Майката на Скатов: Ако не мислеше, че ще успее, нямаше да тръгне

Семейството му с първи коментар след трагедията, все още чакат официална информация

Обратно в новината

Коментари - Майката на Скатов: Ако не мислеше, че ще успее, нямаше да тръгне | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И шофьорите си мислят, че нищо няма да стане да карат с 100 в града, ама трепят хора. Да е някво мега про, да има шанс. Ми той, някав сульо, никой не чувал за него.

Това като родител не го разбирам - да виждам, че детето ми отива на сигурна смърт (зимно изкачване на К2) и да му казвам "Браво, ще успееш", само защото си е навило на пръста да прави подобна дивотия, е ей Богу, не го разбирам. Колко трябва да си заслепен? Зимно изкачване на К2 - хора опомнете се, стига гордост - Смирете се! Според мен родителя е трябвало да му каже - "Виж сега, моето дете, това е ненужно опасно начинание и няма смисъл от това. Ще оставиш дете сирак и жена ти сама. Това ли искаш да постигнеш, само заради една детинска прищявка. Това не е разумно, с това твое начинание какво ще постигнеш - да те дават по телевизията и какво от това, ти ще платиш високата цена, твоето семейство ще плати цената за твоята смърт, останалите хора само ще гледат сеир 2-3 дни по телевизията и толкоз. Но твоето семейство ще опъва цял живот каиша, тежко и трудно без теб. Мило дете, ти не искаш ли най-доброто бъдеще за твоето дете и мой внук/внучка, мислиш ли че ще има по-добро бъдеще без теб, без да си до него.". За мен това са истинските думи на разумния родител към собственото му дете запътило се стремглаво към бездната и съвсем очевидно виждащо се че ще си разбие главата в стената (в случая, зимно качвана не К2). Проблема е когато и родителя си помисли, че неговото дете е супермен или батман, тогава вече няма оправия ...

Ако изобщо можеше да мисли, нямаше да тръгне, ама то мисленето не е лесна работа.

И аз като всички хора обичащи Планините не съм спал вчера вечерта. Изгледах филмките на Боян. Извода е един . Българите сме велики хора , но групата бие единицита. Ако с Боян имаше поне още един българин - НЯМАШЕ ДА ГО ИЗГУБИМ. Ако с Наско имаше поне още един българин - НЯМАШЕ ДА ПАДНЕ. АКО ДВАМАТА СИ БЯХА ОБЕДИНИЛИ СИЛИТЕ щЯХМЕ ДА ИМАМЕ ДВЕ ХИМАЛАЙСКИ КОРОНИ. ДВАМА ВЕЛИКИ И ЖИВИ АЛПИНИСТИ И ДА СМЕ МНОГО ЩАСТЛИВИ И РАДОСТНИ. НАДЯВМА СЕ СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ ДА ИМАМЕ ЕКИП А НЕ ЕДИНИЦИ.

Выше гор могут быть только горы на которых никто не бывал.

Дребен човек,комплексиран,с огромно"ego",не допринесъл с нещо за живите! В това няма романтика-"Господин Никой,за нищо,си остана там в нищото" Поредния "Фалшив герой"!

,Няма по голямо зло от спортистите в този град" -надпис открит на каменна плоча в древна Гърция ???

Българи трябва да си подкрепяме сънародниците и да се гордеем с такива хора, независимо дали разбираме, или не тяхтите мечти и начинания

ами не успя фукльото

Успяли да се възвисиш в собствените си очи

АМЕТ ЩО НЕ НИ ИЗВЪРТИШ ПО ЕДИН..... ИНЕТ

Амет, свиньо клесава, що не ни врътнеш по един....... инет?

Нищо против човека. Лека му пръст. Така решил - така живял. Така и умрял. Не мога да го жаля. Защото ние, които не сме героите по върховете, а сме малките мравчици, ходещи по земята, утре пак ще се събудим и ще се заловим за работа. Отново и отново. Бог да го прости.

защо мислиш, че той е герой, а ти си мравка? И не е ли по-голямо геройство да си тук и сега, теглейки цялото бреме на живота, отколкото да си лъжегерой, избегал в планината дето нема никой да види колко си не на себе си?

Какво го ползва човек ако спечели целия свят , а изгуби душата си ?

Разстроих се от тази новина. Съболезнования на близките... Всеки има своите върхове, някои с височина на сапунерка, други необятни като вечността...

И аз съ разстроих, два часа не излизам от кенефа.

Как да излезеш от кенефа след като макя ти е забравила да дръпне шнура на бидето...

Е, и? Успя ли! Не.

Мъжете пробват въпреки риска и пет пари не дават, че може да платят с живота си. Мижитурките само злобеят и цял живот ринат из тинята.

Айде стига с какво е по-голям от нас. Отговорът е - вече с нищо.

Както кажеш, мижитурко.

Ясно, не е имал достатучно пауър за връщането а въжетата са си били ок..... Да беше изял половин прасе по празниците можеше и да има сили...

Каракачанов, ти ли си?

Дошло му е времето. Хималаите са заприличали на гнусно бунище. Планината и природата си вземат своето.

На ден има къде къде по-нелепи случаи на смърт,на които би трябвало да се обръща внимание,всеки ден загиват невинни хора,прегазени от пияни шофьори,убити от роднини психопати и т.н.,това че някои решил да тръгне на живо самоубийство катерейки върхове и начесвайки егото си и криворазбраното си чувство за надмощие над природата, си е само негов проблем.Лошото е че медиите такова внимание им отделят все едно е загинал някой герой спасил 100 човешки живота

Мижитурките не могат да схванат какво е да бъдеш мъж, който се опитва да се надскочи въпреки опасностите, вместо цял живот да си кюта под юргана.

мъж, що не дойдеш да се сборим да видим кой е по-голям мъж. Да ти направя четката за зъби безработна.

А баба му какво мисли?!

Аре стига с тоя пич.. всички ореваха медиите. Кой изобщо е тоя и какво ни вълнува, че се е гътнал? Кой го кара да ходи да се катери, където не му е мястото? Аман от големи адреналинови наркомани..

Гербераст, нали?

Атанас си беше комерсиален алпинист, нищо общо с Боян Петров. Нищо не е направил за никого освен за себе си. Но в крайна сметка това вече няма значение Мир на душата му. толкоз.

Когато бях нладеж и аз бях алпинист. Не съм катерил Хималаите, катерех тук в България. Тогава комунистите не даваха да се излиза в чужбина. Отдавна не се занимавам с това. Последно се качвах на Елбрус...с лифта.

Пак лъжеш.

И аз го изкачих този връх преди малко. Голямата работа. https://youtu.be/UF-wlAEC3f4

Какъв е смисълът на подобни начинания??? Освен желанието да удовлетвориш собственото его, за друго не се сещам. Да красиво е горе, малко хора са били там, но природата е жестока и показва на всеки, дръзнал да си помисли, че може да я победи, колко е малък и нищожен, дори жалък. Поредният нелепо съсипан млад живот! Лека му пръст!

И сега какво - да му отдаваме почести като на някой герой ли? В това да тръгнеш към почти сигурно самоубийство няма нищо героично - има само малоумие и комплексарщина. Хора на неговата възраст трябва да са на работното си място - да се трудят, да отглеждат децата си и да се грижат за семейството. Подобно на оня другия малоумник, дето тръгна да тича гол на Черни Връх посред нощ на Нова Година и после другите му бяха виновни. Тоя пък беше тръгнал да доказва на света как не трябвало да се яде месо и как веганите били по-силни. Е, доказа го.

За мое нещастие познавам неедин дългогодишен веган. Душа на заем носят и с годините стават физически и умствени флегми. То, организмът подложен на такива системни лишения си мисли, че е в концлагер или на пустинен остров след корабокрушение и не знае къде да икономиса - от мускулите ли, от костите ли, от мозъка ли... Още по-зле е, че тези идиоти като си повярват, нерядко налагат веганството и на децата си докато растат, а това би трябвало да е директен сигнал за социалните служби и АЗД. За пояснение - тези дето не ядат месо са полуидиотите вегетарианци. Веганите не ядат нищо от животински произход - няма мед, няма мляко, няма яйца. Има само репички и целина.

Веганите не ядат животни. Те ги подяждат.

Тези дето не го разбирали защо се качват на 7-те езера на тълпи с лифта да усират планината?

Ами радваме се на живота, а не си го осираме!

Онзи другият също ли беше веган? То бива, бива наглост и арогантност, ама това вече е типично българска простотия. Тръгнал да качва тоя чукар през зимата на шепа репички и чаша бадемово "мляко". Егати простите нюейджъри безпросветни. Нещо се прокрадва информация от местните, че никакво въже не се е късало, а този е нямал сила да си прехвърли карабинера и пада след като го откача. И простата му майка и тя - вярвал бил, че щял бил да успее. Откога самозаблудите са аргумент за каквото и да било?! Той сигурно е повярвал и, че може да лети, пък се оказало, че не бил летял, а бил падал.

изчакай малко да започне с интервютата и "жената до него" тогава цирка ще е пълен!

Ама и тоя ли също е разведен и има "някоя до него?

да!

Мен повече ме вълнува жената ПОД него

Не си прав. В случая няма нищо общо, че е веган. Пък и доста сериозни върхове е изкачил преди това, спазвайки тази диета. Лека му пръст.

Аха, баш нищо общо няма. Тръгваш срещу нещо, от което я се върнеш, я не, ако ще мускулите ти да са като стоманени въжета и да си мушнал сума килокалории преди това, ама не - да проверим дали можем да преодолеем върховно изпитание на чаша вода и малко люцерна... Шерпите бил казали, че е нямал сила за нищо накрая и затова е паднал, а не заради удобната версия, че се било скъсало въже, т.е. камъни в тяхната градина.

Да се беше нашмъркал с кока или спийд щеше да има по-голям шанс да го изкачи и да слезе жив от там. Да вегетира в мир Вегетата, а за мен дебела пържола. Мням мням...

Мъж ако не яде яйца, мляко и месо какви кости и мускули ще има, не ми е ясно. Ние не сме преживни и тревопасни животни, за да правим сравнения с носорози и горили. Онези по цял ден нещо дъвчат и предъвкват, затова и челюстите и търбусите им са такива.

С горилата ли се сравняваш бе, келеме. Наяж се с месо, мляко, яйца и на макя си п-та, па иди се сбори с горила да видиш ти ли големият мъжкар ще победиш, или вегетарианецът.

Функционално неграмотен си и не разбираш прочетеното. Горилата по цял ден дъвчи и храносмила, а човекът два-три пъти дневно набързо. И вземи прочети малко защо другите примати са по-силни от хората. Щото нямат фина моторика и могат да мобилизират много повече мускулни влакна. Хората са по-слаби, защото с тези ръце могат да свирят на цигулка, да рисуват картини като снимки и да правят мозъчни операции.

Не си живял напразно, щом името ти ще остане записанио в историята, на човек следвал мечтите си! Светла му памет.

ще рече, че ти си живял напразно, щото не те пише в историята!

Някой помогнал на човечеството с нещо може да остане в историята (както за нещастие и такива, които пречат много на човечеството). Някой който си е живял за себе си и и си е гледал неговия кеф ще го помнят само близките му.

Съболезнования към близките. Алпинизмът е личен избори и преследване на лични мечти. Няма отношение към обществото, освен да пълни новините.

Ма той умрял,ма !

Пиши го избегал.

Боян е бил в свободно падане приблизително 1500 метра

Да не си поредния интернет експерт. Ти видя ли Боян като пада измери ли височината или ей така. На Боян дори не му намериха тялото.

Базов лагер 3 ,а е намерен на 5500 метра н.в.

Четеш пък не виждаш ,че се казва Атанас?

7300-5500=1800. Хахаха

Бог да го прости прости човека, ако ти е писано да се удавиш няма да се обесиш...дааа всички сме смъртни...

доказателство, че алпинизмът е идиотско начинание.

да не кажа - начинание за идиоти.

Да, защото изисква много подготовка - физическа и психическа, а много малко го могат. По-лесно е да се претрепеш в ПТП... Жалки сте. Съдете себе си, а не другите.

Като "Работническо дело" сте! Половината новина ви е какво бил казал Бойко...

Нека почива в мир!

Мислил мисли и взел че оиумрял. В договорите за екстремен туризъм, най-накрая под линията с малки букви пише за малко поумрелите.

Цялата планина е в човешки купчинки. Серат и не жалят природата.

Как не им замръзват сфинктерите да го

Смело сърце за да направи това изкачване !!! Бог на го прости и дано е на едно по-добро място !!!! Съболезнования!!!

Малоумно занимание бих казала. Нищо смело не виждам. Единствено егоизъм и голямо его.

"Любе жали ден до пладне, майка жали чак до гроба" - нар. песен

наистина е спрял да си почине... тук са прави