Коментари - Почина футболната легенда Александър Шаламанов | Корнер.dir.bg
назад

Почина футболната легенда Александър Шаламанов

Шами е една от големите фигури на Славия и националния отбор

Обратно в новината

Коментари - Почина футболната легенда Александър Шаламанов | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари 21

За него да се каже, че е бил голям футболист е малко. Според мен той беше най-добрият защитник, който е играл в България. Финесът в действията му беше забележителен. По-възрастните от моето поколение си спомнят, че след един брилянтен шпагат срещу Еузебио без да го докосне, последният с уважение му подаде ръка, за да се изправи. Това беше футболист, заради който си заслужаваше да отиде човек на мач само, за да се наслаждава на играта му. Поклон! Бог да го прости!

Малко са защитниците станали футболист на годината!Поклон!

И то 2 пъти

Бог да го прости! Беше изключително позитивен и добронамерен човек! Завел съм му една сюрия деца в Славия и на всички намери място да тренират...кое футбол,друго волейбол...важното,че не ги остави да мерят безцелно улиците! Като навит на пружинка беше до последно!

По това време българските футболисти ритаха топката за да играят футбол, а сега я ритат за да си убият времето преди да отидат да се наредят пред касата. Не случайно след Стоичков на всички други "гладиатори", включително и прехваения в нашите медии Бербатов, все или вълната им пречеше, или водораслите.

За Стоичков да ти кажа, добре, че беше Йохан Кройф да го научи да играе футбол ! Иначе ни талант ни игра - муха без глава! Бербатов е талант, никой не го е учил да играе, малко са като него и Шами!

Поклон.

Богг да го прости, ако има защо. беше много, много надарен като мъж, бяхме с години в тясна физическа връзка. беше прекрасен мъж, винаги живееше отворено, това за което на ухо хо обсъждаха, днес вече е нормално. Сбогом Шами.

Между 60-70 г на миналия век, като играехме училищни първенства по футбол в моя град, на най-добрите защитници лепвахме прякора - Шами! Бог да се грижи за него и на оня свят! Идол!

Да почива в мир този велик спортист. Съболезнования на семейството му! Поклон пред паметта му.

Титли и купи се печелят, но поведение и спортсменство трябва да са в сърцето! А какви чисти шпагати правеше!!! Неповторим! Почивай в мир, Шами.

Голям. !!!

Почивай в мир, Шами! Великан! Истинска спортна легенда! (/C\)

Помня го 1971 във Варна срещу Черно Море ,той не беше ли и скиор?

Човек все некой ден требва да си бега . . .

Голям праз!

Голям праз - ти си педераз!

Личи си,че си от село.Като умреш освен да те изядат свинете и съседа ти да прави кекс с жена ти на плочата ти нищо друго интересно няма да стане.прав си,голям праз ще яде твойта и то с два домата за гарнитура и бял сос бешамел да има да топи с хляб.

мурва я чака дебелия праз на комшията...ха..ха...ха...

Господ да го прости. Голям спортист.

Да почива в мир! Велик!