17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То пък едни шампиони. Ако не са тия момчета от отбора да ги държат на топлочко, да ги пазят, да ги извеждат и да им слугуват (водичка, бананче, барче, че някои и куфарите им носят) са Гола водица. Идеята на тия обиколки е малко сбъркана хем е отборно състезание хем и победителя в обиколката е един изминал разстоянието най-бързо. По справедливо е победителят в обиколката да се определя за спечелени най-много етапи.

Няма спорт без допинг. Без адекватно стимулиране елитния спорт би бил обикновена физкултура. Основната мисия на Световната антидопингова агенция е да стимулира производителите на такива препарати да разработват и произвеждат по-щадящи здравето на атлетите субстанции. В последно време, както става обикновено, администрацията започна да диктува политиката. Ще рече, че някои хора стават неудобни, ненужни или дори вредни и е добре да бъдат дискредитирани. Елементарните принципи на правото също се нарушават. За конкретния случай мога да добавя следното: Само при участията си в Тур дьо Франс, Ланс Армстронг е дал ни повече, ни по-малко 800 допинг проби (не 2, 6 или 100, а 800!!). Никога не е имал положителна проба или дори съмнение за забранени субстанции. Ще добавя, че той не беше първи приятел на французите, които искат всичко друго, но не и победа на англоговорящ колоездач в Тура. Ще добавя, също така, че той е участвал и в доста други състезания и пак нищо, а някои от субстанциите не се изчистват за кратко време от организма на спортистите. Четири години след като сложи край на състезателната си дейност беше съден по показания на съотборник. Явен конфликт на интереси.Така че евала на Брадли Уигинс. Показа, че освен голям спортист е и достоен човек. А Ланс ще си остане най-големия в този спорт, докато някой не постигне повече, независимо дали белите якички ще го извадят от всякакви списъци, класирания и прочее.

Ланс е номер 1

по употреба на наркотици ли?

Всички се зобаха, Ланс печелеше

Кажи ми, кой ти е приятел, за да ти кажа какъв си!

Защо ли си мисля, че си тъп русофил? Бас давам, че ако се коментираше употребата на стимуланти от руски спортисти, щеше да ревеш че са натопени! Как си мислиш, че се печели 7 пъти Тур дьо Франс 7 пъти? Сигурно не само с допинг! Ланс си е Ланс, а ти си...

Защо забъркваш манджа с филства и фобства. Нима Исинбаева, прецакана също като Ланс от конюнктурни съображения, е по-различна от Ланс, със заслугите си към нейния спорт?