Коментари - Колосално дело във Формула 1: Фенове заведоха иск за над 1 милиард долара | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е една от причините Америка да е Америка(да се чете САЩ). А тук, като си купиш един скапан китайски уред и не работи, си остава твой завинаги. Можеш на Арменския поп да се оплачеш само.

Смените приключили.. Ми платете им каквото трябва за извънреден труд и не гонете хората... Казах аз от дивана :)

Редбул-лимонада ще пшати

*плати

Девин ще им прати по една бутилка студена вода!

"Много хора сигурно искат организаторът да им върне пари, а освен това има и такива, които пристигат отдалеч и са похарчили много пари за транспорт" Няма ли кой да го пита този - 30 000 долара ли са похарчили за транспорт?

Не важно колко са похарчили. В САЩ можеш без проблем да върнеш в магазина каквото и да било / дори да е използвано/ в определени срокове, а в дадени вериги магазини и без ограничителни срокове. Въпросът е за отношение към клиента. Аз не съм любител на Формула 1, но седмицата преди състезанието пътувах два дни за да ида до Лас Вегас. Ако ходех само да гледам тренировката / защото билетите за състезанието са много скъпи и са разпродадени предварително/ и не мога да я гледам, за нещо подобно ще трябва да пътувам до …Дубай за другото състезание или някъде другаде по света, а това може да се окаже въобще невъзможно. За това подобни искове са основателни и всеки американски съд ще ги разгледа, а за резултата…съдията ще реши!

И така БВП-то на най-незаменимата нация ще нарастне с още един милиард. Но въпреки това нито се появява хумана по рафтовете, нито тия по палатки и мостове си намират дом. Поне изринаха лайната във Фриско като дойде лидера на свободния свят.

В Америката да се съдят е професия. Само се дебнат за нещо подобно... Претърпевши са да, но иск за 30хил е прекалено

Но тъй като съдебният процес там не е имитация на правосъдие както е тук, искът няма да бъде уважен в такъв размер. Ако делото бъде допуснато за разглеждане, организаторите ще извадят текстове от общите условия на организатора, които важат за всички посетители и там ще пише разни работи за форс-мажорни обстоятелства, за спазване на разпорежданията на охраната и т.н. В крайна сметка може да се очаква, че съдът ще присъди разумна компенсация под формата на трицифрена сума за всеки участник в колективното дело (може би малко по-висока, ако е от друг щат). Цялото дело може да тръгне бавно, но ще свърши бързо — за 3-4 дни максимум.

Такива искове почти винаги се уважават, а размера на обещетението е най-различен, но поради това че е колективен се определя една цяла сума и тя се разпределя после към всички клиенти закупили билети за тренировката / дори някои от тях да не са се включили в иска/. Аз работя във известна верига магазини и пазарувам в няколко големи вериги- поне два пъти в годината получавам чекове за по няколко долара и дори за за центове от такива дела.

Оопй Котьоо