия. Така, че и тук не сте прав. Иначе, докато на запад говорят за равенство между половете, трябва много внимателно да си подбираш речника, че да не обидиш някого, а в момента - ако това се случи, това е чудовищна дискриминация. Дори и в САЩ по времето на сегрегацията такова нещо е било недопустимо! Нищо де, то всичко се връща!

Виетнам, Кореа и прочее - над 20 военни сблъсъка със десетки милиони жертви! Няма да споменаваме жертвите на шионската война. А Кубинската криза почти доведе до самоунищожение. Последното сега е по-вероятно, заради много по-тежкото въоръжение.

От статията се остава с впечатлението, че Карлсен може да не защитава титлата, защото Ян е руснак, но това не е причината. Още след последния мач за световната титла, той намекна, че може да се откаже от следваща защита. Не го каза директно, но се остана с впечатлението, че не е мотивиран, защото конкуренцията не е достатъчно силна за него и няма предизвикателство. Руските тролове в предните коментари веднага почнаха да внушават, че Карлсен се страхува, но всеки, който следи дори и малко шах, знае, че Ян няма почти никакви шансове срещу шампиона и не може да става въпрос за страх от загуба.

Пита ли са го директно за това дали няма да играе с него щото е руснак.И той е казл ще видим . Какви руски тролве бъкнуваш

Нищо такова не са го питали. Статията си е направо фейк новина.

"Първият бе на норвежки репортер към самия Карлсен веднага след неделната развръзка, а отговорът дали Магнус ще се съгласи да играе за титлата срещу руснак, бе "Ще видим". Шампионът нееднократно е заявявал твърдата си позиция против войната в Украйна и действията на Русия в нея."

Това дали ще се съгласи да защитава титлата се коментира постоянно, особено по време на турнира и при всяка възможност го питат за това. Измисленото в статията е това, че причината за потенциален отказ от защита е гражданството на претендента.

Ама в статията не се намеква, а директно се казва, че Карлсен не ще да играе срещу руснак. Доколк ое вярн ое друг въпрос. Мисля да го питам.

Прочетох, че Карлсен прави списък с имена, които искат оставката на ПУТКИН И избирането на човек мислещ с Главата си не със стомаха си.Ян Непомнящий е още малък а този пост В рУСИЯ....

Другото невярно твърдение в статията е това: "Затова и няма да е чудно да се стигне до сценарий, при който FIDE, световната федерация, даде мандата за мач срещу Карлсен на втория в надпреварата." Още преди турнира на претендентите беше съобщено, че ако Карлсен реши да не защитава титлата, мача за световната титла ще е между първия и втория в турнира.

Тука тролчетата на БКП се държат все едно някой за пръв път отсранява руски спортисти. Ще има още, ще има още, милички. СВиквайте. Свиквайте да не сте вече част от западния демократичен свят. Ще си живуркате само във вашата примитивно-азиатска клоака, както си заслужавате.

Ти ми се видиш примитивен

Не е примитивен, тъп е като гъза на индийски слон. Дебилите така и не разбраха, че спорт и политика не трябва да се смесват.

,Глупости пишете, още предишната защита Карлсен каза че вероятно няма да играе, ако не е срещу Алиреза Измисляте драма където няма.

Щом и в шахмата ги налегна идеолгията... Нали спортът не беше политически? На олимпиадата през 1936 г. във фашистка Германия участва и сптечели негър. А тук? Пед...растия душевна. Пък що хората били такива и онакива. Ще бъдат. С такива примери...

сПОРТЪТ Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПРАВОТО С други средства!

Карлсен classy as always. Точно така се прави, крайно отношение към всички спортисти от Русия. Никой не трябва да е изключение, какво като си по чужд флаг. Да припомниме ли и позора с масовата и ИНСТИТУЦИОНАЛИЗИРАНА подкрепа на употребата на допинг, която доведе до пълна забрана за участие на Олимпийски игри на спортисти от Русия? Още преди войната. Да не говорим, че Ян си имаше своя шанс миналата година и го пропиля, нека някой друг сега. Накамура би бил супер интересен претендент. Шубе могат да нарекат Карслен само хора, които през живота си не са гледали нокога шахмат. Само да ви поясня, че през последните 10+ години Магнус Карлсен за шаха е като финалния бос в компютърните игри. Печели всички турнири, никой не може да го бутне, даже му е скучно вече. Силно се надявам ФИДЕ да вземат такова решение.

Шубето е голяма работа. И как само си намират причини.

Шубе ? Миналата година се срещнаха за световната титла. Да ти припомня ли резуллтата ?

Като няма по - дбър щп да играес с по -слаб противник?

То даже нямаше интрига. Едно от най-слабите представяния на претендент. Няма никакъв смисъл от втори мач. А Карлсен така или иначе бе пред отказване и каза, че ще играе само ако Алиреза е претендент.

Ми да се отказва ако няма смисъл срещо Непо какво остава за всички останали

То такъв резил нямаше като предния мач - без една-едничка победа. Толкова го е шубе Карлсен, че не е истина. Но то е ясно, че шах е непозната дума за вас ...

Ми да здава титлата като не му се играе

Ну Здавай, Стьопа!

Карлсон ли е карлсен ли е, ама шупето голям страх....е@ах го в евроатлантика смотан.

Скивай ся,Левски-нещастник си роден и тъпак ще си пукнеш,бре!А пък Карлсен бие Непо където и както го хване!