Коментари - Начален сигнал: История за Чудовището от Севиля, допинг и мръсните тайни на футбола | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя Балкански явно има проблеми с паметта. Много добре си спомням след толкова време този опит за убийство. От тогава намразих и немския футбол - напред и кой с какво може. Все пак футболът е игра за мъже, но си има и правила, по които да се играе. И Стоичков беше куче по време на мач, но беше истински мъж.

Евала на подобни характери и футболисти...... Лошото е, че останаха в миналото..... Днес няма такива футболисти и характери..... Истински лидери с действията си, които да поведат съотборниците си към победа .... Това е истински корав футболист решен на всичко за победа, а не като днешните лигльовци, балерини, примадони и женчовци.... Футболът е МЪЖКА игра.... Не е за изнежени душици, женки, педали и гейове ....

Айде се скрийте бе, помияри нещастни! Каква е тая педерастка статия, писана от чифути или комунистически отрепки?! "Целият свят беше против Германия..." - верно ли? Ами че, аз и още хиляди българи винаги сме били за тая Германия на спортни форуми, особено на футболни първенства, а след този мач още повече симпатизирахме на Маншафта...Батистон не е пеперуда, какво е очаквал от вратаря на противника, че ще му поднесе пиле по бургундски с малко розе в наказателното поле? Явно е, че е писано от англосаксонски педал материалчето, а дебилите просто са го превели, при това калпаво, както само те си могат.

Спокойствие и силна храна, хер Балкански. Събота е - почивен ден.:) Ти, че и шкембе чорба ходиш да ядеш в Мюнхен, а боза в Хамбург, кой го интересува? Статията си е напълно коректна - за хората, които помнят случая, цял свят освиркваше Шумахер. И в нашия вестник "Старт" бяха почнали да публикуват откъси от "Начален сигнал". Чак след две години Батистон приел извинението. Тони на мен ми е симпатичен, но си е истина, че балтията в Севиля бе опит за убийство.

футбола е игра за мъже,а не както сега чалга маймуняци за пари,а някога се играеше яко твърд футбол така че не всеки изнежен французин можеше да издържи

Определено е чист червен картон и дълго наказание, но тук има един тънак момент. Германските вратари от тези години са учени да скачат с крака напред за да стреснат напададелите и последния от тази школа беше Кан, той доста често правеше тези неща /може да ги видите в интернет/. Друг е въпроса, че по онова време да видиш червен картон си беше чудо. Относно забранените стимуланти и уредените мачове...това си го има от много много години, просто преминава от една форма в друга и едва ли някой е изненадан.

Тази книга и до ден днешен стои на нощното ми шкафче, препрочитал съм я десетки пъти, просто БЕСТСЕЛЪР.

Това е най-великият вратар за всички времена, казвал съм го преди 40 години и пак го повтарям...:)

След Ники Михайлов!

iwastef@

Характер се нарича това! Човек с ясна позиция, която не винаги и на всеки се харесва! Но най-важното: остава ярка следа в световният футбол. А не е мижава фигура, нагласяща се с всеки и всичко. Es lebe DER Toni!

Много силно преувеличен коментар - типична продукция на слаб журналист, за когото сензацията е най-важното (за сметка на истината, разбира се). Много добре помня този мач. И аз както повечето нормални хора, бях за французите, защото те тогава играеха страхотен футбол с великата халфова линия "Платини, Жирес, Тигана". Германците също бяха велик отбор с големите голаджии Румениге, Алофс и Хрубеш. И Шумахер бе една от големите им звезди - беше страхотен вратар, може би един от най-великите изобщо. Не е вярно, че Шумахер бил животно, звяр или луд. Просто си носеше типичния немски хъс, който преди това имаха предшественика му Сеп Майер, а след това и Оливър Кан и повечето играчи носили екипа на Германия. Сигурен съм, че сблъсъкът с Батистон бе един игрови инцидент, а не умишлено нарушение. Челни сблъсъци между вратар и нападател са чести случаи, когато топката е ничия и всеки от тях се стреми да я достигне преди другия. Когато това става на висока скорост, у хората съвсем инстинктивно се задействат някои предпазни рефлекси - несъзнателно се вдига коляното и лактите, за да се предпазиш от сблъсъка. Изкараха човека убиец и ненормалник, което беше силно пресилено. Батистон имаше малшанс, защото излизането с комоциум от такъв сблъсък се случва често, но далеч не винаги.

Самата проява си беше брутална, защото изобщо не игра за топката, а потърси контакт с тялото на съперника. Той нямаше и какво друго да направи в тази ситуация, но все пак това е футбол - можеш да извършиш и по-елегантно нарушение. Освен това - класически червен картон.... Нещо, което не се случи. В редовното време мачът беше напрегнат и нервен. В продълженията двата отбора показаха защо са едни от най-добрите в света и сътвориха спектакъл какъвто рядко се вижда особено на полуфинал на СП. При дузпите Германия показа по-здрави нерви и спечели. На финала Италия направи услуга на човечеството и ги смаза в буквалния смисъл на думата.

Да, тони шумахер преби Батистон.

Велик