4599 спортисти затвориха заедно Олимпийските игри (видео)

Във време на пандемия, станахме свидетели на страхотни спортни събития

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като гледам еуфорията обхванала нашите земи след завършилите олимпийски игри в Токио си спомних, че България имаше много големи успехи( съобразно човешкия потенциал) на почти всички летни олимпиади, преди демокрацията.Най-успешните участия на български спортисти в летни олимпийски игри са в периода 1964 г.- Токио, до 1988 г. - Сеул. Най -успешното участие е през 1980 г. в Москва. Тогава печелим 41 медала , от които 8 са златни и се класираме на 3 място по държави. Обективността изисква да кажа, че тогава не участват САЩ и ФРГ и някои африкански държави с успехи в беговите дисциплини, но се класираме след СССР и ГДР и дале пред страни с традиции, като Италия, Великобритания, Франция, Чехия , Полша,Испания и т.н.Вероятно реалното място на България сред олимпийските сили е 7-мото постигнато на олимпиадите в Мопреал 1976 г. и Сеул 1988 г.След 1990 година резултатите на България на летни олимпиади рязко падат и най-ниските нива са в Лондон - 2012 г. и Рио де Жанейро - 2016 г., когато сме съответно на 63 и 65 място. Сегашното ни класиране е малко по-добро от Атина 2004 г. , когато сме на 33 място.Най-висока ефективност измерена като брои спечелени медали на един участващ спортист имаме в Сеул 1988 г. - 0,2 медала на участник.

Има една наша медалистка, която истински ме трогна и зарадва - Евелина Николова! Бори се със сърце и хъс! Камерата я показа отблизо на самия финал . Такова нечовешко напрежение имаше изписано на лицето й, че тогава си дадох сметка на какво всъщност са подложени спортистите - за да отидат на олимпиада и там да се класират, а и да вземат медал. А за подготовката преди това - диети, тренировки, лагери, жестока дисциплина! Браво на момичетата, браво, браво! Да им дадат предвидените пари, те да си ги харчат със здраве. Велико е, когато сред хиляди спортисти, наш човек победи и над стадиона се разнесе Мила родино!

Спортът е най - чист вид пазарна икономика. Най - добрият печели най - много, а последния почти нищо. Конкуренция и стриктно спазване на правилата.

Няма ли кой да ви затвори вас, неграмотници …

България не е ли на първо място по медали на глава от населението? :)

Далече не е на първо мяст даже не е и в топ 20 ….

Преди трите предишни оломпиади, където се префставихме лошо, България беше на второ място по медали на глава след Унгария. И беше на първо по медали спрямо БВП. Сега вече сме по-назад.

Вероятно е Нова Зеландия, които имат 20 медала и са 13ти по брой медали, с население под 5 милиона .

Радост неземна! Пробихме в мъжки спортове стрелба, карате , бокс и борба само че …с жени. Там където няма силна конкуренция. Извинявайте, но ние българите кога ще спрем да се хвалим с перверзии като жена боксьор, боркиня, или каратиска. То си е срамно, не е за хвалене. Или се хвалим , как хан Крум е пил от черепа на император Никифор, също като някой туземски вожда от Папуа Нова Гвинея. Или, че сме първите в света(което между другото не е вярно), хвърлили бомба от самолет през Балканската война да утепаме някого. Как пък не измислихме някое научно и полезно за човечеството изобретение в негова полза. Целия свят ни се смее, когато твърдим, че българин е измислил компютъра, което също не е вярно. Първо Джон Атанасов е половин българин половин американец и второ е бил само част от един огромен научен екип работещ върху изчислителната машина. Не съм нихилист, гордея се с България, но мразя лъжите и не искам да се излагаме пред света и да се правим на “велики” като сърбите, които от една силна и мощна Югославия станаха колкото Софийска област и като дойдат в София гледат сякаш са в Ню Йорк!

Прав си…само да допълня ,че се премълчава колко струва един медал ….30 милиона на година по 4 са 120 милиона ,имаме 6 медала - 20 милион аалева ви струва изпълнението на красавицата Стойка с леко хермафродиткса визия или пехливанката Тайбе…. Тези медали сега ще ги нахъсат още да похарчат,защото е ясно че част от тези бюджетни пари влизат в техните джобове. В тази сметка не влизат милионите за празни зали по села и паланки и за доживотното подсигуряване на великите герои - нали ви е ясно че Вархолм,Ингебритсен,Роглич или Бенчич не им пука дали и 1 евро ще получат ,защото техния спорт има интерес и спонсори и наградни фондове, при нас не е така,чакам липсата на успехи при мъжете да решат с натурализирани молдовци или арменци борчета и боксиорчета….та така ръководи спорта българския ръководител с нашите пари ..айде гордейте се.

Ще има ли Карантина от 14 дена за Олимпийците ни?! или тези работи са само за Плебса?!

че НЕ, нали трябва да внесат Ламбдата за да цяла зима ни затворят като престъпници, докато те си почиват в Бали и други лукс Тропически курорти!

няма друга истина!

Факт!

България е по - велика!

Делта, Делта+, Ламбда и накрая - Омега!

Видяхте ли как всички раси по света играха заедно в мир и разбирателство?

Боже, боже, какво доживяхме... огромна и могъща Русия, да се пука от злоба и завист... заради малка България... Егати деградацията...

сънуваш ли или си на качествена дрога?

Не сънувам, другарю... прегледай малко руски форуми и медии. Тогава, ти ми кажи, на каква дрога си, та не виждаш злобата и завистта.

Сама аверина роняет ленту в 2016 году получает золото Команда в 2016 роняет ленту получает золото Аверина Роняет булаву 2018 год получает золото Кабаева теряет обруч 2004 год получает золото Аверина вчера " те кто берут золото и роняет предмет это не правельно так нельзя " да ты что девочка говоришь Верни сейчас вместе за ручку с кабаевай отдавайте медали а то это позор спорту будет ! Самое позорное поведение в истории !!!!

И накрая прекрасен пример за обратен расисъм. Нито един представител на континент не е бял. Дори Нидерландката е натурализирана африканка.

Някак си е тъжно закриването, няма настроение! Спортистите сами си вземаха медалите, сами си ги слагаха, на 20 метра около някой си от официалните лица няма никой, но той говори, без да си свали маската ..... Добре, че включиха пряко Париж - като следващ домакин - да се изкефя поне малко!

Добре е че свърши, кравария пак я облагодетелстваха многократно от журито, а Русия точно обратно - това ли е честен спорт?

Не бе, честен спорт е да натъпчеш спортистите си до гърлото с допинг, а после като ги изловят, да врещиш, колко е нечестно...

това точно правят янките само дето не дават честно да ги тестват ;-)

Много си наивен да смяташ, че са само янките - всички го правят... ама номера е да не ги хванат... руснаците сами се простреляха в крака, а сега плачат, колко нечестно било... дебилска работа...

Оди шивай рускините, за друго не стават. Горките патки дори нямат държава,която да представят, толкова много се осра Путьо.

Въпреки пословичната ксенофобия на Япония и официално изразяваното на няколко пъти нежелание изобщо да провеждат тази олимпиада - в крайна сметка си мисля, че олимпийският дух победи.

Чак пък ксенофобия. Японците много обичат западняците, евройпейците. Те са им ролеви модели, участват в реклами, идеал са им.

2021-08-08 15:31:29 Българин (нерегистриран) От руски форум: "Причем болгарки и изралетянка оказались разменными монетами в руках американских марионеток... У нас есть Тополь и Булава Надо провести учения в Тихом и Атлантическом океанах... Ждём дальнейших развитий события." ---- ДА ИМ ВИДИШ ЗОМБИРАНИЯТ АКЪЛ НА ТИЯ КАПУТИ! ЛЮДА РАБОТА ТИ КАЗВАМ ... ТОТАЛНО СА СЕ ПОРЪКАЛИ И НЕ РАЗБИРАТ ОТ КЪДЕ ИМ ИДВА ПРОБЛЕМА ! АБЕ ПОВЕЧЕТО ГО РАЗБИРАТ, ТО ЯКО ГИ МАЧКАТ В ЗАРОДИШ...

2021-08-08 14:54:09 Най-големият форум на планетата! На който не му харесва да заминава за сесесере. ---- СИ УМИРАТ ОТ ЯД В БУНКЕРА, ЧЕ СИ НЯМАТ ВЕЧЕ ТЯХНО СЕ СЕ СЕ РЕ, И ЗАВИЖДАТ НА ЕССР!

БКП, НРБ, СССР, Сталин, Георги Димитров!

Скоро олимпиада няма да има, забравете за всеки 4 години! Ще е на десет години най-вероятно - 2030 е следващата. До тогава кравария я оцелее я не и народите ще могат свободно да се състезават без злото и специалист в допинга!

Жалкар

2021-08-08 15:10:05 Армагедон (нерегистриран) Главната любовница на Путин е също бивша гимнастичка която настоява да се отмъсти на западните врагове. ---- С НЕГОВОТО НЮ-НЮ ПИШЛЕНЦЕ, ТАЯ КАБАЕВА БЪРЗО ШЕ БИЕ ДУЗПАТА!

КОВИДиата може и да Свърши, но КОВИД Кризата тепърва Започва!

Супер! Беше ми писнало още преди откриването да слушам за тия назобани дето на 35 ще са по големи развалини и от 90 годишен.

Руснаците открито говорят за ядрена война заради "несправедливите съдии" ограбили златото им на художествена гимнастика. Това сериозно. Главната любовница на Путин е също бивша гимнастичка която настоява да се отмъсти на западните врагове.

Кретен, с птичи мозък!

От руски форум: "Причем болгарки и изралетянка оказались разменными монетами в руках американских марионеток... У нас есть Тополь и Булава Надо провести учения в Тихом и Атлантическом океанах... Ждём дальнейших развитий события."

знаете ли какво е?! е ако не знаете - огледайте се около себе си, когато най-бедната държава в Европа, с най-висока смъртност, с ниска раждаемост, с най-ниска продължителност на живота и т.н. пръска парите и ресурсите си, за да може едни безполезни егоисти, нарцисисти и буквално социопати да се разхождат с държавни пари до Токио в Условиета на Пандемия! Идната зима, като дойде ХиперИнфлацията и Икономическата криза, помнете този момент и се радвайте, офцъи!

Силно се надявам да си пропуснал да се размножиш!

Най-накрая!

Руснаците спираме да участваме на олимпийски игри.

Ганьо, расте ли бубата или руснаците са виновни че е малка?

Олимпиада в Историята - когато местното население е подложено на Икономически и БиоЛогически Геноцид, за да може едни нещастници без никаква функция в обществото, защото не правят нищо полезно, да се пъчат с медали! плюя на всички участници довели до смъртта на безброй японци от мизерия и отчаяние!

Само връщане в съветсата орбита ще ни оправи.

Пенчо бе чети.Сами трябва да се оправим.Докато разчитаме някой да ни оправи било хамериканец руснак германец или марсианец.Докато се делим и се псуваме ще е така .Все ще ни оправят все ще ни боли и все ще се молим да дойде другия да ни оправи защото при него може да боли по малко и да не влиза толкова дълбоко

Затвориха или закриха? Защо хора без грсю усет за езика се правят на журналисти?

грам усет

Нидерландия 36 медала, Куба 15 медала,Унгария 20 медала, държави с население като България , всичко под 30 медала не е ок

Какво мислиш за Тодор Живков?

обратно ти в училище и с помоща на Чичо гугъл провери какакво е населнието на държавите които си изброил. Няма да ти казвам защото на готово не се помни, като потърсш може и да го запомниш.

изграждащи Паралелна Реалност за Стадото, срамни и отвратителни сте! защо не напишете и за НеВижданите Протести в Япония срещу Олимпиадата?! как и защо Дисциплиниран Народ като Японците излезе на тези протести! Лицемерието е НеВероятно, Аз съм с Народа на Япония и безбройните Жертви на Олимпиадата!!

По времето на НРБ беше по-добре.

Да театъра свърши който участвал участвал спортистите си направиха няколко тренировки без публика някои взеха даже и медали

И аз харесвам Лили Иванова

Добре, че се махнаха омразните крадливи мутри, та и в тунела на България да се покаже лъч надежда.

Най-големият форум на планетата! На който не му харесва да заминава за сесесере.

Много добра Олимпиада за държавата ни

Тази Олимпиада бе пълна пародия.

И аз съм комунист, но чак такъв комунист не съм!±