Късам оковите на "робското" име! Как Касиус Клей стана Мохамед Али

Историята на смяната на самоличността на великия шампион, която всъщност никога не е официализирана

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ислям и християнство - антиподи на свобода. Колко народ са изклали и изгорили...

Където има чернокожи мюсюлмани в Африка - те са потомци на взети за роби от ислямските колонизатори хора. Тези роби са били клани и насилствено карани да приемат исляма, държани в клетки и оковавани във вериги от ислямските нашественици в Африка.

Защо Мохамед Али е решил, че исляма е религията на свободата и най-вече - на африканците?! Явно го е решил след свръхдоза кокаин. Религията на Африка не е исляма. Чернокожите племена си имат собствени религии, вярвания и богове. Живял съм в Африка доста години, единствените мюсюлмани там бяха потомците на пакистански емигранти. Всички чернокожи бяха християни, но паралелно с това вярваха и в собствените си религии.

По всяка вероятност Арабите имаха своя дял в изграждането на Али. Малкълм Екс му стана като втори баща борци за свобода на всякакви и прокарване на исляма. Велик боксьор но с плитък мозък.

Нещо като нашия Стойчков

Аз пак не разбрах защо се е потурчил?

Защо като не иска да е американец, не поиска съветско гражданство, а си смени религията? Изглежда, че негрото не е толкова тъпо!

За разлика от майка ти, дето е тъпа кат гъз :)

Единствената причина този човек да си смени религията е да избегне войната във Виетнам. Все още има много обикновени американци, съвременници на това време и тяхното мнение за този човек и за Джейн Фонда е интересно! Той дори е лежал известно време в затвора за това, вече като Мохамед Али. Така е преценил, така е постъпил, той е живял с това решение и дали е намерил утеха преди и след кончината си, само той знае!

Джейн Фонда също трябва да е много щастлива всички Западни комундели направиха така, че Запада днес да е повече мюсюлмански отколкото всякакъв друг.

Исус е пътят, истината, живота и никой не дохожда до Отца освен чрез Сина. Жалко за Касий ... и душата му ...

nbnm

Аз съм си Приап Куртев...

има късмет, че не е от ерата на Майк ТАйсън , иначе щеше да е извесен само с едно нещо, най бързо наокаутиран в света за всички времена.

Майка ти курвата па все нема късмет :) Всека вечер й порим анала :) Бая рев му удря курвичката ама накрая винаги го поема :)

не е ли те срам да си админ в тоя дир и да сереш постоянно на работното си място,а? Чикиджиянещастен само за разпорения сианал мислиш..... а спри с некрофилските си мечти и се огледай, може и да ти провърви с някоя реална женица. За всекивлак сиима пътници дори за дерайлирал като теб.

Нищо срамно няма в тва, че еба майка ти всека вечер и й пълня устичката с бело сосче :) А майка ти курвата дори не знае кво е това срам - курвалъка й е в кръвта, мноо й се отдава :)

Мангал.

Мангал е майка ти

Тъпия негър Касиус Клей не бил американец! Не съм почитател на ККК, но ако те бяха изгорили жив на кръста, щях да им ръкопляскам! Мръсен долен негър, затова умря и като долен помияр...

Със сигурност не е по-тъп от малоумната курва майка ти :)

Мохамед Али, Касуис Клей, Касиус Клей- човека е един и същ. Боксьор от средата на миналия век. Кво искате, да е Айнщайн. Тъп си е и това е нормално. Само да не му се връзват младите.

Защо пък Мохамед Али да е най-великият професионален боксьор? Според повечето класации правени през годините №1 е Черният бомбардировач - Джо Луис. Мохамед Али е безспорно най-големият шоумен сред великите боксьори.

На арабски ХАМАД/Мохамад-Измервател индикатор, Човек който налага мерки, талони правила в живота на мюсилманина ХАСАН на арабски Подсилен, имунизиран срещу... КЕМАЛ-на арабски Състаряващ, збръчкващ, съсухрящ, пресушаващ . МУСТАФА на арабски Подлииващ, Наводняващ, Разреждащ, Развпдняващ, Шейх-на арабски твърде много, предостатъчнп

Всички жени обичат черния, обрязан такъв. Прави са. Подкрепете ги.

Господ ще го съди! Царството небесно е негово!

Мангалите ги влече исляма защото са простовати и с робски душици. Да сте чули негър да е измислил нещо освен светофара?

А майка ти я влече кура ми :) Всека вечер й е в устичката :)

Тази история само показва сходството на интелекта на чернокожите с циганите. Жалко.

По-тъпи от майка ти нема как да станат :) Жалко :)

Е що е избрал М.Али, като е негър, трябва да е Обонго или Обама или Хохо бохо.

Майка ти па избра кура ми го и го налапа :) Хареса й на курвичката :)

Робът си се ражда роб. Американските чернилки дето приемат ислямат, щото белите ги били поробили - преди 500 години (това да ви звучи познато), ако се бяха пообразовали, щаха да научат, че тия дето са ловили и продавали пра-пра-пра-пра-пра-бабите и дядовците им за роби са били араби, и други такива негри-мюсюлмани, че в някои мюсюлмански страни и до ден днешен държат черни роби.

А дали Касиус е знаел, че пророкът на исляма Мохамед е притежавал черни роби? И че е разменял двама черни роби за един бял? И че е оприличил дявола на един стар черен роб, негов съвременник? :)

Не особено интелигентен негър приел исляма... в знак на протест. - голям праз!

Добър боксьор беше, но от ударите които понася, не е наред с главата. Макар че има и друго обяснение. Помня расовата дискриминация в САЩ, беше ужасно. По скоро приемането на исляма и смяната на името е израз на протест срещу тази жестока несправедливост - расизма.

Всъщност расистите твърдят, че живота на тяхната раса има значение. Ясно кои са в САЩ.

Абе сигурно е било кофти нещо расизма но не забравяй че има и обратен расизъм и черните мразят белите и не говорят добро за тях! И освен това ако на черните не ги кефи в сащ защо не се върнат в африка и да се радват на свободата?!

Ла и ла и ла ла

Кой свестен човек се отказва от рожденното си име ! Какъв роб бил ? Хората му дали възможност да стане световен шампион,той бил роб ! Долен неблагодарник !

Да го таковам и в ислямиста !

изключителен талант и страхотна сила и издръжливост. И все пак човек е....не може да бъде съвършен във всяко отношение. Баща ми беше негов запален фен и покрай него и аз имах удоволствието да го гледам макар и момиче.

И аз така минах към правата вяра.. Християнството на всякъде е наложено със сила и кръв дали в америка, Европа или в България с убийството на 52 рода болярски. Какво е християнството? Бог не спазил своята заповед " не прелюбодействай!" и оплодил непорочно омъжена жена и сложил рога на мъжът и.. и се родил младия бог... После младия бог за да измести стария го пратил в старчески дом...

Каква права вяра ,бе серсем ? Всички терористи са ислямисти !

А си виж историята на исляма и ако можеш да мислиш като нормален човек (което, предвид , на постинга ти е повече от съмнително, ни обясни защо бяла християнска държава като Сирия става арабска, както впрочем и Персия (днешен Иран)? Защо в Япония ислямът е забранен. Защо най-неграмотното и изостанало население на планета изповядва исляма! И накрая знаеш ли какво е казал Мохамед, като кога ще настъпи краят на исляма! (Между другото, знаеш ли кой е Аллах? И в крайна с/ка кой е истинският създателк на исляма?! ( Пий ся една йени раки и се опитай да мислиш като нормално човешко същество.)

Можеш да си навреш един морков отзад.

Защо ли е толкова характерно за муслимите омразата към истината?! Ето един фундаментален въпрос! Ха-ха...

Вземи прочети турците как са приели "правата вяра". Арабите са ги спукали от бой, след което турците приели исляма, за да не ядат повече. Вземи да прочетеш малко за арабската инвазия в Централна Азия. Ислямът почти навсякъде и почти винаги е бил наложен с насилие и много насочена дискриминация - дето й викате "джизие". При завладяването на християнски и еврейски земи - не било налагано систематично ислямизиране, защото еврейството и исляма се смятат за сродни на исляма - знаете си ги там тия работи, ама за всички останали релииги - огън и меч - зороастризмът, будизмът, хиндуизмът и много по-дребни религии са напълно изличени от почти всякъде, където има ислям. Да не говорим, че в Турция християнството е изличено отдавна и напълно - напълно противоположното от бившите османски християнските страни.

Даже в Сирия и Ирак имаше повече християни и язиди, отколкото в цяла Турция, преди да се намесите там, Исмаиле.

А за болярите - болярите са вдигнали бунт срещу княза и са били езичници. Я пиши, какво пише за езичниците в Корана?

Жалко че Касиус Клей не е знаел че и Мохамед е притежавал черни роби...

може и да е знаел, това че не си роб не означава че не искаш да имаш роби

Безусловно велик боксьор, който си остана безпомощно пале в живота. Свърши жалко и като спортист, и физически...

ПОклон! Призовавам всички спортисти да последват светлия му пример! Цялата треперя от вълнение при прочитането на рази свещена за милардите мюсюлмани по света новина! Европа прозря истината и нейните политици водят европейците славно в лоното на най-мирната религия на света. Друг светъл пример е Ердоган.

Все се чудя ти жена ли си или мъж! Ако е първото, каня те насреща, ще вечеряме и пр., та да...

Жена е ,така че падне ли ти.....!

Ужас...Ердоган една напреднала държава я върна 100 години назад:)

Цялата трепериш като ти го вкарват отзад резаните. Тъпа, заблудена крава.

Добре би било , да знаеш какво означава думата " WОNО" и от къде произхожда тя .

С името Мохамед Али живота му стана труден

Касиус, трябвало е да станеш будист (в твоя случай)! Но явно не си случил на приятели и доброжелатели.

еволюцията на севрните щати за отмяна на робството дето са водили война с южните щати

Тази втората снимка - с внучките ли е?

Като стигнах до "МОЩТНО" и ми мина желанието да чета повече..

Тоя направи чудеса, за да не ходи войник във Виетнам. Пример бил, пример за страхливец.

Е ярък пример, че простотията ходи по хората. Касиус Клей е също името на щатски политик, известен с това, че е противник на робството и всеизвестен деец във връзка със забраната на робството в щатите. В същото време, в Корана черно на бяло пише, че "черните" са под-хора и отношението на арабите към тях е като към куче. Ама от де да знай човека. Израстнал е прост човека, без образование, после от всичките удари мозъка му става на пихтия.

Верно простотията ходи по хората,ти си ярък пример за това. Няма как в Корана да пише такива неща...нито в Библията,нито в която и да е друга религия

Нито Билбията си чел, нито Корана. Ако беше чел, нямаше да ръсиш тъпотии. Отиди, купи си един Коран (или го свали безплатно от нета) и прочети сам. Не че ще го направиш де.

Питам и не искам отговор (както обичаше да казва старшината): Защо в арабските страни няма цигани?

Щото е мизерия и там "плевелът "не вирее

Нашите цигани не знят какво религия изповядват , както се казва те са с таз която е на власт. В Египет има 10 милиона копти /цигани/както ти ги наричаш и те са чисти православни християни а другиете 70 милиона са мюсюлмани. Та какво казваш, че няма цигани там ли ?

Ми те всичките са такива

Али е бил голям спортист, не интелектуалец.

Онази нощ са му резнали чурката...

променя робското мислене,само води до излямизиране

Научи се да пишеш правилно -тогава и смислено !

а малоумието води до... ислям!