Преди 35 години: Златното затишие между най-големите бури в щангите

В Пловдив първи става и Ангел Генчев, животът на когото ще се преобърне месеци по-късно

Обратно в новината

Коментари - Преди 35 години: Златното затишие между най-големите бури в щангите | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Стойте настрана от малките хора, които се опитват да смалят вашите амбиции. Малките хора винаги го правят, но истински великите хора ви карат да се чувствате така, сякаш вие също можете да станете велики."

такъв красив спорт...

за красота иди в някоя галерия

Абаджиев осакати стотици деца за да може режима на правешкия мангал да се хвали с медали. Същата беше и баба Нешка. Жестоки последователи на Менгеле.

Полза от това да блъскаш хиляди часове в зала няма, освен ако наистина не си първи в света и не вземеш някой лев за медал. Останалите стотици момчета са блъскали за няма нищо, или по-скоро някой да се окичи със славата, че сме взели няколко медала. Като на фронта - какво са стотици хиляди жертви, ако накрая кажем, че сме победили!

Хиляди часове прекарани в лабораториите, хиляди часове прекарани над картините, хиляди часове прекарани над скиците, проектите, книгите... хиляди часове прекарани за да можем да напишеш/м тези редове, за да споделим това което мислим... Добре ли е?! Хиляди часове... ДА Хиляди часове... Иначе как да стане?!

е защо сравняваш ябълки с портокали - няма лошо хиляди часове над книгите и скиците, другото - едва ли.

Няма как да станеш първи или поне успешен ако не прекараш хиляди часове било в залите , било над книгите ,

Ми всеки блъска с идеята да е пътви ,или поне в челната тройка.

1. Няма елитен спорт в който да не се вземат препарати, особено когато се касае за ръба на човешките възможности! 2. Елитният спорт, отдавна е световна политика, а не просто спорт! 3. Това, което направи ИВАН АБАДЖИЕВ е ВЕЛИКО! 4. "Големите" държави, не обичат малките да им крадат ШОУТО. В резултат на което или се съсипват хората довели до успеха, или се съсипва дисциплината където те са слаби! 5. И до ден днешен методите на Старшията дават резултати, но в други държави! ПС: ИВАН АБАДЖИЕВ И ЖЕЛЕЗНИТЕ МЪЖЕ НА БЪЛГАРИЯ... ВЕЧНА СЛАВА!

Иван Абаджиев е едно от най-големите имена сред българските треньори! Не само заради феноменалните успехи в щанги те! Чувал съм, че е имал отлични познания по лекарствата, употребявани в спорта. Имал е програма за приемане на добавките, която ползвана от почти всички останали национални спортисти. Мен лично ме е срам от отношението и скандалите, които му спретнаха в 90те. Уви, може би заради това, човекът умря в изгнание

Наим наказа българските комуняги.

Наим Сюлейманоглу(Наим Сюлейманов),Гълъбин Боевски..........прости хорица и др. ,от които Иван Абаджиев направи ХОРА.....ама бяха родени глупаци и потънаха в блатото на неблагодарността....!?!? Идиоти......

Май си прав за не толкова високите резултати,когато се състезаваха за други държави.... аз го отдавах на тренера,но.....А Наим с краха си едва ли може да бъде пример за свестните хора въпреки многото милиони и осиновяванията....нелеп край на нелеп човек!

Минали са много години. Задайте си въпроса. Какво показват тези медали и успехи в спорта? Кому са нужни? Какво са донесли за просперитета на България и т.н.

Нищо.На следващата година България рухна

То за много професии е така. Какво помага изкуството? Директен отговор е трудно да се даде. А в някои отношения човека се бори с това което той е предизвикал. Например производителността на политици, като нищо е отрицателна. Но не всичко се мери в директна полза. Дори медии, полиция, военни и така нататък няма директна полза, но иначе може да е по-зле. Нищо че не правят жилища, храна за ядене и така нататък, с директна полза, реално употреба. Оспоримо е дори какво е това полза? Защото за будист е друго от за олигарх. Някакъв африканец може да има едни гащи и едно копие и това да му стига. На него Майбах не му трябва. Това си е неговият живот. Едни от най-богатите се самоубиват и са нещастни. Макар парите да дават някакво спокойствие, че няма да закъсаш - уж.

Иван Арабаджиев е един от най-големите треньори на България. Един от най-истинските синове на Родината. Точка. Който не е съгласен, да гледа интервюта със Старшията. Човекът е отдаден на това да прослави България чрез спорта.

щангистите му други неща говорят за него . половината ги е повредил от контузии заради нечовешкия и малоумен начин на трениране . успехите му се дължат на голямата бройка като хора и съответно селекция. главно идваха от селата

Под ръководството на Арабаджиев, България на олимпиади, световни и европейски имаше над 200 медала. Една от най-големите школи бе при считащи се за турци в България. Турция ги окраде. И от по памет 0 виждани турски състезатели по щанги, после на едно европейско Турция бяха номер 1 по медали. Реално обучени в нашите школи. Не помня никога преди това ограбване на състезатели, да съм виждал турски щангист. Най-вероятно тотално непопулярен спорт там преди.

Най-вероятно си роден години, след като той спря да бъде тряньор и още по-вероятно е нищичко да не разбираш от щанги и тежка атлетика. Тоя човек е създавал олимпийски, световни и европейски шампиони, твоето най-голямо постижение сигурно го пусна в канала на тоалетната тая сутрин.

другите взимаха повече, но бяха с имунитет.След това част от нашите заминаха за други държави, състезаваха се за тях и нямаше положителни проби.

Не постигнаха същите високи резултати.Само Наим.

Халил Мутлу, имаше и други.

стана олимпийски за Хърватия

И така до новината "Българскят отбор по допинг хванат с щанги"

Благодаря че ни напомняте за най-позорните моменти в цялата ни соц-спорт история. Анаболи, психологическо и физическо насилие над атлети, изнасилвания, престъпност и възродителен процес. Браво!

Бива, бива. но вол за мезе не бива. Години, като години.

Сега няма ли поне от нещата? Поне е действало правосъдието и го е осъдило. Сега щеше да е на свобода.

Ти не само не си спортувал сериозно ти най-вероятно си бягал от физическо, А това с изансилвнията можеш да го кажеш за женския спорт в САЩ

Голям беше Старшията! Колко медали донесе тои и момчетата му. Лошото е, че руските орки го натопиха в Сеул и съсипаха българските щанги.

99% от момчетата му само си загубиха по няколко години в тренировки вместо да научат нещо

Не от всеки става шампион