17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коментатора не случил с човека, ако беше го казал за някой бял, това нямаше да е расистка изцепка, но понеже случайно (или пък не) е черен, епитета се явява расизъм. Между другото, ако черен нарече бял човек маймуна, това няма да е расизъм.

Защо маймуна да е расистко нарицание ? Някои жени като наричат мъжете овен, магаре или жените патки, овце ? Животните нямат нищо с расите ни

А ще бъде ли расизъм ако наречеш маймуна негър?

А ще бъде ли расизъм да нарека майка ти малоумна курва? Щото си е такава :)

Извенети, можа ли мамуна в автобуса? -Може, може, качвай се!

До: Динко Гоцев - редактор Уважаеми, върнете се в началното училище и вижте как се пише и използва думата "предвид". Аман от неграмотници, че и редактори се писали.

Защо се обиждат от Маймуна? Заради очевидната прилика ли ;)

Шибани расисти.

PEYTSCH

Расист е който вижда разлика...Другите са далтонисти и джендъри които искат да няма разлика между половете...А спортните колекционери се захласват по цвета на кожата - „я, го виж, какъв е черен, значи е добър футболист, баскетболист и т.н.“...Може и да го харесва сексуално, но въпрос на вкус, както казал заека...

PEYTSCH

Че какво обидно има ? Обидно е за маймуната да я сравняват с някаква си друга порода...

Добре де , ако той не е маймуна, защо се обижда?

значи ако аз на теб ти кажа че си маймуна нищо няма да ми направят ама ако ти си черен ще ме вкарат в затвора..... какви са тия двойни стандарти.???? чрез неравноправие към равноправие.....

маймуните са дружелюбни животинки и в много случай са по-приятни от човекопитеците

фактите са факти

Докъде стигнахме, циганин да нарича негър маймуна...

Ако го беше нарекъл говедо, пак щеше да е расиско?

Повечето гърци дори не са бели и никога не биха минали за бели в северозападна Европа или САЩ. Подобни изказвания са абсурдни.

Маймуната е редактора на статията с този бисер "впредвид". Правилно е "предвид". Не ви ли учат на елементарна граматика и правопис в университета?

казва се "изнавпредвид". Богата ра'ота! Красотата на езика ни е богатството му. Сега, да махнем и пълния член (по журналистически, винаги се ползва пълният -по приятно е накак) и съвсем ще се поевропейчим и поамериканчим.

"че имал впредвид" в, над и под предвид. Пише се предвид бе журналя, съвсем ударихте жълто-кафявото дъно...

ма и гръците, особено южните си носят 20% африката в себе си, етиопци и им личи, не само на външен вид, в държането и душичката

тоя като се държи като маймуна как да го наречеш?!? обидил се бил..и аз се обиждам като ми ограничават свободата на словото и ме задължават да говоря както не искам. Все пак Господ ми е дал правото да говоря , а не някой човек!

именно това е смисъла на обидата - да те сравнят с нещо, което да те подразни... според мен, ако някой се дразни при сравнение с животно или с нещо цветно или безцветно е расиста в случая. няма проблем цветнокож да се шляе из квартали на бледоликите, ама обратното гарантира минимум бой. кой е расиста и къде е расизма, господа шаренокожи ?!?

Ок, тогава те сравнявам с лайно, нали не се дразниш? А майка ти я сравнявам с мръсен парцал, щото е точно това. И да не се подразниш, щото тва си е истината в крайна сметка :)

Ако го беше сравнил със заек или пудел нямаше да е расистко,но като е маймуна е расистко.

зависи какъв цвят са заека, особено пък пудела

КГБ

Че какво толкова грешно е казал човека.

Ако беше с ивици и му бяха казали тигър, няма проблем. Ако е кафяв като маймуна, голям проблем стана!

яко, най накрая трябва да не се страхуваме и да казваме нещата с истинските им имена, а не да сме толерасти мачкани от жидовете освен за бягане и малко джаз/реге маймунеците не стават за друго а пък арабелите/мюслита са само да готвят дюнери и да смучат наргилета колкото и да им се иска, просто тия споменатите по горе само за това стават

petrovito

я, па ти! още от римски времена дебелите богаташки ги ползват и за друго

цигани

Нигърите са най-големите расисти...!!! Дааа...!!!

Много характерен за много африкански държави. Омраза към хората с бял цвят та кожата

чувство за превъзходство на тях. Какви ли неща не прави Глупосста и накрая все един и същ завършек, А И БЕЗ него МОЖЕ!

Ч0ВЕКЪТ Е КАЗАЛ ИСТИНАТА!!!

Бал човек можеш да наречеш маймуна и да ти се размине, но ако наречеш негър - маймуна, то това се преследва ?!?!?!? Е, това не е ли расизъм ?!?!??!

Добре, че маймуните нямат думата по въпроса. Не се знае, как биха се изказали. Ако съдя по мнението на някои бели дами за белите мъже, мога да си направя иузводите.