Коментари - Невидимата драма на един елитен тенисист: Паник атаки, пристъпи и страх | Корнер.dir.bg

Коментари - Невидимата драма на един елитен тенисист: Паник атаки, пристъпи и страх | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари 22

Не си поставяй задачи, които надхвърлят възможностите ти. Свръх задачите предизвикват свъхнапрежението. Наслаждавай се на това, което си постигнал. И не скърби много за това, което нямаш. Защото живота ще ти стори тъжен. Тоя си има всичко. За какво тогава се паникьосва?

Защото страха от провал го паникьосва! При мен беше страха от болести! Отне ми три години да се справя. Страха е здравословен, но натрапчивия страх води до много лошо състояние..

Преди два месеца за пръв път в живота си получих прегаряне (бърнаут). На 37 съм. От тогава мога само да спя и да се разхождам - загубих радостта от работата си (учител съм). Имам периодични паник атаки и пристъпи на необяснима тревожност. Отидох на психиатър, който ми изписа хапчета на билкова основа. За моя изненада помагат. Всичко, за което Марди Фиш говори, ми се случи и продължава да ми влияе. Старая се да споделям с всички, защото много хора нямат представа за това състояние и често срещам реакции от рода на - "мина ли ти лошото настроение", "нищо ти няма, ти си внушаваш".

Вземи 5htp.това е аминокиселина. Изходен продукт за производството на, серотонин. Хранителна добавка но помага

да се състезава пред публика не може да го разбере. много,много спортисти с прекрасни физически и технически показатели са се проваляли или въобще не са успявали да направят кариера поради психическа неустойчивост.Не е лесно,никак

се борете с нещата, които застрашават психиката ви. Не ги подценявайте."

Просто поради някави съмнения относно своето здравословно състояние,е изгубил вярата в себе си.Там на върхът,всичко е от значение.Там на върхът са човешките възможности.И важното е че този човек е бил на върхът,и е постигнал нещо което остава само мечта за повечето тенесисти.

Тея сигурно са от щата Тенеси, дето ги коментираш. Нали правилно съм разбрал?

............това за наш Гришо се едно е писано!

По лоши за тези които нямат 7 000 000 $ са не паник атаките, а парѝ атаките, които ни заливат всеки месец.

И сега аз какво трябва да направя..... Добре де ще си го преместя!

особено този, в който се бориш за висотите /т.н.елитния/ има много стрес, много залагания на високи обороти и не всеки има психиката на Джокович или хъса на алпинистите... В обикновения живот на обикновения човек СЪЩО има моменти, в които можеш да развиеш паник /т.н./ атаки, а това си е просто страх, страх, че не може да се справиш, че няма изход от ситуацията, че... Интересното обаче при него е, че всичко като че ли е започнало от аритмията му...

При него, както и при всички с депресия и паник атаки, не е започнало с аритмията, а с изтощение-ментално и фиическо. Аритмията е следствие от депресията и неврозата. Атаките също.

Хубавото - макар и неафиширано в тази история, е това, че явно не е получил паник-атака в решителния момент на собствената си сватба. Макар че бъдещата му тогава жена най-вероятно щеше и от такова положение да го измъкне. Имал е късмет с нея.

Той ясно посочва, че проблемите със сърцето и после с психиката са дошли след 2010 г., когато вече е бил женен. Не е ходил на сватбата на свои приятели, а не, че собствената му е била застрашена.

Аз от 30 години съм в постоянна паник атака. Един феномен ми предсказа, че ще ми мине като всички дето ни управляват влезнат там, където им е мястото.

за 3 по 30...атаки...

Лесно е само когато коментираш другите. Трудно е да работиш, да успяваш да си уверен в себе си.

Живея с паник атаки вече ,10 години. Саамо човек, който не се е сблъсквал с тях не знае колко парализиращи и ужасяващи са. Респект за Марди Фиш и затова, че смело разказва историята си и затова, че дава кураж на другите. Ужасно е да загубиш вяра в собствените си сили и възможности. Респект, че наново е успял да нареди живота си

Чувала ли си за психотерапия? Ако попаднеш на добър терапевт е много вероятно след година-две ежеседмична работа да си много по-добре.

Ако наистина е добър, терапевтът, може и с няколко посещения, всичко да се оправи. Зависи и от това, колко тежко е състоянието, какви са причините, ресурсите на човека какви са...

Не се тревожи, паник атаките са лечими!! И много хора продьлжават спокойно живота си, без ремисии.. И ти ще се оправиш. Да, нервните заболявания отнемат много време, но са изцерими! :)