Коментари - Неподражаемият Серафим Тодоров на 50: Триумфи, болка и живот като за филм | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗА какъв Бог говори? А когато ходи в Турция и се дупи по килимчетата защо не казва в интервюто.

Тоя беше голяма работа и можеше да направи чудеса в профи бокса, но тръгна по грешна пътека. Неговото си е дарба/талант, докато Пулев си е бездарник. Сега Сарафа чака мач със Флойд =, че да вземе някой долар, но ще си остане с чакането, а можеше да бъде на неговото място. Единствения който е побеждавал Флойд по точки при аматьорите. После Флой станна мистър мънитайм, нашия стана мистър ноубъди !!! Иначе голям респект към Сарафа - беше уникален боксьор !!!

Фасадата с плочата на Серафим направо кърти! По-скоро е като изкъртена.

Безчет такива пропилени таланти сме видели. Нямаш ли акъл, ако ще и Господ да те е целунал по челото, си оставаш един талантлив неудачник. Пример - наш Григорчо.

Какъв акъл бе, умнико. Той беше шампион по времето на соца. Тогава беше почти невъзможно да идеш на Запад и да станеш професионален спортист. Можеше да избягаш, разбира се, ама жална ти майка на семейството ти - зачерняш им живота автоматично.

а ти какво си погтигнал бе умник

И поклон пред труда ти!

Не зная за какъв "соц" говорите. Сарафа наистина беше рожба на системата на "соца", подготвяща топ спортисти. Както и Стоичков, Пенев, Костадинов, Любо Ганев, Димо Тонев... Но кариерата на Сарафа е през 90-те, когато България беше отворена и можеше да отиде навсякъде по света. Сарафа имаше проблеми с дисциплината. И това не е директно свързано с етноса му, защото един друг велик боксьор от ромски произход - Ивайло Маринов - беше образцов спортист!

Виртуоз си е Сарафа! Цялото им поколение беше удоволствие да ги гледаш как играят! Сега е прав ,че има само биячи на ринга. Може би така се побеждава по лесно,но я няма красотата ...

Циганиииииин на 50 години хората световни шампиони стават ти си развалина! Беше “топ” боксьор когато Жечев беше в управата на аматьорския бокс, никога не е бил Мейуедър, просто му подариха мача на нашия мангал, който на “преклонна” възраст за аматьорския бокс биеше децата по турнирите. Факт е че няма сърце за истинския бокс, ама то и играта му е на житен бегач и точкар, въобще гнусотия. Топ български боксьор е Даниел Петров, супер талант и биткаджия и титлите му го потвърждават, жалко че не случи на треньори, този човек щеше да е световен профи!

Изглежда като на 70 обаче.

Трябваше да тръгне навреме по пътя на Наим Сюлейманоглу

...особено с текста "вице олимпийски шампион" вместо "олимпийски вицешампион".

Май си забравил, че и това опита - отиде в Турция, че и исляма прие, обаче го изритаха като помияр. Аматьорският бокс май доста се различава от професионалния - що не се пробва там, при стинските боксьори като е бил толкова добър?!

По принцип спортистите се състаряват много по-бързо, от химията, от натоварванията, контузиите, удари в главата. Всичко това си казва думата.

Жив и здрав да е поне още 50 години, но си изглежда направо на 70!

Този човек тръгна от боксовата зала в Пещера. Авторът на статията пренебрегва и това. Самозабравата е лош пример.

Само дето с п о р т н а т а з а л а в Пазарджик не се нарича : "Христо Ботев", а е "ВАСИЛ ЛЕВСКИ". Това го казва пазарджиклия, добре запознат със СПОРТНАТА ИСТОРИЯ на Пазарджик. С факти, документи и доказателства.

Човека е човек. Кефи ме. Живее си в Пазарджок, кот праи-праи... циганин-българин.... щом е човек цвета е без значение... щом е честен и трудолюбив -заслужава уважение !!! Дап... донесъл е длава на България и ако е вярно, че е искал, но не е успял да емигрира в Турско - наистина е докоснат от Бог (справки-Наим Сюлейманов) ;)

Какви ги хортуваш, Човече - нали виждаш, че иска да тренирс деца от Пещера... така ще им даде дисциплина, цел, пут в живота... нищо не е забравил