Преди 30 години Марсилия стъпи на европейския връх. С измама

Един от най-големите корупционни скандали във футбола няма да бъде забравен

Обратно в новината

Коментари - Преди 30 години Марсилия стъпи на европейския връх. С измама | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само в Бг няма подкупени и уредени мачове.Пикам им на загниващия запад,затова си гледам само Бг футбол.

То Винаги е имало подкупи във футбола и ако за мач със Валансиен има доказателства за мача с Милан е абсурдно да се говори без никакви улики...така че до доказване на противното титлата за 1993г. в Шампионската лига се признава за честно спечелена срещу по-силен противник!

Олимпик Мария тогава бяха супер отбор, с много силни играчи. Биха си Милан, които също бяха супер отбор тогава. Не виждам защо трябва да се омаловажава. Може да е имало подкуп, но това е било във вътрешното първенство, а не за КЕШ

Кога Сираков е играл в Марсилия? На снимката в най - ляво.

ПСЖ никога няма да спечели Шампионска лига.

След Хейзъл и наказанието на английските клубове, Кеш беше по достъпна за континенталните отбори, 1985/86г Ливърпул и Евертън имаха страхотни отбори и Кеш най вероятно щеше редовно да е в Англия, както казват колеги по горе наистина имаше яки отбори и играчи, сега пеперуди с статуси и педал ски прически, един щпагат не моат си направят.

Kakvoto pravesheBarcelona 20 godini

Да си припомним ЗАЩИТНАТА ЛИНИЯ НА МИЛАН.

То и Ганчовците станаха с измама четвърти в света през следващата година. Мутрите от ВУС и СУК се поизръсиха.

Дешан и Десаи реваха малко по-късно същата година. Фьолер - година по-късно. Това като скоба за това какъв национален отбор имахме и какви велики играчи бяха побеждавани от нашите! Колкото за финала между Марсилия и Милан - да, Марсилия бяха по-мотивираните, но Милан имаха повече положения за гол и до някъде и късмета не беше с тях. В репортажа има и две доста спорни ситуации за засади срещу Милан. Но тогава правилата за засада бяха различни, не помня дали имаше по онова време пасивна засада или не и затова не се наемам да коментирам. Каквото и да е, бяха наистина години с атрактивни мачове, колоритни футболисти и много импровизация.

С измама не станали носители на КЕШ прз 93та. Бяха велик отбор. Виж тях ги изамами Бенфика три години преди това на полуфинала с гол с ръка. Звезда пък играха анти футбол и прекара Марсилия на дузпи. Само Марсилия можеше да бие Милан. Биха ги и 1991 година на полуфинала като след това мачът в Бари беше слещу далеч по-слабия Звезда. Ама шанс.

Сериозно ли Бе? всички казват, че има измама само ти овърташ като пиле в калчища!!!!! Дас илни са, но въпреки това са маниполирали доста неща. Хайде научи се да приемаш истината.

Спомням си мача бяха много по нахъсани от милан и заслужаваха победата

Нахъсани като мене. Яко зоб и после не мога се запра.

Онзи отбор на Марсилия беше с класи над всички други френски отбори. И за разлика от ПСЖ сега, имаше топ играчи на всички постове.

Само да попитам, съперникът на Олимпик, Милан не бе ли уличен за същото с отнети точки в серия А десетилетие по-късно? Години наред Милан и Ювентус се надпреварваха да купуват мачове и съдии за да постигнат доминация в Италия през 90-те години, че и малко след това...

Ювентус има няколко титли на Италия спечелени с дузпи в 90-та минута, няколко сезаона подред съдиите помагат .... мисля после имаше и дело срещу тях, но титлите си останаха за Ювентус... но напоследък съдбата ги застига, всичко в живота се връща !

Обаче световната титла на Западна Германия,срещу Унгария през 1954,е чиста като сълза!

Тогава допингът на германцитене е бил забранен.

тогава футболът беше истински и всеки играеше за победата, да може да е имало такива случаи с подкупване на играчи, но какво да кажем за последните години, цели отбори че и лигиса спонсорирани от компании за залози, затова не е изненадващо, че в момента има много тото мачове, и по-зле ще става

Сега компаниите за залози са спонсори на отборите, познайте дали няма нагласени резултати ...

Никога не е имало, няма и да има докато аз съм в БФС.

Интересно след като преди тридесет години е имало корупция във футбола дали днес , когато става дума за милиарди, всички са честни?

Тогава за разлика от днес се играеше мъжки и истински футбол,който и каквото да разправя за подкупи и допинги ФУТБОЛА ТОГАВА ПОБЕЖДАВАШЕ,а ме като сега тотото

Някой може ли да разбере от статията какво точно се е случило? Кой кого е подкупил и за какво ? Интересна статия, но написана адски объркващо ..

поредната спусната отгоре статия да се омаловажава миналото