17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че Коби е легенда и един от най-големите в този спорт (мир на душата му), спор няма. Но, най-великият играч на Лейкърс….. Отборът на Джордж Майкан, Джери Уест, Уилт Чембърлейн, Карийм Абдул Джабар и Меджик Джонсън …. не се изхвърляйте толкова - освен правописните грешки, издава и непознаване на историята на този спорт изобщо и този отбор в частност.

Коби Брайънт е водил дъщеря си на баскетболен турнир с вертолет. Колко родители могат да си позволят това за децата си, какво е било за другите непривилегировани деца в този отбор? Нека не се идеализират личности само заради нещастната им смърт, вярно талант е бил, но не и някакъв недостожим идеал. Мир на праха им!

Но само за теб явно не е,че Коби е най великият Лейкър за всички времена - не само защото има 5 титли с Лейкърс(толкова имат и Карим,Меджик и Джордж МИКЪН) Разликата между тях и Коби е че той прекара всичките си 20 години в Лейкърс и счупи почти всички рекорди само и единствено с този тийм и има най голяма заслуга за тези 5 титли. Карим има шест титли ,но пъррвата му е с Милуоки а петте титли с Лейкърс почва да печели чак когато към тима се пприсъединява Меджик Джонсън.Именно Меджик е в основата на спечелването на 5 титли през 80-те(Карим има второстепенна роля ,подобно на Шак при първите 3 титли с Коби) За съжаление кариерата на Маджик приключи бързо

Щом "е водил дъщеря си на баскетболен турнир с вертолет" е заслужавал да умре ли?! Спечелил си е парите, ако ще кучето си ще разхожда с вертолет!

Джордж Майкъл е друг отбор. Виж Майкъл Джордан!

Той говори за Джордж Микан,но понеже толкова му разбира главата ,не знае дори как се произнася името му. Джордж Микан става 5 пъти шампион с Минеаполис Лейкърс - които последствие стават Лос Анджелийс Лейкърс

А явно на теб не са ти ясни много неща. Като например, Меджик в колко отбора е играл и като как за 12 сезона само има пет титли и четири финала..... Карийм не му били силни години в Лейкърс, а къде прави рекордите си, които още никой не може да стигне... Джери Уест в кой друг отбор е играл, освен в Лейкърс и какво е той за отбора и играта изобщо. Карийм (заедно с Джордан) са обявени за двамата най-велики играчи в НБА и баскетбола за всички времена, ама той така, тупал топката чат пат, докато другите играят. Шакил имал поддържаща роля в трите титли на Лейкърс. Точно така, затова за шест сезона има три титли, а Кобе за 20 пет и парадоксално и в трите сезона, в които печели титлата е MVP на финалите - Шакил, в единия и на целия сезон, не Коби - той е за другите две, спечелени по-късно и когато той вече е станал този Кобе, за който сега скърбим. Както и да е, идеята на поста е не да споря с някого. Просто тези оценки, дето се сипят постоянно са смешни. Кобе е велик играч, един от най-великите и най-резултатните в историята на спорта (парадоксално четиримата най-добри реализатори в НБА са забили своя резултат все в Лейкърс, като само Леброн може да отиде на друго място). Само дето баскетбола и в Лейкърс и не само не започва и не свършва с него, нито пък славната история на клуба и големите играчи в него. Мир на душата му, жалко е, че тази трагедия го отне като човек, който започна да прави много и все хубави неща извън спорта, още по-жалко и за дъщеря му и другите загинали в катастрофата.