Манчини е върхът на айсберга. Италианският футбол затъва в сивота

Националният отбор се руши, клубните нямат ресурс да се конкурират в Европа

Обратно в новината

Коментари - Манчини е върхът на айсберга. Италианският футбол затъва в сивота | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой е автор на тая глупост, я си спомнете колко италиански отбори бяха на полуфинал в евро турнирите, евро шампион

Видимо не си прочел статията ,всичко което казваш е описано в нея и е изключение от прсвилото в последните 8-10 години

Така са затънали че взеха европейското и миналата година играха 3 финала техни отбори искам и ние така да затънем. Вярно две световни изпуснаха но това беше по скоро малшанс отколкото тенденция.....

Всъщност има доста истини - просто в добрата стара Англия парите във футбола са в пъти повече - както от тв права, спонсори, рекламодатели, така и респективно като трансферни суми и заплати. Това са реалностите в съвременния футбол - той е преди всичко бизнес, а бизнеса се прави с пари. Италия очевидно изостава в това отношение, явно не е толкова атрактивна за шейхове и олигарси, както Англия. Като гледам накъде отиват нещата, нищо чудно Саудитска Арабия, САЩ, Катар и тн. "световни футболни сили" до няколко години да имат най-силните първенства. Добрите играчи, треньори и мениджъри ще отидат там, където са повечето пари.

Ами, доста неверни неща има в тая писаница. Първо - Ди Марко и Бастони (италинаски национали) също бяха част от гръбнака на Интер за миналия сезон. Второ - данните за трансферите също не са верни и трето - всяка една нация рано или късно си подмладява състава. Да, в момента няма звезди в националния отбор, но в никакъв случай не са слаби играчите в него. Единственото вярно е, че серия А наистина не е конкурентна откъм финанси и най- вече инфраструктура с останалите ТОП първенства, но и това е въпрос на време да стане. Скоро Интер и Милан ще имат свои стадиони, Юве вече направи свой собствен, и въпрос на време е и останалите да ги последват.

браво динко, браво гоцев, хубава статия си написал! не че я прочетох де, но съм щастлив, че ние нямаме такива проблеми с българския футбол!

ГЛУПОСТИ! Затова ли два италиански отбора играха на полуфинали и финали!

Пълни глупости, миналата година можеше да има италиански финал в ШЛ

Ясно, тръгва си защото там нещата били батак, а не че арабелите му дават 40мил на година.