Коментари - Маестрото докосна съвършенството, за да промени спорта завинаги | Корнер.dir.bg
назад

Маестрото докосна съвършенството, за да промени спорта завинаги

Може би най-великият в историята на тениса официално слиза от голямата сцена

Обратно в новината

Коментари - Маестрото докосна съвършенството, за да промени спорта завинаги | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари 23

Велик Фед! Фен съм на Ноле, но Фед промени тази игра! Поклон пред страхотната му кариера! Една от най-големите звезди на световния спорт изобщо

Ще оставя тук само коментара на Рафа Надал преди повече от 10 години по темата - "Ако някой си мисли, че аз съм по-добър от Федерер, явно не разбира от тенис."

Преди 10г Федерер беше номер 1 беь съмнения, но комплексно не мисля!

Ноле не казва нищо.

Без съмнения Велик Шампион, но не можа да счупи най големите рекорди. Трите на Джими Конърс, най много мачове, най много победи, най много турнирни победи. Най много Шлемове към момента имат Надал и Джокович, най много Мастърса също Джокович и Надал. Статистиката му срещу тях също е отрицателна, не можа да стане Олимпийски шампион на сингъл. Така че може би не е най великия, да имаше харизма, игра при най добри условия на корта, кеф ти денем, кеф ти нощем, съдийски авантажи, огромна подкрепа от публиката, медиен комфорт. Не е "пикал" срещу вятъра като Джокович например. Последният има двукратна фисквалификация от US open, от Аus open, един непроведен Уимбулдън и US open. Та това се цели пет турнира, от които Джокович би спечелил поне два!

Той и Майкъл Джордън не счупи всички рекорди, а тези дето имаше, вече паднаха. Има ли по-велик баскетболист от него? Спортът не е само рекорди и постижения. Федерер, с начина си на игра, с харизмата си, с резултатите си и всичко, промени тениса изцяло и го превърна в глобален феномен. Това го прави най-великия във всяко едно отношение. Рекордите са дело човешко и рано или късно някой ще ги подобри.

Без съмнения Майкъл Джордан е Феномен и най велик баскетболист, но неговия спорт е колективен, не зависи от себе си. При тениса е различно. Дори във Формула 1 зависиш и от колата! Свят шарен мнения разнопосочни.Спорт, други неща има по важни на този свят!

Каква е връзката на този коментар... Няма никакво значение какъв е спортът, има значение какво прави съответния спортист за него. Джордан, Уудс, Сена, Федерер и т.н., превърнаха своите спортове от просто спортове в глобални феномени и никой с никакви рекорди преди или тях, не може да ги замени или измести. Това е смисълът.

Великан, най-големия и като спортист и като човек. В това отношение /второто/ Ноле и Рафа са далеч зад него, че и зад много други...

Нолето е далеч. Рафа е също толкова велик колкото и Федерер.

Простено да му е за грешките! Все пак той живее в мизерната Швейцария за разлика от пишещите тук за него!

Федерер няма нужда да задминава никого, защото пред него няма никой. ...и скоро няма да има, защото сме в епохата на ''интелигентните'' блъскачи . Днес единия блъска здраво, утре другия....

Маестрото не е бил шест години подред номер 1 в света, за разлика най-великият, неговият идол.

Хубава статия, но Федерер има две двойки близнаци, което прави четири деца, а не три.

Ех, не успя да задмине Надал, а толкова много му се искаше, но въпреки това остава в историята сред най-добрите. Като гледам новите попълнения като Алкараз (най-младия номер 1 и шампион на US open), който може и да задмине и Федерер и Надал.

Синер беше по-добър от Алкараз. Случи се този път да не го бие, но играта му има даденостите да доминира над Алкараз на твърд корт.

Най-великият! Да, други ще имат повече титли, но едва ли някой няккога ще постигне това, което Федерер успя, а именно да се превърне в легенда, още докато играеше и както добре са писали в статията - да издигне играта на друго ниво. Роджър е това за тениса, което Майкъл Джордън е за баскетбола. Талант, красота на играта, изящество, фантазия като никой друг, просто гениален. Бъди жив и здрав Федерер!

По-добре не може да се каже, браво!

Федерер беше добър, но само идолопоклонник може да напише нещо подобно или жена му. Надал започна да се сражава в момент, в който Федерер нямаше никаква конкуренция и тогава като гледаш изглеждаше като извънземен. Той самия започна кариерата си в края на дните на Сампрас и Агаси (невероятни тенесисти, които с нищо не отстъпваха на Федерер в техния прайм). Самия факт, че Надал има повече победи и титли от Федерер е показателно, а именно: 24–16 общо, включително 14–10 на финали. Не може да напишеш, че някой е по-добър, въпреки, че го бият систематично, а разликата дори не е в рамките на статистическата грешка, а е очевадна.

Не е като тенекиената ти глава, или са от Тенеси?

Прочети какво казва Надал за Федерер и не се излагай като прост фен повече!

Що, Сампрас не беше ли легенда още докато играеше и особено в периода 1993 - 1999, когато всяка година завършваше под номер 1 в ранклистата?

Сампрас беше, но най-вече в тенис средите. Точно затова много добре е написал човекът, че Федерер за тениса е това, което беше Майкъл Джордан за баскета. И други велики е имало преди М.Д. но той беше този, който превърна баскетбола и НБА в явление в световен мащаб и хората стояха посред нощите да гледат срещите от НБА, заради него - той е истинксата и най-разпознаваема легенда на тази игра. С Федерер беше същото, той превърна тениса от сравнително нишов спорт, който го гледат само заклетите фенове, до нещо, което надскочи границите на играта. Може да питаш много хора, които не се интересуват изобщо от тенис и всички ще ти кажат - Федерер. Същото като с баскетбола и Джордън.