Първи българин във Формула 1? Никола Цолов за срещите с Алонсо и Фитипалди, и за мечтата

Младият пилот е сред сензациите в световния картинг и вярва че до 6 г. може да е във Ф1

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на детето.Само да споменем факта, че е дете на служител на финансова агенция Еос Матрикс,където Биг боса години наред спестява от ваучери за храна и умишлено не вдига заплатите,за да имат собственици, управители и IT отдел пари за бонуси и поръчка на скъпи возила от Германия

Наличелектрически коли ще караме 2030, тия още ли ще ни мъчат с тая Ф1

2 ра снимка негова ли е или пълнеж??? На колко години е, че и женен вече?

Защо всички решиха, че като има българско име момчето, значи живее и просперира в България?!!?? Все едно да се радвате, че българин с хубавото българско име Джон(роден в САЩ), е изобретил компютъра, българка с хубавото българско име Дилма (родена в Бразилия) е президент на Бразилия и т.н. и т.н. В тая кочина само пожарникари и физкултурници могат да просперират.. и тук там някой мма-герой

Браво на момчето! Успех приятелю!

деца талантливи много. Въпроса е за кое от децата плащат. Аз съм от поколението, в което имаше държавна политика дори и за този спорт и така покрай децата на тоя и оня имаше сладури "без връзки", които чупеха другите по състезанията . Голяма забава беше. Но дойде 1990 та, а после 1992ра. Разтуриха клубовете. "Тоя и оня" изпокрадоха техниката ..и всичко стана с париии... Доказателство обаче , че с пари само не става са не един, а десетки пилоти във Ф1.

Наистина - какви времена бяха! Стартова решетка във формула 1 беше изпълнена със състезатели от източния блок. И москвич имаха отбор, който винаги беше сред претендентите за победа..

Страхотен млад човек. С ясна цел. Успех и много късмет!

дано да имаш добри спонсори , че без тях не става , в момента гледаме руски некадърник във Ф1 , но баща му е от руската мафиотска групировка на Путин !

Гледам коментарите и се чудя, колко години преход са необходими на българина за да проумее, че голям държавен бюджет е равен на голямо крадене. Ако искаме да не се краде, трябва държавното преразпределение да се сведе до минимим. Има дейности където без държавата няма как да има добри резултати - например здравеопазване, БДЖ и т.н. Но за дейности като професионален спорт не трябва да се плаща и стотинка от държавния бюджет. Единствената форма на спорт в която има смисъл да се инвестира е масов спорт за здраве. Да има къде хората да се раздвижат като форма на превенция на заболяванията в следствие на заседнал начин на живот. Аз не искам да съм горд с Никола, Гришо или Лудогорец или с това, че сме домакин на европейско първенство. Аз искам да съм горд с най-здравото и най-образованото общество на Света. Колко трябва да си тъп за да не разбираш, че не може всичко едновременно и че само когато имаш приоритети, целите се постигат.

Не се гордей, радвай се. Радвай се заради детето, което с много труд е успяло да постигне забележителен резултат и да се докосне до най-великите в света. Въпреки всичките проблеми и пречки в страната ни. Дали е в спорта или в друга област е все едно. Има и други такива, в не толкова популярни области. Дано има повече такива във всяка област. Съгласен съм, че държавата няма работа да налива пари в професионални спортове, но тя налива в някакви куци футболни клубове. Освен това няма и адекватни условия за спонсорите, за да получават такива талантливи деца адекватно частно спонсориране.

Браво на момчето...има цел, знае как и кога може да я постигне. А това е по-важно от таланта в спорта.

Дори Хуан Мануел Фанджо е бил спонсориран изцяло от Аржентина. Има и други пилоти разбира се които родината е заставала зад гърбът им. Сега Цолов е все още в картинг сериите, но по-нагоре се изискват наистина колосални суми, за всяка 1 година. Например преди 40 г. Сена довежда със себе си спонсор във Формула Форд 2000 със сумата от 180 000 $ само за 1982 г. за екипа на Ван Димен. Това е било преди 40 г. днес сумите сигурно са още по-големи. Моторният спорт разбира се е бизнес в по-голямата си част.

Тати кой е че да плаща на дришлото рищо не направил пророчества в дир.ру? Тати иска да направи посрьото герой в класа си. Така всички мацки ще му връзват в училище Иначе тати ако са му останали още пари може да купи на синчето билети за 1ви ред на формула 1 в истанбул

Дори и да е така го прави в името на нещо,а ти просто си дрискаш тук и ръсиш злоба,драги ми Ганьо.

Като начало завърши първи клас, неграмотник такъв! Още не си се научил да пишеш, но вече си позволяваш да говориш за БКП! Съмнявам се дали изобщо знаеш какво означава БКП!

Моето мнение е, че България трябва да му помогне финансово, а защо не и с база, да има къде да тренира. Това ще донесе на България престиж и гордост.

Никой не пише, че Алонсо е минал през школата на 6 кратният световен шампион по картинг Майк Уилсън.

А дано! Дано има и добър спонсор, защото много добри пилоти не се реализараха поради липса на спонсор

Не е вярно и спрете с класическия българския негативизъм. Познавам семейството, не са милионери, но са семейство за пример, което се подкрепя. С много труд са намерили спонсори и те основно помагат.

Бойко сигурно и на него ще обещае да го направи депутат, като порасне, разбира се. Той обеща и на Стойка Кръстева, ако се върне отново на власт. Той обещава и на тия дет минават през спалнята му и после си взимат по пачка от чекмеджето за добре свършена работа. Ама тия пачки от шкафчето са народни пари, не го забравяте, ваши са, но той ги раздава на к.урвите.

Кво ме интересува душевното ти състояние бе некадърник. Можеш само да цивриш тука по форумите.

Браво Момче !!

NNiikkii

Браво, малчуган! Не спирай…

Отдавна във Формула 1 участват не най-добрите пилоти, а добрите със сериозни спонсори зад гърба си. Нито в България имаме сериозни международни фирми, за да са спонсори, нито сме голям пазар, нито е представител на етнос/ група, която да лансират.

Освен ако не е супер талант, иначе никакви шансове. Баща му за съжаление не се казва Мизепин. Иначе успех момче

Тате плаща.

По-добре тате, отколкото шугър тате.