17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А някой спомня ли си какво се случи след мача юли 1992 г.? Събитията които последваха показаха истинското лице на САЩ. Преследваха Фишер из цялото земно кълбо, докато не го убиха.

След всяка партия на мача в Рейкявик имаше специално предаване, в което се разиграваха ходовете и шахматният коментатор Владилен Попов (вече покойник), бивш първенец на България, анализираше ставащото. Понякога, коментаторът канеше и гости, например, гросмайстор Милко Бобоцов (и той вече не е между живите), които също изказваха своите мнения. Нещо повече, шахматното предаване се провеждаше не само в деня на поредната партия (без несъстоялата се втора), но и на следващия ден, когато имаше доиграване. Нищо общо с мълчанието на рибите....

… ще им се ама няма да стане. Супергероите американци ще спасят света, един срещу цял А какво ли ще стане ако всички американци се включат - ще замирише на лайна… Изчезват всички долни утрепки - скоро, много скоро

Ватната сган гледаше опулено като теле в железница, когато великия Фишер размаза мужика. Не можеха да повярват, че е разбит. По новините мълчаха като риби, също когато американците кацнаха на луната. Мълчи комуниста, когато е бит.

А през останалото време как беше? През 1961 как гледаха Гагарин? Имате някакви отклонения безспорно, вероятно и сътрудничеството на двете страни в Космоса много ви дразни. Защото сте твърде малък и нищожен, освен по отношение на завистта.

Най - готиното размазване на ватниците за целият век ! Какви ли не тъпотии и клюки се пишеха и пишат у нас за съвсем рутинната победа на един велик шахматист ! Който разбира от шах, знае за какво говоря - ФИШЕР !

Вата има в главата ти. Бобчо бе използван политически и захвърлен като парцал. Осъден, с отнет права, спря да играе. Явно не е холивудски герой. А Спаски се състезава още дълго и успешно като съветски шахматист

Общо взето, руската нация е доста проста. Расия е с голяма територия, многолюдна, а резултата малък. Като огромна мечка, но с малка пишка.

Тези руснаци който ги хване ги бие като шкембе у дуваро.

Един луд американец разбива на пух и прах великия ССССССР, союз нерушимий, ха ха. Представи си ако е нормален американеца. Тези руснаци са гола вода, кал в ушите.

Толкова години чакам да се появи някой нормален американец ама нещо не се появява. Май нормалните ги няма там.

Ако ти излезе зельоная картичками за САЩ ще оставиш огнена диря след себе си. Знаем ви вас руските медузи.

Аз разбирам че титлата "Журналист" не значи нищо за Вас пред парите, ама поне малко морал бе хора. Ама то се видя че не знаете какво е това морал още когато наведохте глави когато един ви нарече "мисирки", вместо като 4-та власт да пометете този примат. А сега малка справка: Световни шампиони - мъже от 1958 насам: Ботвиник,Смислов,Тал,Петросян,Спаски,Карпов,Каспаров - все от СССР. Между тях един път се промъква Боби Фишер. За жените да не говорим. Там освен СССР и Китай и БГ друго няма.

За последните 20 години какво ще кажеш, руски робе?!? Или не е важно това за великата руска помийна яма?

Ще кажа че си глупак. А това че българина е робско племе и все иска някой да му е седнал на главата, дали турчин, дали руснак, дали американец е друга тема, Тука става дума за шах, ама ти си мат още като си се родил

Кажи се, кажи!! Руската кочина ли държи титлата? Нали е много яка таз яката кочина. Най-силната в мире!

Е етнически руснак?

Справка за един етнически американец: Боби Фишер е роден на 9 март 1943 г. в Чикаго, щат Илиноис, САЩ. Неговата майка, Регина Фишер, с моминска фамилия Вендер, е швейцарска еврейка, чието семейство се прехвърля в Швейцария от Полша и Русия.[2] За негов баща се счита Ханс-Герхард Фишер – немски биолог, комунист, емигрирал от нацисткия режим в СССР,

и ко стана след Фишер...пълна нула..дори България е по-голяма шахматна сила от САЩ...сега слушаме за индийци руснаци норвежци ....айде дайте му там на един индиец американски паспорт че барем имате един в топ 10

А от рашка говняшка всичи с поне малко мозък бягат както се вижда ?

А Павел говняшки в говната

Оставете Спаски, той е нормален човек добър шахматист. Фишер е изпаткал гений. Другото историята го показа. Трябва непременно да се забрани функцията с коментарите в фира, че бай Ганьо русофилски само търси под вола теле и под всяка статия заплаха срещу Русия. Разликата между Русия и САЩ е че едните са свободни, а другите крепостни селяни, безгръбначни мекотрли и нямат право на мнение. Оставям на Ганя да прецени кой кой е, че да може да интерпретира в своя полза.

Ние българите сме с Русия

Вимаги, но не винаги.

Всичките с акъл се изнесоха от сибирската свинщина - Спаски, Корчной, Каспаров . . . Останаха психопатите - Путин, Лавров, Рогозин . . .

ДИР иска да ни каже, че англасаксите са много по умни и можещи от някакви тъпи славяни.

Казва че само ти си тъп но с потвърждението на , "гузен негонен бяга" сам го потвърждаваш :)

Че са по умни. Ако бяха по-тъпи те щяха да са по-зле.

Спаски е пример за много шахматисти. Оставя класически примери. Обича гамбитите, особено Царския. Виртуоз е в закрит вариант на сицилианската защита. Все още не е намерено противодействие на неговата игра

Боби явно е намерил.

Аз не съм играл от години, но май Царски гамбит ще ти е последния ход в пртията хахаха

знае за прословутата жертва ма царицата, наистина уникална партия и мач на века като цяло. Машината е по силна на шах от човека вече, а тези остават в историята завинаги...

Боби пукна ф атлантическа мизерия.

МисУиш ли вата или просто асоциираш как ти наскоро ще пукнеш в кенефа рашка говняшка ?

Спаски е журналист по професия. Сключва брак с дъщерята на френския посланик в Москва. Получава френски паспорт Поканен е от френската федерация по шахмат за треньор на френския отбор. Живее в Петербург и Париж. А Боби е откачен неграмотник. Никой не го кани за нищо. Умря като куче, изоставен на един паркинг в ,,благоденствието" на САЩ

Най-великият шахматист за всички времена. Разби цялата съветска школа с десетки световни шампион сам. Тогава партиите се отлагаха и всички се бяха съюзили срещу Фишер. В турнирите също играех срещу него, като си даваха точки и играеха комбина. Той не беше мишка, не беше подлога на властта, каквито бяха руснаците. Когато президентът на САЩ му заявява , че представлява една велика страна и да играе от нейно име, Фишер изригва че играе и представлява единствено себе си. Фишер покачи интереса към шахмата в целия свят и вдъхнови милиони.

Лъжеш поради продажна глупост. Бобчо нищо не е разбил. Карпов му видя сметката. Боби се уплаши и избяга като педерас. Отказа да играе. Карпов бе световен шампион още 20 години

В Раша сте повечето пебали , даже сте повече от Тайланд, смятай!

Най-незабравимата победа е на Рони Рейгън срещу СССР.

Няма нито един американец, сиреч наглосакс, който да е бил световен шампион по шах. И сега в спорта са афро"американци" шампиони.

Къв Американец бе Боби Фишер е избягал от САЩ и е осъден от демократичния им режим...

А Спаски като Карпов и Каспаров все едно е останал в рашка говняшка ?

Павел говняшки

Велик,но колко бързо се е изчерпал физически!

САЩ са хиляди пъти по-богати от Русия, естествено и да са по-добри във всичко!

Да, но не са!!! Имат един единствен Боби Фишер! И то за 1 година!!! Шахът е за интелигентни хора, каквито американците определено не са!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Имат и Доналд Регън който печели също така н Исландия срещу Горби.

Рефренът на българските мисири- колко е велика Америка, какви богове са американците, колко хубаво е да си американски лакей. Фишер всъщност е евреин.

Да си евреин е комплимент и гаранция за интелект.

До Петров, А какъв е Спаски според тебе? И той е евреин. Ама съветските евреи са най-добрите евреи, нали така?

Какъв евреин е Спаски бе тъ пан аре? Не че има значение, но си е руснак, брат му е Георги, баща му е руснак, офицер от Червената армия.

Спаски е бил световен шампион по шахмат във всички възрастови групи. Играе на първа дъска на великия съветски отбор, който печели всички световни и олимпийски титли. Известна съпротива оказват само шахматистите от Югославия и Унгария. А Боби е луд, но успя да повиши интереса към шаха и завиши хонорарите.

Спаски е слаб шахматист и със обратни наклонности колкото и да ги крият беше пълно с такива в СССР и в Русия както и в Китай до ден днешен.

Ти си некадърен трол с обратни наклонности

Защо Гари Каспаров беше принуден да избяга от Русия? Ако не беше избягал Путин щеше да го убие.

Теб те е убила продажната глупост

Уж между другото се пускат новонимили в случая истории в които се насаждса омраза и се омаловажава руския човек.

Робърт Фишер не е "американец", а евреин. Радликата е ясна за всеки знаещ.

СИН НА ШВЕЙЦАРСКА ЕВРЕЙКА И НЕМСКИ БИОФИЗИК ... ВАЖНО Е ДА СЕ НАПРАВИ РЕКЛАМА НА СПОНСОРИТЕ :)

Че то в тая пумиарска държава има ли американци

Има, ама са в резерватите.

Предполагам - не. Както си и написал, явно има само пуми ...

Спаски е изключителен шахматист и много коректен човек. Спокойно можеше да спечели служебно. Но прие всички безумни претенции на лудия Боби и загуби. А следващият път претендент Карпов не прие претенциите на Фишер и спечели служебно. Боби окончателно полудя. Завърши живота си изоставен в една каравана.

Спаски е посредствен даже слаб шахматист

ПП - примитивна пропаганда.

Вижте там днес, да има поне пет публикации срещу Русия. Медиума и фактите нямат значение. Ровете нещо назад, удобно за линията на рекламодателя. Подпис: Дир.бг Мендижмънт.

Изтиха те, в момента, в който те видят:) Ма си е точно така.

СССР биеше САЩ във Всичко, както сега Русия бие Целият Свят във Всичко!

Както ги биеха във всичко, така им въведоха допинг-контрол и ги изхвърлиха от всички състезания. И се оказа, че без допинг не могат да ги бият в нищо. Май само Сергей Бубка им беше останал по едно време с шанс за титла. Ма той пък е украинец... Абе, голям смях с руските победи. Добре, че едно време не са взимали и запечатвали втори проби, че с новата техника можеха да ги тестват отново и да им вземат всеки медал, който някога са печелили, та чак до 1917-та година назад. Жалка история, но така е, когато спортът не се възприема като честно състезание, а като политически инструмент да се доказва, колко велик бил новият, социалистически човек... Е, видяхме го "новия, социалистически човек" - жалки, бездушни, приведени твари, които пият каквито лекарства им пробутат, без въпроси, без възражения, без едничка грижа за чест, достойнство, справедливо и равностойно спортно противопоставяне. За една "Волга" или за един апартамент бяха готови на всичко...

Така или иначе, никой не може да надмине по успехи съветския шахмат. Той е хегемон за вечни времена.

За Боби Фишер - Питайте Орлин Горанов! По време на телевизионната игра "Последният Печели" водещият задава въпроса: "Кой шахматист има еврейски корени, което не му пречи да се изказва остро срещу евреите?“. Участник в играта посочва верния отговор - Боби Фишер. А след това Орлин Горанов изрича дълъг цитат на Фишер: "Евреите не обичат да работят. А това е едно от нещата, което евреите много мразеха в Хитлеровите концентрационни лагери. Никога не е имало газови камери. Това са глупости! Но когато отидете в лагера , там има надпис: Арбайт махт фрай. Но евреите не вярват на това. Те вярват, че вие трябва да свършите цялата работа, а те прибират печалбата. Това е проблемът с евреите."

Да се чудиш как Орли работи още след тоя антисемитизъм

ами Сигурно и той е от БогоИзбраната Раса, само на тях им е позволено от време на време да казват истината за себе си!

затова пък в руските и съветски лагери бачкат, и още как, дори и сега

Спаски беше посредствен шахматист

Добре, че Спаски е подходил джентълментски и се е съгласявал на безумните искания на Фишър и психологически тормоз - иначе щеше да спечели мача служебно. Мисля, че при нормална обстановка - мачът щеше да има различен резултат.

Защо пък статията да цели русофобия? Напротив, показва Спаски като велик шахматист и достоен човек.

"Мохамед Али" в шахмата! Само Гари Каспаров после се приближи до класата му и ги доразби ония комуняги-колхозници! Те всичко превръщат в идеология и борба на живот и смърт за надмогване. Тъпчеха си атлетите и атлетките плюс борци, хокеисти и какви ли не още със стимулатори само и само да изтъкнат "преимуществата" на "новия строй" над мръсните капиталисти и изедници, ха-ха-ха. И не само своите. Показателен пример бяха и спортистите от бившата ГДР - на оцелелите атлетки още им никнат мустаци.....

Боби Фишър, евреинът антисемит, на когото накрая ФАЩ анулираха паспорта, щото нарушавал "санкциите" срещу Югославия? Егати и примера за американец :)

Колкото Каруана, Уесли Со, Накамура и Домингес са такива ... И майка му и баща му са евреи от Европа. Друг е въпроса, че ако не беше се изплашил от Карпов и избягал - щеше да я яде лошо бой от него на шахматната дъска.