Мондиал 2022 е смазващо изпитание на физика и психика. За мнозина може да е и кошмар

Първенството насред сезона и след интензивната есен е предпоставка за провали и контузии

Обратно в новината

Коментари - Мондиал 2022 е смазващо изпитание на физика и психика. За мнозина може да е и кошмар | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като чуя, че високоплатени професионални футболисти се оплакват колко много се натоварват, когато трябва да играят по 2 или 3 мача седмично, се сещам за професионалните колоездачи, които в Тур дьо Франс, Джирото и Вуелтата въртят педалите по 200 км всеки ден (това са между 4 и 6 часа педалране) през баири, стръмни спускания, хълмчета и страховити планинск изкачвания в продължение на 3 седмици само с два почивни дни... Натоварванията в професионалното колоездене са несравними по интензивност и продължителност с тези във футбола. Едните мъжки си траят и си заработват с пот парите, а другите примадони хленчат, че им се налагало да играят повече от един мач седмично. Ами за парите, които получавате, ще се налага от време на време малко повечко да се потрудите.

Провал за Меси.

Аз ще гледам само Алфа тв.Ако я пуснат!

Що да е кошмар. Нали мачовете са през деня. А тия дето играят играят по собствено желание.

Айде стига драми. Все пак са футболисти, а не космонавти.

Много ще ми е гадно след 8 часовия ми работен ден / 5 дни в седмицата , да се прибера уморен и да видя как хора взимащи милиони на месец просто си вършат работата, това за което им се плаща! Хайде стига лигавщини вече! Всеки може да откаже повиквателната и да си остане вкъщи. Да , това световно е пълна пародия и не трябваше да го има точно там и точно сега , но в крайна сметка за това и имат право на 2 отбора от всяка страна. Това е като лицемерните протести за първенството - много им е жал за правата и условията , ама все пак всички ще са там!

Бойко ако иска да се учи как се краде да отиде на лекции при батко си Блатер и Инфантино. Тия толкова са откраднали, че Бойко цяла България ще може да си купи с тях. Иначе световно през зимата е лудост, но просто защото така сме свикнали. На южноамериканците им се пада след края на сезона.

Англичаните най много реват че Катар ще е домакин, защото самите англичаните нямаха достатъчно пари за подкупи. Англичаните завиждат защото Катар успя да организира едно световно в държава с размерите на Лондон. А англичаните се изложиха с организирането на 2 полуфинала и финал на Евро 2020 миналата година

Не знам дали "широките народни маси" и широките тролски козяшки ферми знаят, но стадионите са климатизирани. На терена температурата няма да надвишава 27С. И какъв ли въглероден отпечатък оставя това върху света? И защо се пропуска и никой не говори за колосалните гигаватчаса енергия, която ще бъде похарчена... Не е политкоректно да се пита за това, май. И онази пача грета и тя мълчи, х..й в уста ли държи?

Няма да се гледа. През крачола ми е за този "мондиал". ха-ха...

Да не пропуснеш да го напишеш във всичките 500 статии, които ще излязат до края на Световното!

Да ги ожали човек футбалерите. Един обикновен човек ходи 11 или 12 години на училище, после 4, 5 години следване, после 40 години ходене на работа всеки ден. Тия ритни топковци играят едни 10-15 години и после на 35 са милионери пенсионери. За тия пари дето взимат може и повече да се натоварят.

Чичо, чичо, ако е толкова лесно, ти защо не си богат ритни-топковец?

са си платили да им играят на двора... от една страна възрастни хора тичат след топка за мнооо пари... а други дават пари да ги гледат... истинският футбол си остава в махалата :)

имаше период, не много отдавна, в който няколко футболиста, лека им пръст, млади и уж здрави починаха внезапно... футбола е царя в комерсиалния спорт и там не се пипа за допинги/стимуланти... ще изкарат, докато изкарат... колкото и да ги обгрижват - което не е малко и помага, по всякакви линии - храна, рехабилитация, медицински грижи.. невъзможно е да се издържи масово от толкова хора, отделни поради генетични дадености - ок...

И защо трябваше да го правим тогава? За да се налапат едни хора с пари! Бойкот пълен!

Нали имаше вече световно първенство през зимата? Не им беше зле на футболистите. 2010 в ЮАР нашето лято си беше средата на зимата там и температурите падаха до 7 градуса привечер в Кейп Таун. Само си търсят извинения.

Къф е тоя Мондиал без поркане инкурви

Въобще светът отива на " ебем страна"! Водещите политици чукундури! Няма вече хора - политици като, Шарл Де Гол, Вили Бранд, Дж Кенеди, Брежнев, М Тачер! Сега и една война не могат да направят като хората! А тия които са избрали Катар, са същите като съвременните строители на Новия свят!

Е, ми да идат да бачкат на къра.......

Пак ще има 15-20' новини по ТВ, а после 40' само за футбол.

Е, ти на твоя телевизор нямаш ли дистанционно? Като не ти харесва - сменяш! Не е сложно!

Влияят разни неща. Дори часовата разлика. Ама изкуствено да се създава паника, няма нужда. За мен фаворити са Франция, Бразилия и Испания (ако намерят нападател). Аржентина играе стабилно, но нищо свръх, а и Меси го няма във важните срещи. Имаха огромен късмет при Копа Америка и с ковид и така нататък. Ще видим.

Пък и огромната част от отборите ще отпаднат рано. Което ще значи допълнителна почивка за футболистите, което може да им се отрази добре. Е за тези които играят и зимата, като англичаните.

Колко драматично!!! Горките фуДболери!

Мдаа, идиотска идея на ФИФА да проведе мондиала в Катар, и то през имата. Първоначално имаше идея, той да си е в Катар, но да е лятото, а климатиците да охлаждат и терен, и публика, и абе...навсякъде. Ама при 50 градуса на лятото къде и колко да охлаждат.

Според мен трябваше да спреш до идиотска идея да се проведе в Катар. Без значение от време и тн.

Малииии... Ма то би ло страшно, бе! Ма то мъка, то свръх, то кеч, то болка... Еми, отменяйте го тогава, бе! То по-лошо от войната! Направо закривайте и Катар, и Световното, и секи да си цъка по местоживеене, пред блока. На никого не е нужна толкова мъка и болка!

Стана ми истински мъчно и за момчетата, и за мениджърите! За 90 минути грубо по 1 милион ще вземат да потичат на климатизирани стадиони. И не се отказват, въпреки че съм готов да сменя всеки от тях!

И целият тоя катарски ЦИРК стана благодарение на подкупи колкото годишната заплата на някой елитен футболист! И оня клоун Сеп Блатер сега се изказва, че първенството било грешка - ама преди 12 години като е взимал кинтите не е било грешка....

Забавят, но НЕ Забравят! Шоуто ще е Пълно - Тупащи на Терена от Миокардит, доста ще ги изнасят директно към Моргите!! Помнете Думите ми...

ДА, баш така ще стане ... те не играят ваксинирани вече от година и половина и на никой му няма нищо, ама изведнъж ще започнат да мрат и от заради ваксините ... аман от неуки конспиратори !

2022 са Умрели в пъти повече Ваксинирани от 2021, да не говорим като прибавим и Жегата в Катар!