17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като чета коментарите и се чудя как могат да се пишат толкова неверни неща. Правите ли си сметка, ако така се описва България в която и да е страна по света. И ако хората там им повярват. А по същество, бил съм в Москва от 1970 г до разпада на СССР през 1990 г доста пъти и от това което съм видял смея да твърдя, че повечето от написаното в статията и коментарите не е вярно. Бил съм в десетки домове на обикновени работници, и жилищата им бяха в повечето случаи по добре обзаведени от българските. Не е верно за празни магазини, особено пък по време на олимпиадата. Празни бяха 1989 г , защото се усещаше накъде отиват нещата и масово се изкупуваше всичко, криеха се стоки, както у нас 1990 г. А пияници имаше и никой не го е крил. То мърши в коя страна няма. В доста страни съм бил, във всички има и просяци и цигани и пропаднали хора, единствено в Северна Корея не видях такива, колкото и да не им се вярва на всички. В тия години имаше и много недостатъци в СССР, повечето се знаят, но не се акцентира на тях.

Ти си бил, ама моята информация е от първа ръка - от баща ми, който не просто е бил а работил там с месеци и години - от ранните 80те до средата на 90те. Статията е абсолютно вярна. И за капак - цитат от бивш колега на баща ми: 'Насила ме направиха русофоб'.

Ако е бил извън Москва, може и някои неща да са други, и аз съм бил в други градове и не е същото , но за Москва което съм написал е истина. Между другото, същото беше и в България преди 90 г. , в София имаше много повече неща, заплатите бяха по високи, живееше се по добре, не беше като в провинцията. Така , че не ми ги разправяй тия на мен. За мен е важна истината, политиката никога не ми е харесвала, Защото те изкривява като човек.

""една от основните точки в него е "изселване на всички неблагонадеждни елементи" за продължителността на спортния форум"".""Оказва се, че проститутките са били изпратени в далечни от Москва селища, но някои от тях все пак остават наоколо със специални шпионски задачи от КГБ.""Но това са съвсем нормални ,бих казал задължителни мероприятия.За всичките тези изброени тунеядци няколко месеца или година здрав ,освежителен, физически труд ще повлияе благотворно ,възпитателно и оздравително.

3347 фуя в устата на ганьо а@ссас измет балканска

Най-хубавия руски град днес не е нито Москва, нито Питер, а Хабаровск!

ЕС ИЗТОЧИ И РАЗРУШИ БЪЛГАРИЯ. ПО ВРЕМЕТО НА СССР БЪЛГАРИЯ ЗАПИСА ЗЛАТНА СТРАНИЦА В СВОЯТА ИСТОРИЯ. ОБРАЗОВАНИЕ, ХРАНИ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ. СЕГА СМЕ РАЗБИТИ И ПРОДАДЕНИ. РАЗРУХА, УНИЖЕНИЕ, ЛЪЖИ И ПРО ЗАПАДНА ДЕМАГОГИЯ

Значи си анти Путин - според него СССР е била една провалена икономика която е можела да предложи на Света единствено галоши, които ставали само за в Африка: 'Путин: Наши галоши никто не покупал кроме африканцев которым по горячему песку ходить!' - лесно ще намериш оригинала в тубата.

Бях студент в Москва през 80-те, по центъра бе доста добре, чисто, голямо, подредено. Обаче по магазините нямаше абсолютно нищо, само парцали и консерви, пълна скръб. То и рубли нямаха, така че не им правеше впечатление. Българите бяхме много желана партия :-)

А пък ф Фокиу утказаа улимпиадата щот са насраа.

DW, здравей, здравей! Както винаги, сте безкрайно точни - всичко е точно обратното.Елементарно, но все някой ще се върже.

"Босове на мафията" 70-те гудини. Туй да ни туй наркоманника !!! Платени и прупагандирану статия ут ФАЩ.

Организираната престъпност е имало още през 70те, драги и то в тясна кооперация със службите без чиято 'кръйша' никаква сива икономическа дейност (от нелегални фабрики до проституция) не е била възможна. Бих ти препоръчал определени четива където темата е разследвана стига да имаш желание да се просветиш.

Нормално е да отбелязвате, когато статиите са платени! Кравари, а вие защо бесите негрите?

И тогава съвеЦките товарищи на подложиха динена кора(щот обелки от банани тогаз нямаше)на щангите. Че и на борбата като,че ли ама не си спомням точно и нямаше тогава от къде да се осведомя по подробно.Ако има накой по Осведомен моля да сподели как точно ни при... такъваха за щангите?!

"Милиционерите, които не бяха от Москва, крадяха на поразия. Всичко, което попадаше пред очите им. Дори кабелите на телефоните и крушките на лампите!"!!! И всичко това през комунизма, за който нашите тъпи русофили-дебили бленуват. Дано феновете на другарката Нинова и на Муньо Радев прочетат малко за какво иде реч и на къде ни дърпа БСП и Кремъл.

"На толкова разстояние е източната граница на московска област, отвъд която трябва да се озоват всички въпросни лоши герои - просяци, бездомници, проституки, алкохолици..." И сега трябва да е така!!! Ние, работещите и плащащите за благосъстоянието на паркове, градинки, алеи - въобще не можем да ги ползваме!!! Защото са окупирани от всякакви просяци, мърльовци, пияници, проституиращи и всяя бездейна и безидейна сволоч!!! Каква работа имат да се шляят цял ден и да оставят само мизерии след себе си? Въведете пак трудовата повинност! Тези хора трябва НЕЩО ДА ПРАВЯТ, а не само да паразитират на гърба на обществото!

Хайде всички нормални путИДИОТИ (бивши комундета) с еднопосочен билет в нормалните Северна Монголия( бившата раССия ) и Северна Корея!

И ще добавя: да, европейските големи градове са пренаселени, не много чисти. Затова пък малките градчета и особено селата им са просто като в приказките. Чисти, озеленени, безопастни. Високи огради пред къщите липсват, напротив! Затова на Запад който има стандарта работи само в града, а живее сред природа извън него. Да, пътува се често по3/4 час, но след работа хората си имат зелените градини с цветя, аквариуми със златни рибки. За българската психика, това е непонятно, щото всеки желае големия град пред селцето, докъто на Запад е обратното!

Не си ли личи че и сега държавата ни функционира по съветски образец ? Не виждам никаква разлика с Русия ! ! И в двете държави държавното управление , съдилищата , полицията , похватите срещу народа са едни и същи . Считам че ни управлява Путин , пък някои много реват за него . . . ами няма разлика , живеем по същия начин като там . Само дето сме натовска държава но това не пречи да сме пропити от руска агентура . За мое съжаление . И за социаристическа радост , подхилкваща се и точеща ми нещо зад гърба !

Как може а анексирането на Афганистан от СССР да се нарича "война"...и затова олимпиадата беше с право бойкотирана от свободните държави. Аз помня този период като ученик

Що бе ? Нали във Виетнам - фащ ,, освобождаваха " . Впрочем вече 20г. американците още ,,освобождават" Афганистан .

така е, няма разлика. Войните в Афганистан (първата), Виетнам, Корея, Ангола - еднакви прокси войни.

САЩ още не са фалирали и не са се разпаднали като СССР.На наследникът на който РФ като,че ли предстои ново разпадане което тихичко протича в Сибир най вече.Който се превръща в северна китайска провинция!

Бате, ти и сега си глупендър, и като ученик си бил тъп като галош и пълен двойкаджия. Какви свободни държави бе, чукундур. Значи според тебе сега, вече 20 години, САЩ са анексирали Афганистан и той е 51 щат на САЩ ???

lu4ka

“Просяци и бездомници.” И къде по времето на соца имаше просяци и бездомници, че нещо не си спомняме?

Просяци нямаше - тогава имаше цели народи от просяци ... така , като просяци доживяхме до 1990 с 10млрд. валутен заем от чужди банки, който още връщаме ... Със заеми, на вересия живеехме, защото нищо не се произвеждаше, а малкото което ставаше за използване, предимно храни - отиваше за ссср. Част от парите за въпросната олимпиада са от нас - отгладували сме ги ние и нашите родители!

И едва през 2015г. успяхме да го върнем този дълг - десет и половина милиарда долара . . . А лихвите никой не смее да ги каже колко са . А това че тези пари веднага се върнаха на запад в наши задгранични ченгеджийски дружества и потънаха в правилните джобове . . . Общо взето тези пари ги върнахме три пъти без да са влагани в България ! !

Отново война между двата фронта. Само че в статията се говори за Москва. И това е подвеждащото. Щото Русия не е Москва. Или Питер! Излезте на 20км. от Москва и ще се върнете в началото на 20 век= без канализация, без топла вода, без асфалтирани пътища, без телекомуникационна мрежа, без мед. обслужване, без елементарен ред. А ако искате да се върнете в 19век, то тогава със самолет ще ви трябва 3-4 часа и попадате на невиждани нечовешки условия за живот. Говоря за градове, не села.

Как си го написал - същото като в България ... на 5км. от нс и мс .

ЕС ИЗТОЧИ И РАЗРУШИ БЪЛГАРИЯ. Докато СССР Я НАПРАВИ РАЙСКА ГРАДИНА. НАСЕЛЕНИЕТО СЕ ВЪЗПИТАВАШЕ С ЛЮБОВ. СЕГА ОМРАЗАТА Е ВЪЗПИТАНИЕТО.

Природонаселението се възпитаваше с любов към ... Партията и омраза към целия свободен свят и всичко несъветско. Възпитателните методи бяха ... КГБ и концлагерите в Сибир и останалите съветски тюрми - с хубавото име "ГУЛАГ".

А вие спомняте ли си 1980 -

Аз си я спомням Мими. А ти помниш ли кога умря Людмила?

Кенефите на "Болшой театр" тогава ги бяха изчистили за пръв път ... и за последен ...

Путинова Русия по статистика на ООН за 2018г. заема: - 79-о място в света по стандарт на живот. -71-во място в света по ниво на човешко развитие. -72-ро място в света по брой на държавните разходи на гражданите . -157-о място в света по показатели за здравето на населението. -134-о място в света по очакваната продължителност на живота на хората, което показва продължаващо бъдещо влошаване на качеството на живот. Но затова пък- -1-во място в света по брой на самоубийствата сред възрастните хора, деца и юноши. -1-во място в света по броя на разводи и извънбрачни деца. -1-во място в света по брой на абортите и броя на деца, изоставени от родителите си. 1-во място по брой на деца сираци. -1-во място в света за абсолютен упадък на населението. -1-во място в света по консумацията на алкохол и алкохоло-съдържащи продукти. -1-во място в света по продажбата на тютюн. 1-во място в света по смъртност от болести на сърдечно - съдовата система. -1-во място по брой полицаи/милиционери на глава от населението. 1-во място на пациенти с психически заболявания. -2-о място в света по продажба на фалшиви лекарства. -1-во място в света на потреблението на хероин (21 % от световното производство). -1-во място в света по брой на произшествията (13 пъти повече от средното в световен мащаб). -1- място по убийства в Европа - 6.48 на 100.000 души. -1-място по заболели от СПИН - Екатерининбург и втори в света след Лагос, но се работи упорито по въпроса! -Само през 2017г. – 513.680 руснаци са умрели от дирeктна употреба на алкохол. Докарали са я дотам, че се наливат и с препарати за почистване на вани и тоалетни „Боярщник“-само в единият случай имаше 138 смъртни случая!! - 135-то място -/делят си го заедно с Нигерия/ по сигурност на инвестиции. -159-о място в света по ниво на политическите права и свободи.

Пропуснал си , че Москва е най-скъпия град в света! Само незнам това плюс ли е или минус за тях:)))

ХАХАХАХАХ маскве не е най-скъпият град в света! Някой жестоко ви лъже вас, путИДИОтите!

Те фактите ти са наистина много голи, при това има доста фантазия в тях, но това си е за твоя сметка, те шизофрениците у нас много нарастнаха напоследък.

Дир от тази статия не се разбира къде са денали човекоядците бухахаха

Сега в Северна Корея е същото! Хайде всички комундета с еднопосочен билет за Пхенян!

осрахте цяла европа нормалните се чудят къде да се денат

Малко скъпо ми се вижда една рубла за тази пощенска марка.

Еееех, да можеше да изселим всички крадливи мангасари нанякъде!

бяхме млади беше спокойно и сигурно имаше работа перспектива, аванс-заплата си знаеш. Курортите фраш полякини, чехкини, маджарки, финландки, рускини и какви ли не

тогава си бил истински пич! Малко ти завиждам! И сега е фраш, ама трябва да си плащаш. Бизнеса си е бизнес!

Само си се дървил тогава от чаахкините, бай Йордане, недей да ни лъжеш сега ... и си се молил да ти продадат я дънките, я газовия си котлон, в некоя рускиня може и да си топнал чушката, ама ... е трябвало първо да я обръснеш и да и купиш ... кока-кола!

Относно медалите, нещо Дир-а е пропуснал да спомене, че много западни страни не изпращат свои спортисти на олимпиадата. Като повод тогава се изтъква войната в Афганистан.

Някой май още спи? Чети сега: "Лятната олимпиада през 1980 година е една от най-различните в историята. Участват едва 80 нации, a бойкотиращите са 66 - водени, естествено, от САЩ. Войната между СССР и Афганистан е само една от причините."!!!

Много примитивна антируска пропаганда! Между другото, честит празник на ВМФ! Руския, разбира се, защото нашия е от скрап.

Кое е антируското в статията?

Лъжите!

Преди 2 години бях командировка в Москва. Бях изключително приятно изненадан - чисто, подредено, не видях нито един клошар или пиян човек по улиците. В работно време по улиците имаше само чужденци (туристи) и нито един руснак седнал да пие кафе. В метрото - полиция, която следеше за съмнителни хора. Единственото неприятно нещо бяха огромните задръствения. Един месец след това бях в Париж - мръсно, неприятно, навсякъде афро-европейци, които ти навират в лицето китайски боклуци, метро, миришещо на урина и спящи по автобусните спирки клошари. Не ме разбирайте погрешно, но Москва ми хареса в пъти повече от много други европейски столици.

Извод -- хоади само в Москва! Не ти трябва култура...

Иска ми се, ама много скъпо в тая Москва и тоя Петербург, а заплатата ми тук е доста мизерна за там.

Писали сме едновременно.

Де се чуло и видяло руснак да седне в кафе

Тя и сега си е чиста.Даже спални райони като Чертаново например са доста по-чисти от повечето европейски градове в които съм бил.Вярно обаче, че чистотата в европа доста си пати от наплива на мигранти напоследък.Не знам как било пре осемдесетте, не съм бил роден тогава.

Е не знам какво са правили тогава в москва но фънди харчи стотици милиони и софия пак прилича на катун!

Войната между СССР и Афганистан е само една от причините. Алоооо тъпаците от дира. Как точно войната е между СССР и Афганистан, след като руснаците са там именно по молба на правителството на Афганистан да им помагат срещу талибаните? Айде малко по-сериозно. И аз съм гледал Рамбо 3 и даже ми е смешно от днешна гледна точка с оглед на събитията след октомври 2001 година Вземете вижте коя да е информация за участниците във войната и ще видите, че срещу руснаците и АФГСНИСТАНЦИТЕ са все едни ислямистки групировки. От същите дето сега да терористи и врагове на Свободния Свят

Питай всичките народи южно от чебурашките как ги канят официално да им помагат...

пак така, офицялно ги поканиха преди 2рата св. война, та после им трябваха 50 години да се отърват

Колко повече се опитвате да очерните миналото толкова повече излизат статии с гадостите на Гей съюза където попаднахме.Това за норма и стандарт ли дирници го имате.ВЪН ОТ ПРОКЛЯТИЕТО ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ И ЗАВИСИМОСТТА НА ПАПЛАЧТА НАРЕЧЕНА АМЕРИКА.

Аре марш в Сибир! Трябва само да се добереш до Крим и живота ти ще стане песен...

а ти си стой там да те жулат негрите

Интересно съветските милиционери дали са били расисти като амеркакнските полисмени и дали убиват чрез удушване всеки, който не е бял.

Който не е бял - едва ли, но който е бил свободомислещ - със сигурност е бил смазван от бой ... то и досега е така ...

Кво значи свободомислещ? Мислещ квото мислят американците?

За сведение на посрещачите, и на тези които живеят с евтините пропагандни краварски номера и не са помирисвали Москва, кметът Собянин е направил Москва един много по-чист и подреден град. Един супер европейски град, по-добър от Париж, Рим или който и да е от големите европейски градове. Най-елементарното - с една магнитна карта можеш да пътуваш с всички видове транспорт, улиците са буквално олизани, а магазините им пращят от стоки, голяма част тяхно производство. А по охромните проспекти се движат нови автомобили и джипове, най-много до 4-5 годишно производство.

Качвай се в машината на времето и обратно при чебурашките. Днешна България се оттърва от тези изроди!

Пък ти кибичиш тука при НАТО и гейпарадите вместо да събереш чемаданите и поемеш към москалските прелести...

Мульо, живял съм на много места по света. Понеже съм дърт бях в Москва, когато Горби беше докарал Рашата до ръба на съществуване и буквално нямаше какво да се яде. Ама ние говорим за настоящето, а то е че не трябва да се опираме на идеологеми и че положението е доста по-различно от това, с което искат да ни зомбират краварите. По-добре един път да видиш, отколкото хиляда пъти да ти кажат!

Към 'дърт и тъп' прибави НАИВЕН. Да, еднолично Горби беше виновен за провала на СССР а не службите които далеч преди 1989 крадяха и изнасяха на Запад чрез увъряни схеми, за 3 мата бюрократи Крушчина, Павлов и Лисовляк, отговорни за партийното имущество на КПСС дето дружно скочиха от балконите сигурно не си чувал.. Ей така след има няма 5 години и този път Путин ще е виновен за всичко.

Бях в Москва, Санкт Петербург (Ленинград) и Воронеж през 1981 за 3 седмици. Беше прекрасно, спокойно, скитахме се сами с дни в големите градове с удобното метро, Обиколихме всички ресторанти по Невски проспект, защото най-дълго бяхме в Санкт Петербург. Ами чудесно време,чудесни и приятелски настроени хора.

Качвай се в машината на времето и обратно при чебурашките. Днешна България се оттърва от тези изроди! Да не забравиш да си вземеш от кебапчетата на Курнелия за из път! При чебурашките ще ядеш само черен хайвер...

Няма нужда от машина на времето: преди две години беше същото из републиките. Чисто, красиво, спретнати и мили хора. На места не бяха и чували за пластмасови чашки и чинийки и чистотата беше на топ ниво. Наркомани и проститутки не видяхме, обаче в едно малко паркче като градинката срещу 6-то имаше около 50-60 художника, продаващи творбите си. Децата които видяхме бяха отличници, други деца търчаха да повдигат малките ни деца да пият от чешмичките, защото още не стигат, а са изтърчали на 100 м пред нас. За всичко ни помагаха, прекарахме отлично (за разлика от Париж, примерно).

Браво! Това в коя петилетка го пише?

Тази статия се позовава на поредица от показания пред Международния съд (ICLCJ) в Брюксел. Петима международни съдии разследват доказателства за изнасилване, изтезания, убийства и отвличания, за които се твърди, че са извършени от членове на световната елитна мрежа /от видни държавници, политици, банкери, бизнесмени и религиозни водачи/ под формата на сатанински култ за жертвоприношения на деца от сектата на Деветия кръг. Съответно се твърди, че редовни жертвоприношения на деца от Деветия кръг се извършват в катакомбите на католическите катедрали, във Ватикана, в частни кралски парцели и горички, както и във военни бази в Белгия, Холандия, Испания, Австралия, Ирландия, Франция, Англия и САЩ. Най-малко 34 масови гроба са идентифицирани в Ирландия, Испания и Канада.Съответните правителства, английската корона и католическата църква отхвърлиха исковете за ексхумации. В дейностите на Деветия кръг са замесени папа Франциск, бившият папа Йосиф Ратцингер, служители на Английската обединена църква на Канада и католическата църква, включително кардинали, членове на европейски кралски фамилии, включително кралица Елизабет и принц Филип, канадски, австралийски, британски и американски военни и техните правителства, включително ЦРУ, както и видни министри, съдии, политици и бизнесмени от САЩ, Белгия, Холандия, Канада, Австралия, Франция, Ирландия и Обединеното кралство. Журито на свидетелите заяви пред Международния съд в Брюксел, че тийнейджърите са били дрогирани, събличани голи, изнасилвани, преследвани в гората и убивани от членове на европейски кралски семейства. Бившия модел /Имайн Фадил/ свидетелства, че Силвио Берлускони е участвал в Ритуалите на Сатаната, поради което впоследствие беше открита умряла от “явно отравяне“. През 2004 г. бях неволен свидетел на събития, в които дрогирани деца бяха измъчвани, изнасилвани и убивани от група високопоставени хора в Холандия, каза Имайн Фадил, бившият модел, която е била свидетел на "демонични ритуали“ във вилата на Силвио Берлускони. Тя почина мистериозно на 1 март на 34-годишна възраст. Преди да умре написа книга, наречена "Аз видях дявола“. Имайн Фадил беше мароканка и бивш модел. Тя стана известна, когато през 2013 г. стана ключов свидетел в съдебните процеси във връзка с т.нар. Rubygate - обвинявайки медийния магнат и бившия италиански премиер Силвио Берлускони в "детска проституция". Фадил също поиска да даде показания по друго свързано разследване, което все още продължава. През 2018 г. в свое интервю Фадил твърди, че прословутите "партита“ на Берлускони водят до зловещи, сатанински ритуали. Нещата придобиха драматичен обрат и Имайн Фадил почина в болнична стая в Милано след месеци мъки. Медиите съобщиха за смъртта и 15 дни след действителното събитие, явно защото властите обявиха за създаването на група за разследване на убийството. Всъщност като причина за смъртта на Фадил към момента е посочено "Убийство чрез радиоактивно отравяне“.  Четвърти очевидец свидетелства за партита и за лов на деца от страна на глобалния елит /ВИДЕО/ Четвърти очевидец свидетелства за тези партита и за лов на деца от страна на глобалния елит. Бивш член на Холандския синдикат за разпространение на наркотици, известен като Октопода, свидетелства, че жертвите на партита за злоупотреба с деца идват от младежките затвори в Белгия и Холандия. „...Бях отведен на ловно парти в Белгия близо до Брюксел, където видях две момчета и момиче на възраст между 14 и 16 години да бъдат преследвани и убивани от членове на световния елит."Партито на ловците“ беше строго охранявано от Кралската гвардия на Холандия. Казаха ми, че присъства крал Алберт от Белгия. Имало кралски дворец, където пенисите на момчетата биват изложени на стената като трофеи.Твърди се, че някои ловни дружини са били организирани в холандския дворец на кралица Беатрикс...“ Четирима свидетели потвърдиха, че като деца и младежи, са били принудени да участват в Manhunt, където други деца са били изнасилвани, някои от тях убити като пенисите на мъртвите момчета са били отрязвани. Холандския терапевт Тоос Нейнхуис твърди, че е била свидетелка на детски убийства, в които е замесен бившият папа Йосиф Ратцингер, католическия кардинал на Холандия, както и принц Бернхард, бащата на холандската кралица Беатрикс и един от основателите на Билдербергите. "Видях бившия папа Джоузеф Ратцингер да убива малко момиченце...“, потвърди друг свидетел, Това беше през есента на 1987 г. във френски замък. Беше отвратително, ужасно и не се случи само веднъж. Ратцингер и Бернхард бяха едни от по-известните мъже, участвали в него.“ В Ирландия, Испания и Канада са открити над 34 масови гроба, свързани с дейностите на Деветия кръг. Най-голямото от тях беше в индианското общежитие към училището идентифицирани останки на деца. Правителството на Канада и Англия прекратиха разследването на останките от страна на професионални археолози. През 2013 г., съдът на ICLCJ разследва кралица Елизабет и принц Филип като отговорни за изчезването на десет местни деца на 10 октомври 1964 г от католическия интернат в Камлупс, Британска Колумбия. През първите две седмици от съдебния процес през 2014 г. свидетели идентифицираха холандски и белгийски участници в изнасилването и убийството на деца и новородени, включително принц Бернхард. Съобщава се, че на човешките ловни партита са присъствали покойният принц Йохан Фризо и съпругата му Мабел Виссе Смит, бивши министри, човек начело на холандската армия, секретарят на Raad Van State в Холандия, вицекралят до кралица Беатрикс и други световни бизнес и политически лидери, включително някои от САЩ.

Основната разлика за бегееца за тези 40 години е, че тогава бегето се управляваше от селския тарикат айлаз Тодор, а сега-от неговия гавазин- алтън бей!

1980 година в Москва една медицинска сестра получаваше 75 рубли За да си купи джинси трябваше да даде на българите рабитещи в Москва 200 рубли Такъв беше живота СЛОЖЕН

1986та съм бил на 6 годинки, а баща ми отиде командировка (инженер човек) в голямата Москва. Като се върна, ми донесе електронна игра Ну-Погоди, както и някакви друг( явно дефицитни) стоки за дома, които не съм запомнил. Но разправяше, че е е сдобил с тях по някаква щастлива случайност, след като домакините останали много доволни от свършената работа, и съответният висш партиен лидер ги качил на една волга с шофьор и ги закарал в някакъв магазин тип "кореком" или нещо от сорта. От където напазарували с рубли тези чудеса. После руските им колеги гледали доста завистливо и тъжно. Това го разправяше и това съм запомнил, пък иначе Велика нация и т.н - грънци

Страшен глад и мизерия имаше в СССР ПРЕЗ 1980 ГОДИНА Централна Русия гладуваше по време на олимпиядата В Белгород и Воронеж се продаваха само рибни консерви МОЙВА

Блек лаивз метър, мириканците пак искат да минат метър.

A рашънс лайвс 'ич даже ни матър - бабы новых нарожают :)

По отношение на бабы - изразът "евтино като бълхарска проститутка" е идиом в Германияи и Холандия от 90 те насам.

Тъй тъй, Руските проститутки неимеютаналоввмире като класа и естетически еталон: 'Облякла се е като руска проститутка' - британски израз :)

През 1980 та... ВСЕ ОЩЕ 45 000 грузинци бяха живи ... и Севрена осетия си беше тяхна. 37 000 украинци бяха живи ... о Крим си беше техен 60 000 сърби и косовари бяха живи... И ВСЕ ОЩЕ РУСИЯ НЕ БЕШЕ ИЗОЛИРАНА като селска кУ (палаткова наложница на някой генерал)

Все още българите бяхме близо 9 милиона, а България беше в двайсетицата на промишлените страни. В България се откриваха по 5 нови завода месечно и селското ни стопанство бълваше продукция, с която хранехме целия соц.лагер. 80 % от нуждите на страната се задоволяваха от собствено производство.

тогава нямаше шанс да излезеш извън България.имаша задължителни ученически и студентски бригади и срещу продукцията която произвеждахме получавахме москвичи и лади .последните след 14 годишно чакане

Прелест просто - комините димяха, реките отровени, режим на тока, 2 часа висене по опашки след работа за насъщни продукти.. Е как да не стоят 9 милион в такъв 'рай' като НРБ..не че са имали избор де.

и за да можеш да дойдеш, да живееш в София, от провинцията трябваше или да подпишеш договор да работиш 10 г. В Кремиковци, или градският транспорт - пак за мин 10г. или за се ожениш/омъжи за Софийски жител. Не можеше да имаш втори имот в същото населено място Не можеше да продадеш жилището си на когото предпочетеш, за сума, която договорите. Имаше ергенски данък. Т.е. ако до две години след казармата/ училището/ завършен ВУЗ не си се оженил и още 2 години след това нямаш дете започваш да плащаш този данък. Имаше семейства, които имаха проблем със зачеването. На тях всеки месец държавата им напомняне за този им проблем. Не можеше да отидеш до Резово/Триград/Петрич/ Брегове без т.нар. Открит лист издаден от милиция та. Границата се пазеше повече да не избягаш от България, а не някой да не влезе незаконно. За кола/ жилище/ се чакаха години и не да ти ги дадат ами да си ги купиш. За цветен телевизор/готварска печка/тухли/ някоя по-завързана стока ти трябваха връзки За разказан виц за Тодор Живков се ядеше бой в районното. Имаше АБПФК, които бяха с предимство навсякъде. Имаше лагери на смъртта, в които правата хора без съд и присъда. Някои от тези хора бяха изядени от прасетата, други пробити с тояга от цигани-надзиратели в лагерите. Имаше авария в съветска АЕЦ, която се криеш от българското общество и много хора бяха изкарани на първомайстор манифестация, където бяха нанасяне от силен радиоактивен дъжд. Много от тези хора по-късно починала от рак, а и много деца се родиха с малформации. И още, и още..... Ееееххххх, какъв живот беше..... Мечта!

Е сега, като концентрираха всички пари в София и цяла България се набута там, поради липса на работа с нормално заплащане другаде, по-добре ли е? Сега колко имота може да си позволи един нормално работещ човек в провинцията и каква кола освен втора, трета ръка таралясник? Това за продажбата на жилището на фиксирана стойност е лъжа! Ергенският данък беше неправда, за двойките с проблеми, обаче за другите какво им пречи да се размножават и да расте нацията? Виж кои са нациите проспериращи в Европа - албанци и турци, които имот от три деца нагоре. А ние постепенно загиваме като нация. Кльона и пропускателния режим бяха продукт на студената война. А после ние се унищожихме оградата, за да я направим отново за милиарди лева сега! За кола, жилище, телевизор, пералня се чакаше, но всички ги имаха, нали? Та ние сме държавата на едно от първите места в света, в която огромен процент хора имат собствени жилища. Разказвал съм вицове за бай Тошо, а и той разказваше за себе си и не съм ял бой! Привилегиите на АБПФК бяха несправедливост! А сега как е? И в каква огромна степен по-отвратно? А за лагерите на смъртта ще кажа само едно - Имаме си Боко, имаме си Гешеф! А-а и днес нямаме Чернобил, а нямаме ли болни и починали от рак! В тази светлина как ти се струва здравеопазването! И болниците, у-упс Търговските дружества! Но въпреки всичко мнозинството българи живеят в МЕЧТА! Само че извън България!

"От чисто спортна гледна точка домакините са №1 по медали (195), следавни от ГДР (126) и... България с 41." Сега комунодемокрадците крадът всичко и се въздигат до черепи, скелети, трупове и пр. управляващи

снимките противоречат на статията ви бе,стига лъгали има все още живи а и участвали в олимпиадата бах ти и боклуците

Милиционерите, които не бяха от Москва, крадяха на поразия. ============================================================ Депутатите , които не са от София като леля Цеца от Плевенско и Влади Горанов от Долни Дъбник си купиха апартаменти на кило.Дали не е с крадене на поразия?

хаха, точно същото е, факт. Целта на почти всеки депутатин от провинцията е да се уреди с някаква схема, та да се сдобие с (1,2,3) апартамента в София за себе си и за децата, както и да изгради я хотел я къща за гости в родния си край. А, и черен джиБ трябва да има. Някоя нагрухана КИА или Тигуанче, да не бие много на очи така. Мизерници.

Всяка добра дума за Русия явно се наказва жестоко в Дир -а. Не знам дали Русия има мания за величие обаче американската маниакална омраза към всичко руско превръща най-големият български спортен успех - - призово място на Олимпиада в обект на подигравки от страна на (уж) български журналисти. А псследното място на България по всичко в ЕС - в обект на гордост и превръщането и в безмълвен американски лакей - в обект на гордост.

Интересно, какво дирниците се загрижиха в последния месец за олимпиадите правени от СССР. Може би трябва да ни отвличат внимание от протестите, които те отразяват вяло, късно и с неохота (създавайки усещането, че са приклекнали пред ортаците Борисов-Пеевски). А може би изпълняват антибългарската поръчка от чужбина да смачкат съзнанието на младите българи, като ги лъжат, че няма спортни успехи на българските спортисти през соца - успехи, които днешна България не може да мечтае за 10^ от тях ?! До толкоа са се унесли с тези поръчки, че дори не е посочен автора на този тенденционен пасквил или източника - например дойче-зеле - отличник по глобалистките лъжи в този сайт.

Квото и да пишите за това преди 30 години , няма да можите да заличавате днешните безобразия.

И не само днешните, а и всички тези през последните 70 години. Нали през цялото това време ни управляваше партията-кърмилница . Та дори и до сега... Посочи ми сфери на политиката, живота , управлението и бизнеса, в която да няма членове на БКП, ДС, РУ на МО и т.н. Разликата е само в това, че през последните гони БКП насочи любовта си към САЩ, без да се притеснява и крие.

Съвсем не беше така. Ама карай сега може да се пише всичко.

Сигурно тези игри са бойкотирани от западна Европа и САЩ. Но забележете: "От чисто спортна гледна точка домакините са №1 по медали (195), следавни от ГДР (126) и... България с 41." Къде сме сега?

Не ти е виновна "демокрацията", а това, че ние така и не успяхме да се адаптираме към нейните различни условия и изисквания във всички сфери на живота.

Ние не успяхме, ама Царо, хидроинженета, майка и прасе, Серж, Черепа и т.н. успяха! станаха милиардери с народните пари!