Най-великият в историята

Рони О`Съливън не стана за осми пък световен шампион, защото рекордите не го интересуват

Обратно в новината

Коментари - Най-великият в историята | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Роне не търси победа на всяка цена, според мен не му пука за класации и тем подобни! Когато иска и когато му се играе, играе и побеждава! Когато не е на муза, не играе и губи! Рони е най-великият не заради победите си, а заради таланта си и заради човечността си! Малко са големите играчи като него, които не възприемат съперника като враг, който трябва да победят на всяка цена, а просто като човек! Публиката не случайно го обича! И не смятам, че вече е стар или че е в залеза си! Всичко зависи от него и от това има ли желание да играе, или не! Ако той реши, ще побеждава още много години! Ако прецени, че вече не му се занимава, няма!

Не съм съгласен с автора на статията по отношение на Федерер, че бил най-великия в тениса. Ами Федерер (при цялото ми уважение към него като човек и личност) не е най-великия тенисист погледнато по обективни критерии. Първо, с най-много титли от големия шлем при жените е Маргарет Корт - 24 титли. Второ, при мъжете с най-много титли от големия шлем (към момента) са Жокера и Надал - по 22 титли. Трето, най-много седмици номер 1 в световната ранглиста (т.е. водач на ранкинга) - това е Жокера - номер едно за всички времена по този обективен показател. Четвърто, в преките двубои Жокера има повече победи срещу Федерер, както и срещу Надал. Така, че обективно погледнато автора на тази статия излага твърде пристрастна позиция на фен (ултрас), която няма нищо общо с реалността и с обективните факти. Щях да подмина това, освен ако автора на тази статия не претендира, че е журналист, а за един журналист не подхожда да лъже и да представя становище като футболен ултрас на някой от двата софийски "гранда", т.е. не подхожда на лице с претенции за журналист да пише материали далечни от реалните и обективни факти по дадена тема. Това е накратко, г-н журналист, автор на тази "статия".

Който смята че Рони не е най-великият в този спорт, просто не го разбира и дори не е чел и интересувал поне малко...Следя снукъра от вече 17 г., което не е малко, и съм прочел отделно книгата на Рони О'Съливан - "Бяг", дори и да не съм сварил до голяма степен играта и на неговият, може би най-голям противник Хендри, това, което отличава Рони от всички останали е лекотата с която играе и шоуто, което прави...

Приятелю , можеш да изразяваш само собственото си мнение но не поучавай останалите! Не си само ти , който гледа снукър от много години така, че уважавай малко повече останалите.

Е да де, рони и останалите.

Там е работата, че си много малък! Аз следя снукъра от 29-30 години, и много добре помня кариерата на Стивън Хендри и двубоите му с Рони О`Съливан. Хендри беше по-добрият от двамата. Рони навакса с титлите и рекордите след като Хендри се срина като игра и в последствие се отказа. Докато играеха двамата в пика на кариерата си, Хендри го превъзхождаше! Просто Рони, по незнайна за мен причина, е по-харизматичен за феновете.

Това което видях,е че Рони не изглеждаше добре, психически и физически. Дали е нарочно или той трябва да се лекува, незнам, но той знае?! Колкото за отношениети му към феновете, не беше честен и то не е за първи път.

За мен линчо най-великия е Стивън Хендри - The Golden Boy! Снукара не познава играч който да доминира тотално в продължение на 10 години и в продължение на цели 10 години да мачка всички по пътя си. Освен това имам слабост към 90-то години на 20-ти век - периода на последните истински титани в спорта. Това беше времето на най-великия спортист - Майкъл Джордън. Това беше време на легенди като Карл Люис, Айртон Сена, Сергей Бубка, Наим Сюлейманоглу, Александър Карелин, Франко Барези, Паоло Малдини, Ян Железни, и още куп величия на спорта и по-важното - истински мъже и биткаджии до последната капка кръв и пот. Сегашните са меки китки и льольовци в сравнение със суровите и железни титани на спорта от 90-те години.

споделям мнението ти за Хендри, но 80 те са на Стив Дейвис, 70 те на Рой Риърдън, Рони и Хигинс са титани защото имат дълга кариера с титлив три десетилетия.

Питай Хендри кой е най-великият или явно си пропуснал тази част...И не си много обективен, имайки предвид че Хендри "сдаде багажа" на 42-43 г., а Рони, Хигинс, та дори Марк Уилямс, поддържат все още добра спортна форма на около близо 50 г...

Баче Кико, всяко време има своите герои. Понеже си бил млад и надъхан и героите от твоята младост ти се струват най-големите. Да, ама не. Сега има същите баче Киковци, които след 30 годсини ще обясбяват как сегашните звезди са най-големи. Истината е в цифрите и дълголетието - а те говорят много в полза на О' Съливан, това е!

Хендри е ней-великия и отдаден на играта. Само Селби има тази отдаденост и манталитет,който е съчетан с велика психика и тактика. Рони ми е гот да го гледам и е велик, но за мен е пълна чалга, която простолюдието харесва.

Напълно съм съгласен с коментара. Рони можеше да го победи, но показа на Брасел и го стимулира да покаже най-доброто и Брасел го разбра и го направи. Всичко написано в тази статия за Рони е истина. И който не е разбрал написаното и обижда автора й, просто го прави неоснователно и от неразбиране. Да живее снукър и великият Рони.

Голяма баданарка удари на клетия Рони...

само дрескач пише такава статия, хартурааа

Най–великият! Това е истината!!! РОНИ О СЪЛИВАН!!!