Моделът PIF: Как Саудитска Арабия си купува водеща роля в спорта

Формула 1, бокс, голф, мегазвезди на футбола - всичко е възможно с милиардите на фонда

Обратно в новината

Коментари - Моделът PIF: Как Саудитска Арабия си купува водеща роля в спорта | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така става, когато парите ти извират от земята без да си положил никакъв труд за тях и когато тези пари се управляват от хора наследили, а не заслужили, това право. Всички тези "инвестиции" не са нищо повече от кралска екстравагатност в колосални размери. Тези сигурно се мислят за голямата работа, защото могат да си купят каквото поискат, а западняците им идват на крака и им се кланят, но всъщност им се присмиват зад гърба как им точат парите без нищо реално в замяна. Защо да не вземе Бензема в последните години от кариерата си едни 300 милиона, като има будала, който да му ги даде? Лошото е, че парите от петрола ще свършат, и цялата им държава ще имплодира, защото няма нищо друго, и пак ще са им виновни белите държави.

Българияяя - най велика на света, с най продажната рая! Какви са тези саудитски принцове талибани аланкоолу, пускай Преслава!

Пак се почва обичайното мрънкяне за това как дадена държава/регион променяли еди какво си. Истината е че в Европа (които са около 700-800мил общо население), интереса е МНОГО нисък към всички изброени спортове (освен футбол) и жителите на континента плащат все по-малко за тези спортове. Собствениците на топ футболните клубове затова искаха да направят Супер Лига, тъй като те сами си казаха в интервюта, че ако не се промени генерално нещо във футболният спорт, всички тези футболни организации ще изчезнат за сметка на електронните спортове, които изяждат все по-голям дял от физическите такива. Преди 8 години псуваха парите на Китай, които изляха милиарди за футбол, сега парите от петрола ги псуват, но не пречи на англичаните да генерирал милиарди от интереса към тяхното първенство от същият този ЛОШ КИТАЙ и Саудитска Арабия. Просто е време да се приеме, че Европа отдавна не е богатият континент който беше преди 60-70 години и богатството вече е изместено безвъзвратно към Азия.

Някога остарелите футболисти отиваха в САЩ при големите пари. Е, парите свършиха.

Някога в САЩ изобщо нямаше европейски футбол. САЩ 94 "кореняците" американци напускаха стадионите по време на игра, разочаровани и неразбиращи какво гледат. Споделяха, че са си купили билет заради шоуто, но не очаквали такава скука. Дори Уитни Хюстън попита "Защо зме домакини на този странен спорт?"

да, ама от тогава са минали почти 30 години. САЩ са засипани от разни емигранти, които голяма част от тях са латиноси, които пък обожават футбола и не разбират останалите спортове в САЩ и казват за останалите спортове, че не ги разбират. Имат и доста азиатци, които пък също обичат много футбола. Та нещата се променят с времето и ако преди 30 години футбола не е бил най-популярния спорт в САЩ, то сега е точно обратното. Футбола е станал един от най-популярните спортове в САЩ.

Имаше един филм преди време. С Мат Деймън мисля. Там неговия герой каза по адрес на държавите в Залива: Ставаме свидетели на пилеенето на най-голямото богатство в човешката история.

Когато в европа давит милиони ... е нормално, но ако ги дават арабите е проблем ? И какъв е проблема и в европа да дават пари като арабите ?

Ами той Мо Фара е англичанин та дрънка. То да е само той. В европейските отбори бледоликите са малцинство (ако въобще ги има).

ракети ли да правят, като не могат? Ще загубят парите, кой ще им гледа смешните отбори?