Класиката на Шестте нации: Суровият джентълмен на спорта навършва 140 години

Ръгби надпреварата е символ на традицията и джентълменството в играта за корави типове

Обратно в новината

Коментари - Класиката на Шестте нации: Суровият джентълмен на спорта навършва 140 години | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Суров джентълмен"!

Изчетох коментарите и някак всичките сте прави. Познат, който живее в Англия е живал и до стадион за ръгби и до стадион за крикет и до футболен стадион. Ами в неговия град футболния стадион е най-малкия. При това, когато имам мач там е гледал да не се мотае из квартала, щото не се знае какво ще стане. Квартала бил на практика блокиран от полиция и въобще футболното хулиганство каза, че не е изчезнало, но много яко го подтискат. Ръгби стадиона и стадиона за крикет никога не са го протеснявали. Когато има мач там е било обстановка на празник. Тълпи се разхождат, "пеят" си "химните" на отборите си и най-много две агитки да се опитват едната да надвика другата. Полицията е видимо по-малко от около футболните стадиони. И термини като "ръгби хулиганство" или "крикет хулиганство" отсъстват. Като студент този мой познат е работил на ръгби стадиона продава бира по време на мач - ами каза, че тогава се продаволо много бира, но не е видял пияските изцепки, характерн за англичаните, даже извън стадионите. Как стана така, че хулиганството се закрепи за футбола? А сред агитките на далеч по-бруталнот ръгби да го няма. Иначе на мен не ми е интересна тази игра, футбола е далеч по-зрелищен, но това е лично мнение.

В Англия при мачове затварят пътища и отклоняват движение. Абсолючни подчовешки боклуци, нашите агитки са направи цивилизовани в сравнение.

Далеч си от истината. Няма нищо вярно от това дето пишеш. Личи си че не си посекавал мачаве от премиър . От нас до стадиона на фулъм е 15мин. пеш, а до стадиона на челси е 25мин. Днес завйршиха наравно и всичко мина много спокойно в нашта махала. Утре със зет ми сме на стадиона. Ще подкрепяме естествено Ингланд(втората среща за утре започваща 16 45 в турнира на 6те нации.

ще го дават ли някъде?

И аз винаги така съм си представял аристократите ....

Спорт за плебей, които се играе от джентълмени ...

Оти го нема у наше село този "спорт"? Мое да е само за жентълмени, а не за селяци...за туй е непознат.

Ганьовци дето са играли футбол като деца и всеки мач им е завършвал с бой - какво да им обясниш, те даже спорт не знаят какво е ...

Живях в Уелс за няколко години, а там ръгбито е Бог. Първо се запалих, защото гледах мачовете с един местен приятел, а след това даже тренирах. Спортът наистина е много изтощаващ и труден, просто заради голямата доза физически контакт, А иначе всички схващанията, че ръгбито е дивашки спорт, са напълно грешни. Контузии има доста често, но контузии има и във футбола. "Футболът е спорт за джентълмени, игран от варвари, а ръгбито е игра за варвари, играна от джентълмени."

И аз живях е Уелс и ходих на ръгби мач на Millennium Stadium в Кардиф да видя стадиона. От спорт не се интересувам, но беше впечатляващо. Все едно стадо бизони търчат насам-натам. Много могъщи телеса...

А бе това си е жив бой. Само че с топка. Макар и не точно топка.

ГоУеми ЖентЛИмени. Като у Пернишко.

Зрелище за диваци. За такива, които са подминати от Еволюцията. Интересно ми е какво аристократично видя автора на статията.

Гласувам с две ръце за "джетърмените" на последната снимка. Особено за тоя дето носът му е станал на гамба.

Навремето римляните са ходили на Гладиаториски игри, които са били нещо подобно. Сега сме по-развити все пак де.

И мен много ме изкефиха джентълмените с избити зъби на снимките. Как си разменят любезности. Истински джентълмени. Спор няма. А и СпорТ няма де.

Това не е спорт, а сеир за малоумници и такива със забавено умствено развитие.

това може да го каже само пълен лаик ...

Много джентълменски юмрук в мутрата на последната снимка...

"спорт"

Палячовци

Тези палячовци са такива атлети , каквито няма в може би никой друг спорт ! 110килограмови мъже, които са силни като щангисти, тичат 100 метра под 11 секунди, боравят сръчно с ръце и крака и са в постоянна битка 80 минути ... малко спортове са толкова изискващи и изтискващи ...