Коментари - Петър Попангелов пред Dir.bg за разговорите със Стенмарк и какво е да си единствена птичка | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пепи наистина е легенда. Няма нищо случайно, че през годините успя да постигне всичко това. Изключигелно свестен и целеустремен човек. Надяваме се неговите резултати да бъдат подобрени от новото поколение състезатели, а спортната инфрастрактура у нас да се развива, за да подготвя силни наследници на българските традиции в зимните спортове въобще.

Боже каква измет сме. Три десетилетия няма барем един в десятката , а те седнали куците коне да му броят постиженията и да се кефят, че падал. Мръсно семе българско нищо не може да зарадва душите ви и очите ви. Що бил в хотел , мърляч бил..така му е хубаво и щастлив нещастници.

Една от причините да няма никой след него е, че целия опит, който е натрупал и цялата инвестиция в него като специалист не е била използвана за създаването на други състезатели. Ако баща му след кариерата си като национален олимпийски състезател беше направил хотел нямаше и една птичка да има. И тук тъсиш злоба не където трябва. Не смесвай коментарите и не прави сърдити обобщения. Иначе не си струва писането.

Евала му на Попангелов за успехите навремето, ама във всичките му интервюта (поне както ги препредават журналята) откак изгря звездата на Алберт, усещам една нотка на надменност и неглижиране. Май нещо не се кефи, че видите ли има отново българин с успехи в алпийските ски. А като се позамислиш, да пробиеш на това ниво в днешно време е в пъти по-трудно, отколкото е било преди 30 години, просто спорта така се е развил, че инвестицията и усилията са неимоверно повече. Така че Пепи да си гледа отминалата слава и ако може просто да се кефи ако някой младеж постигне нещо, мерси.

Браво за постиженията. Единствено можем да съжаляваме, че след всичките усилия, които е положил и той и баща му на първо място и всички в федерацията по ски по това време (защото федерациите днес с малки изключения закопават много хора с талант вместо да ги подкрепят) да направят този пробив днес той работи като управител на 3 стаен хотел. Седи пред своите 1001 купи и цялото 60 годишно ноухау събира прах. Има право на този избор, но за мен живот без предизвикателства за хора като него е подтискащо скучен.

И това за "единствената птичка" звучи зле. Не знам журналиста ли го е измислил или Петър е проявил лично творчество.

Мърляч като дддд дирнков

Е добре де... ама въпроса ми е за медалите!!! Той казва 130 в уикипедия са 128 а нач мен в паметта ми са паметните му падания! СЛЕПИ ЛИ СТЕ ЗА ТАЗИ ЛЪЖА ИЛИ НЕ ВИ ОТТЪРВА истината? Как се печелят 130 купи? с детско и юношенските първенства пак не можеш ги достигна!!! Ебахти и народа... Айде слагайте ми минуси., но поне се замислете.

Личи си , че си Андрешко. Защо му е да лъже. Ясно е ,че това са всички награди ,а не само от световна купа.

Абе сметни бе човек!!! 130 купи са това не са 20/30 Сезонът е 5 месеца с по едно, две ПРЕСТИЖНИ състезания, останалото какво е? Състезания за купата на вестник “Марица” примерно и в него той е единствения професионалист. Аз не си слагам грамотите от училище като купа!!! Как мога да вярвам после на останалото като имам и памет... Нещастни слепци

Браво, Дино, страхотна статия! Стана ми готино на душичката !

Попангелов беше това, което друг българин не е бил!

Чест и почитания Пепи! Беше зимната радост на народа

“и по една случайност 128 медала и 130 купи в алпийските ски... ако няма къде да си изливаш душевната помия, не го прави тук“ Дори и по 4 купи да е вземал на сезон това прави 35 години само първи места! Интересно ми е щото и аз помня как само падаше и не завършваше!

Не знам кога ги е спечелил тия купи и медали, това което помня е че всеки път падаше и веднъж по някаква голяма случайност стана първи.

и по една случайност 128 медала и 130 купи в алпийските ски... ако няма къде да си изливаш душевната помия, не го прави тук

goose

В чест на истината "Петър Пакпаднелов" беше доста разпространен никнейм за него в онези години ... но никой не може да отрече постиженията му, особено сред колегите, с които се състезаваше ...

Аз пък не помня, някой да е постигнах успех в нещо, без да цени успеха на другите. Попангелив в световната купа има една победа, няколко втори места и два сезона завършва на четвърто място за малкия кристален глобус в слалома.