Коментари - НЕСЛОМИМ! Георги Младенов преди да навърши 60. Разговор за триумф, болка, рани и предателствата | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Баща ми запозна с Жоро тъкмо след като се беше прибрал от Тунис. Зала Триадица, Тотел срешу Спартак Пл. Все едно виждах Господ. Уникален баскетболист, хъс, но и истински човек - такъв с проблеми и такъв, който не ги е криел никога. Голямс си, Жоро.

Кефите ме момчета ! Интересно и полезно ! Продължавайте напред ! Георги Младенов - жив и здрав да си - продължавай, давай !

И що точно този булевард?...аха защото Руското посолство е на него за да дразнят руснаците. Безмозъчни пъпеши!

Най-големият скандалджия и нахалитет в БГ баскетбола. Във Варна нарочно се заяждаше и дразнеше с великата публика на Черно Море. Налиташе и на бой , мухлюто му с мухльо. Никога нямаше да стане треньор на Черно Море, понеже публиката във Варна го мразеше много. Това е истината. Имаха постоянно спорове с Тодор Стойков , кой е по-добър. Завиждаше му на успехите и когато се пуснаха слухове ,че Тошко може да заиграе в NBA , по време на мач му подхвърляще заядливо "Айде ве, американец, кво стана? Нали в NBA щеше да ходиш?" Седях на втория реди и го чух лекенцето шопско. За това пък Черно Море ги ошамари цели три години. Правиха ги смешни , неговия Лефски и тоя прехвален боклук.

Като не разбираш не говори, че само се излагаш. Тошко в НБА хахах.

Да е жив и здрав! И още дълго да празнува рождените си дни. Помня го Гошо още когато бе малък, дете. Той се мотаеше около нас. батковците в махалата “Иван Вазов” (пазара, дето върти трамвая), и най-вече на стадион “Раковски”, докато тренирахме или ритахме мачлета, той тичаше да ни върне топката. Добро момче беше, но бе малко лабав като хлапе - татко му го направи човек (нашата махала не бе много лесна - имаше всякакви, и бандити, и мошеници, но повечето бяха свестни хора, имахме и големи спортисти в различни дисциплини, вкл. европейски и световни рекордьори и шампиони. Там тренираха и Данчето Благоева(скок височина), и Дияна Йоргова (скок дължина), и Спас Джуров,(десетобоя), и Петров (спринта), … Гошо е станал национално известен когато бях вече заминал от България и като научих много се зарадвах, но не бях изненадан… Случайно се засякохме преси няколко години, когато бях в България, в едно заведение в центъра на София. Не си бяхме виждали от много години, минах покрай маса, на която седеше и ми стана приятно, защото той ме позна и ме поздрави, а не се бяхме виждали от поне 45 години, като се замисля. Много добро момче! Да си жив и здрав, Гоше. (Аз тренирах различни спортове и бях във всички отбори на училището - - 126-то…) Включително и в баскетболния..(По онова време почти целият женски отбор на Ревски бе от махалата. а националният ни женски отбор пък - основната петица бе от .. “Левски”:) )

класа! Ако не бе българин или в по-късни години имаше място във всеки голям отбор.

не разбирам много от баскет не съм и следил , има готино излъчване и мъдри приказки но се изкефих на спомени от познанствата с футболисти - " чичо Пенчо/Пената/ ме прати за гляма кофа в Катар и като видях другите със щайги грозде разбрах " е те тва ме избива на смях колко време са били там вино ли е правил Пената ракия ли е варил аве уби ме направо

Украински нацисти, ще плащаме за това!

Голям играч, страхотен реализатор. Вкарваше по 30 точки на мач.

Младоците едва ли са чували за него. Беше легенда в баскетболния Левски. Като фен на ЦСКА имах щастието да гледам незабравимите двубои с Левски. Винаги във врящата като в котел препълнена зала Сливница, после в зала Универсиада. Тогава баскетболът се крепеше на гардовете. Особено свирепа беше битката Г. Младенов - П. Маринов, абе спортно зрелище което вече не можеш да видиш даже във футбола. Младежта да захвърли телефоните и таблетите, от спорта по-здравословно и по-възпитателно средство няма.

Добър гард беше. Но много често работеше повече за себе си, отколкото за отбора. Поради тази причина въпреки многото негови точки, Левски или националния губеха. Това са ми спомените, извинете, ако греша.

The fk are you

Съвет - помисли ( ако има с какво ) преди да пишеш . Лесно е да се провери кой е този човек . Мислиш си че си оригинален с коментара , истината е че се излагаш . Простотията и невежеството са на мода в днешно време , така че там си първенец . Честито !