Неразбраният гений Бербатов сред най-великите във Висшата лига

Той бе избран за един от стоте най-велики в историята на английския елит

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От собствен опит знам , че така се случва когато по-интелигент човек попадне в по-посредствена среда . Не става дума за умения като футболисти, а като личностни характеристика, възприемане на света, обща култура. Няма съмнение, че Бербатов е превъзхождал съотборниците си. А за треньора- мнението му за Бербатов е разбираемо. Той просто не се е побирал в един калъп с другите от отбораи не е бил като глина в ръцето му. Разбира се пак по причини , че е имал собствена гледна точка. За такива като Бербатов времето ще бъде истинският съдник за достойнствата му, в които не се съмнявам.

Малко ми е смешно, като чета критиките към Бербатов. Критикуващите - колко печелите на година?

Супер футболист за нивото на България.Грешката му бе отиването в Юнайтед.В Тотнъм Кийн мачкаше като валяк всичко отпред и така се откриваше възможност след възможност.А и Тотнъм играеше отличен атакуващ футбол тогава.В Юнайтед всички са биткаджии и никой не те глези,той не е свикнал на такова отношение.Голямото падение бе Индия.Не мога да разбера как хората се излагат в края на кариерата си за неколкостотин хиляди долара/евро/,при положение ,че си спечелил милиони?

В българския футбол има четири имена - Гунди, Котков, Стоичков и Бербатов!

Не забравяй и Димитър Якимов

Балъков

Да незаменим търкач на пейки и мързел добре че не го утрепаха индийците че лошиоо..

"Неразбраният гений Бербатов..."....какво по точно му е неразбраното? Чисто и просто беше бавен футболист. Много техничен но бавен. Ако играеше по времето на Пеле и Еузебио щеше да си е много "разбран". Е да ама игра във време когато повече се залага на бързина и скорост отколкото на техника. А той бе муден играч за разлика например от Христо Стоичков. Последния бе като експлозия...бърз, енергичен и не се моташе в обработване на топката и разни там джинга приоми. За това за него никой не разправяше че бил неразбран. Иначе Бербатов бе прекрасен футболист, но когато отиде в Манчестер неговата бавна игра бодеше очите. За мен той направи най-силните си мачове в Тотнъм. Там си беше много "разбран". Разбира се и в Леверкузен беше на ниво. Между другото още когато играеше в ЦСКА тази мудна и лежерна игра се забелязваше. От друга страна според мен България не е имала толкова техничен играч. Дето се вика ...ако във футбола не се тичаше щеше да е краля.

Само да ти напомня че Пеле като цитираш бягаше 100 м около 10 сек. Така че не е бил толкова бавен футбола колкото си мислиш.

Димитър Якимов и Начко Михайлов

Може да е само прост а не неразбран.

От теб ли по прост

Бербатов е голЕм, защото е уникален. Неразбран бил, бавен бил, муден бил. Всъщност само изглеждаше муден. Ако си непокрит, защото имаш дарбата да виждаш играта в бъдещето и заставаш на място , което след секунди ще те остави непокрит ЗАЩО ЗА БОГА ДА ТИЧАШ? Всички , които твърдят, че бил муден може да изгледат головете му и да видят , че когато е нужно НЕ СЕ Е БАВИЛ И ЗА МИГ. ДА видят как надбягва защитницици за изненада на всеки, който не разбира от футбол. Бербатов е един изклюителен талант във футбола и е жалко, че поне у нас не сме на ЕДНО МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА. И разбира се ЯМКС.

Има фази на игра. Бербатов беше Любо Пенев с магическо първо докосване. И по-добра визия, разбира се. Не беше случайно, че не игра срещу Барселона. Той беше пасив, когато отборът му не владееше топката. Кой има лукса да може да носи подобен пасив? Беше въпрос на време Сър Алекс да му посочи вратата. Независимо от гореспоменатото, Бербатов имаше голяма дарба и, смея да твърдя, е сред играчите, които наистина са извлекли максимума от потенциала си.

Само един футболист от миналото може да се посочи като велик голмайстор и не бягаше повече от 10 м на мач. От по новото време такъв футболист беше Бразилския Роналдо в края на кариерата си.

За Герд Мюлер става въпрос.

Неразбран е само и единствено за привържениците на МИЛИЦИОНЕРСКИЯТ отбор на ВСИЧКИ ВЛАСТИМАЩИ. Та той е голмайстор на БЪЛГАРИЯ и ВИСШАТА и дори СТОИЧКОВ е след него. Да не говорим за разни пияндурници.

Ние хората сме чудати същества. Изградили сме си стереотипи и норми, изградени предимно върху собствените ни представи, силно афектирани от заобикалящата ни среда (във всички случаи хората около нас, обществото). И когато се появи един друг индивид, който не се вписва изцяло или по всички тези критерии, ние смятаме индивида за чудат, дори, в някои случаи, го заклеймяваме като "ненормален". Не искам да сравнявам Димитър с гениите на 18, 19ти век, но историята и фактите показват, че хората, които са "странни" за обществото, също така мислят "странно" - по друг начин, по-различен от мнозинството хора. Индивидите които са различни, са интересна и колоритна част от всяко едно общество и всички ние трябва да се научим да обичаме и уважаваме първо самите нас, а след това поне да уважаваме себеподобните си.

Платен материал!

А ти - похабен материал :))л

Бербатов е втори след Гувди и след него е Стоичков...Фергюсън му дава добра оценка, но там играят големите пари, а красотата е на второ място.

Да го у гения този нищоправец. Проседя цялат аси "кариера" на резервната скамейка.

Напълно съм съгласен. Трябваше да се учи от теб. Ти си световна величина, донесла няколко класирания на България на големи първентства. Заради теб станахме и 4-ти в света ...

Не, бе, заради Бербатов станахме четвърти в света! Щото не играеше в отбора.

И от резервната скамеика вкара 96 гола в англия