"Невидимата" засада или защо бе отменен голът на Еквадор срещу Катар?

Положението е изключително сложно и ти трябват 10 повторения, за да се ориентираш

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой или не знае или не отчиъа факта, че за да има засада подаването трябва да е напред. В случая топката след йдара с глава отива нагоре и назад, след което се фалцора и отива леко напред, така че в случая и целия отбор фа е зад защитата за засада и дума не може да става, защото няма пас напред.

Абе тая засада няма ли да я махнат от футбола бе? Играта ще стане много по-интересна, много по-атрактивна защото ще има много повече голове.

Куриозно, но факт - на предишното Световно първенство, напълно аналогична ситуация се случи и то отново в мача на откриването. Тогава, през 2010-та година, първенството беше открито с мач между Мексико и ЮАР. Единственият компетентен човек в студиото на БНТ, който успя да обясни перфектно казуса бе Владо Манчев. Изглежда, че за да няма засада, е нужно поне двама играчи да покриват човекът от противниковият отбор, към когото е насочена топката. Или иначе казано - когато вратарят е излязъл напред, а около голлинията има защитник, просто си представете, че местата са им разменени и това си е чиста 100%-ва засада. Е, и сега е. Според "буквата на закона", както са се изразили в статията, си е точно така. Още по-любопитното е, че през 2010-та година нямаше VAR, но съдиите се справиха брилянтно със ситуацията.

В повечето случаи, когато няма засада, вратарят е близко до вратата, а вторият човек, който всъщност "покрива" засадата е някой защитник или друг полеви играч. Изглежда обаче, от гледна точка на правилника, няма никакво значение дали единият от двамата е вратарят или не. Затова, когато вратарят е излязъл много напред, а по-назад има само един играч, от защитаващия се отбор, който е зад линията на подаването (в случай този един не беше на голлинията, а зад вратаря е доста встрани, но това е без значение), то засадата е налице.

Съдиите направиха подарък на домакините,но защо системата ВАР не видя нищо нередно за гола на Нидерландия.

Най-смешния отменен гол в историята на футбола за последните 30 години :) Нищо де - и шейха да беше свирил, пак падаха Дори ги пожалиха екУадор

След като гледах 5 пъти клипа в статията успях да разбера защо има засада... При центрирането - около падащата топка има 2ма Еквадорци. Отчитат, че русолявия Еквадорец е докоснал топката при разминаването с вратяра и в този момент втория Еквадорец се явява в положение на засяда, понеже в последствие влияе на играта, а играе и с топката.

Засадата е в момента на изпълнение на наказателния удар.

Фатбалярите и ограничените им фенове не са чували за ястребово око, хилядни от секундата и т.н. които отдавна работят при останалите по-интелигентни спортове. На тях им дай все съдията да е виновен. Има технологии, има разписани правила, обаче пак не им отърва и куцо и сакато се прави на интересен!

ВАР. Всичко стана виртуална реалност. Живите хора да се е.ат

Живите хора бъркат ... а също и пишат безсмислени коментари ;)

Че ако гола беше за Катар Нямаше да има никакъв ВАР Никакъв

ФИФА с каквото можа - помогна. Катар се очертават като най-слабия отбор.

Тях и Люксембург можеше да ги бие. ;) А са станали шампион на Азия. Явно са свикнали на позиционна игра и ситуации при центрирания. Но арабските отбори често са смазвани на преса и чисто физически. Сещам се Германия как би Саудитска Арабия с 8:0 . Не могат да издържат на агресия, преса и физика.

Категорично от даваните повторения изобщо и не може да става дума за засада на играч на Еквадор, без значение за кой става въпрос. Удобно дадените крака и обувки изрязани от телата на играчите, не могат да покажат за какво точно става дума и за каква ситуация. Накратко засада НЯМА НИКАКВА. Още в 3-тата минута и фифа, чрез съдийте подпря зверски домакините от катар. А те колко са слаби, просто не е истина. катар нямат място на подобен форум. Ама така е, като дават на измислени държави домакинство на световно първенство. Следващия път да дадът домакинството на световно първенство на някоя островна държавица от зона Океания.

Правилото за засада е освен да има двама играчи между нападащият и голлиниията и ".. в момента на подаването" А в момента на подаването нямаше подаден крак пред защитника. ТЕзи там от ВАР явно не си знаят правилата. И варосаха катарците. Не че това им помогна.

Че има засада-има...Видял я е Бог, и ВАР. Искам да попитам разбирачите-ако гола беше за Катар, в същата ситуация-КОЙ ЩЕШЕ ДА ВИДИ ЗАСАДА???

Видима засада няма, но невидима има. На очите си ли да вярваме, или на хората в тъмната стаичка ?

Понеже тука явно има доста "разбирачи " , ЕТО черно на бяло какво представлява засадата във футбола : " Засадата (на английски: offside) представлява наказуемо нарушение на правилата на футболната игра. Един играч попада в засада, когато е по-близко до линията на вратата на противника, отколкото топката или последния играч в отбраната на противниковия отбор, като едновременно с това по някакъв начин влияе на развитието на играта. "

Засада е, когато част от тяло на играч, с което е позволено да се играе с топката, е по-напред от място на пас и между него и голлинията има само 1 противников играч. Няма значение дали е вратаря. Поне преди ако няма такъв играч и е последен, пак не бе засада. Имаше случаи, играч да застане зад аутлинията, да му пуснат пас и да си го хване вътре и вкара. Бе си редовен гол. Най-малкото къде ще сложат топката, ако е засада? Но менят правилата и после даже брояха разни зад аутлинията и паднали. Така че точното правило сега, не го знам.

Засада има когато между голлинията и нападателя са по-малко от двама. Така обясняваха на едно време на децата като почваха да тренират футбол. Така начертани линиите си е чиста засада. Друг е въпроса дали са правилно начертани.

Нито линията е правилно начертана, нито момента на удара е точния, като е толкова явно и системата полуавтоматично, защо им отне цяла вечност да отменят гола, след това още 7-8 мин да покажат някаква анимация. Редно е за секунди автоматиката да реагира за засада и повторение веднага след това и чак тогава се подновява играта.

От момента на изпращане на топката към футболиста в уж засада до самия момент на засадата има достатъчно време в което да се види, че първоначално играча на Еквадор НЕ Е В ЗАСАДА. Положението се гледа именно от момента в който топката е изпратена по посока на играча, а не след като играча играе с нея! Именно затова така и не беше показано повторение като хората понеже на него щеше да се види, че когато топката отива в посоката на играча в уж засада, то тогава имаше повече от двама полеви играчи на Катар покриващи т.н. "засада". Абсолютно несправедливо отменен гол, за да не се разсърдят скапаните чаршафи, които са трагично слаби и страшно груби. На моменти снощния мач беше като дерби от селските групи. Ако Катар не беше домакин щяха да завършат мача с не повече от 8 човека. Не че Еквадор са цвете, но не бяха такива касапи като катарците. Даже второто полувреме Еквадор НЕ ИГРА, за да не срамят повече чаршафите иначе резултата отиваше на 4-ка поне. Те виж Холандия ще им напълнят кошницата. Там очаквам 5+ гола. Винаги на големи шампионати съм за по-малките и скромни отбори, но тия хорица няма място на подобен форум. Да си добиват петрол, да строят кули, да се състезават с камили - да, ама с футбола са скарани. Едно Браво за Еквадор, че издържаха на балтиите цял мач и постъпиха джентълменски като вкараха само 2 гола. 3 де ама айде.

Най разумния коментар...много груби катарците...смятай аз превключва на друг канал...толкова грубо играеха че засенчва Уелс преди много години срещу нашия отбор....

При 6 точки, последният мач на лалетата ще пуснат резерви, за да се запазят за осминафиналите. Но пак може да е към 5-ца, че са нахъсани да се докажат младите :)

Технологично погледнато има засада, обективно погледнато няма.

А защо зелената линия се определя от ръкавиците на вратаря, които са най-напред, а не от най-задната му част? С която също може да играе, въпреки че не е най-обичайната. Може пак да е засада, но ...

Опитаха се да помогнат на домакините, но те са толкова зле, че няма нужда.

Тази засада е като ковидепидемията, то епидемия няма, ама те по цял дин ни даваха некакви рисунки на оцветени стълбчета с цифри на тях и ни убеждаваха, че ето вижте тези картинки , ясно се вижда, че има епидемия! Та сега и с тази засада, то засада нямаше , ама варовата анимация изряза всички играчи от картинката и ни показаха едни два крака с линия до тях и това е било според тях засадата!!!

Е, нищо де ! Какви по-идиотски реверанси сме гледали , в полза на домакините. Опитаха "малко " да им помогнат, но - реалността ги посрещна челно! Интересно ми е само едно - видя се, че отборът на Катар няма никакви качества- как са станали шампиони на Азия , ми е леко интересно!

Е как - с кинти. Мноооого кинти. То като се замислиш от група Азия колко читави отбори може да се сетиш. Аз се сещам за Япония и евентуално Южна Корея и Иран. Друг кой? Всички останали са на еднакъв хал даже Шри Ланка, Бангладеш и Бирма сигурно ритат с обувките от работа. След Океания, Азия май е най-слабата зона.

При положение , че съвсем ясно и неоспоримо СЕ ВИЖДА , че последния човек откъм страната на вратата на Катар е именно играч НА КАТАР , следва логичният въпрос : Какви крака , какви ръце и какви УШИ бе , боже господи ! И каква беше тая компютърна анимация , в която удобно бяха изрязани другите играчи ? Феърплей ли ? вЕрвайте си !

И аз не смятам, че има засада от 2 пиксела и половина, но... Принципно, правилото е, че трябва да има 2ма играча зад топката, а не 1. Да знаеш за друг път;)

На това корпоративно световно ще "видим" доста неща, които не сме виждали досега.

Най-дразнещото беше и че нашите коментатори по бнт барабар с велизарката, се скъсаха да ни убеждават, че имало засада! Къде я видяхте бе пичове, след като ВАР-а удобно отряза всички играчи от повторенията и даваха само 2 колена?!?!

Обзалагам се, че до края на първенството, ще видим подобна ситуация или доста видна такава, която ВАР въобще няма да преразгледа, стига да се отнася до определен отбор.Например някой от фаворитите.Системата е абсолютна глупост и доста често се подминава или пък не е обективна!За мен голът на Еквадор си е съвсем редовен.А пък могат да си рисуват линии до и към крака, ръце, носове, уши и косми по цял ден!

Ами нещо пак не сте гледали добре журналята, при сблъсъка на вратаря с Торес (не е ясно кой точно удря топката, но "да кажем" че е Торес), пред Естрада има двама защитника и вратар, т.е. засада на Естрада НЯМА КАК ДА ИМА (просто си спрете на пауза същия клип, който сте качили). Единствения на който коляното му може да е в засада е Валенсия, но той в този момент е далеч от ситуацията и няма как да вземе топката, т.е. не влияе на играта. Тая засада очевадно съдиите си я изсмукаха от пръстите, да не разгневят отрано шейха и емира :))))

Не е зле коментиращите тук да прочетат колко и какви играчи трябва да има зад линията на нападателя (кракът му), за да няма засада. Засада има - зад него е само един играч. Няма значение дали е вратар или не.

Те за да вземат световното, толкоз рушвети дадоха и ФИФА ги скри, че сега за толкова милиарди една засада ли няма скрият!

Тази засада само вара я видя! Други не са видяли. А, на повторенията даваха само краката на двамата играчи. Целият пейзаж удобно липсваше, отделно се вижда, че има катарски играч поне на метър, метър и половина зад собствения си вратар! Какви са тия продажни журналя, тръгнали да ни убеждават, че имало засада?!?!

Не съм чак такъв разбирач , но поне на снимката съвсем ясно се вижда , че ИМА играч на Катар поне на метър ЗАД вратаря ! Каква засада и какви 5 лева ?

Ясно колко разбираш от футбол. Този с коментара от горе също. Правилото за засада няма нищо общо с вратаря, а с ПОСЛЕДНИЯ В ЗАЩИТАТА. Т.е. зад последния в защитата не трябва да има противников играч, към който е насочена топката, в момента на паса. В случая последен в защитата е вратаря, а не катареца на гол линията.

Тодоре, върви по-добре мятай дартс или кърлинг. Като не си бил с потрошени крака от футбол, защо се обаждаш бе пич? Правилото е за последния защитник- в случая последния защитник на Катар е зад собствения си вратар на метър! А, зад него (последния защитник) няма никакъв еквадорски играч. Аман от диванни разбирачи!?!?

Ами не е вярно - вратаря също се брои като защитник. Тодор е прав.

Тодорееееееее , Тодоре ... Ти пък КЪДЕ видя на снимката гол линия бе . пич ? Веднага да си смениш дилъра !

На малките деца се обяснява по елементарен начин какво е засада когато да почнат да се занимават с футбол - когато са по-малко от двама пред нападателя е засада. От този стоп кадър и линиите се вижда че еима само един играч.

На малките дечица се обяснява също така , и , че ЩЪРКЕЛИТЕ носят бебетата !

Колко ли такива невидими неща ще видим?