17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Надявам се да са ви платили добре за тая никому ненужна статия, ако не са ви платили, то поне да имате оправдание, че сте били принудени да го направите. Колкото до тексаския отбор, за тях се надявам пак да нямат шанс да спечелят каквото и да е.

Гоненица за дебели хора. Цялата игра е голямо гъзене и гоненица за 10 секунди.

ПРЕДИ: опитваха да популяризират хокея (СССР). СЕГА: опитват да популяризират бейзбола (САЩ).

Какво, какво имало тук американския футбол... почитатели?! Ма вие сериозно ли?! Кой нормален човек ще гледа една крива топка, едни криви хорица, тичащи по една крива нива?

За толкова пари Лески поне 6 пъти щеше да спечели купата на България.

Сокъра ряпа да яде. Аман от глезльовци, примадони, мастити агенти. Американският футбол е мъжки спорт и само най-добрите и най-талантливите успяват. Ако не си на ниво, още 10 чакат за мястото ти, да не кажа 100. И там е машина за пари, но поне спортът е спорт все още. За това хората си го обичат. Който не го разбира, ами здраве. И аз не разбирам крикет но 2 милиарда души милеят за него.

Да ти кажа гледал съм и футбол и американски футбол и крикет ... американския футбол определено е най-скучния от тях. Нареждат се където им каже рефера, сигнал, блъскат глави, всички на купчина, 10-20 сек по-късно някой вече е затрупан заедно с топката и рефера спира играта, всички стават, изтупват се, медиците ги преглеждат, разхождат се, говорят си със тренера, по между си, приказки, ала-бала 10-15 мин, рефера ги нарежда пак някъде и ... още 10-20 сек игра. Така в 99% от случаите. Пробивите са няква абсолютна рядкост! Един мач буквално трае цял ден от сутринта 10-11 до към 22-23 вечерта! Такава тъпня не мога да разбера, как я търпят! Всъщност до колкото съм говорил с повечето американци, те идват гледат час, писва им, после излизат от стадиона в парка на пикник или в някое от множеството ресторанчета, връщат се след част-два да видят, какво е станало и като им писне, пак излизат. Един вид целодневна почивка с разходки и ресторантчета и малко зяпане на спорт. Американския футбол е интересен, само когато един такъв целодневен мач, го сбият в 2-3 минутен репортаж с интересните моменти от мача! Примерно бейсбола, другия "американски" спорт, има много по-ясна динамика и много по-интересно разиграване! Една игра пак е доста време, но реално играят не се моткат по терена като мухи без глави. За баскетбола пък съвсем, там за една игра всеки играч по 2 кофи пот изпотява от бягане.

Заблуден си, друже. При това - кораво заблуден. Запознай се с основните правила на играта и тогава пиши подобни умопомрачителни постове.

Можеше да се съглася донякъде с коментара за ам. футбол, но ако не бяхте го сравнили с бейзбол. Няма по-скучна игра за гледане от бейзбол!!! Дори голф да гледаш е по-интересно. Ам. футбол има прекалено много правила, но ако погледаш повече от една среща става интересно, поне за мен беше така. Въпреки това не е удачно дир-а да публикува толкова дълги статии за отбор, който не вълнува дори американците. Дано не са платили за публикацията, а получили пари за правене на реклама.

Личи си колко си гледал американски футбол. Сигурно и крикета толкова го разбираш. Виж, крикета го играят няколко дни един мач. Никой не ви налага мнение тук. В сокъра такива обрати като в американския футбол няма, или са един път на 10 години. Тук видях някой да казва спорт за дебелаци...само идете им вижте тренировките на тези дебелаци. Вдигат по 200 тона на ден някой и доста повече. А някой дифенсив енд който в 120кг ще ви спука на спринт по всяко време на денонощието е без съмнение. всъщност съм сигурен че ще спука и половината ако не и целият ни национален отбор по сокър. Всеки с маниите си. Хайде със здраве.

Не си прав и статистиката го доказва - сокърът е с много повече и по тежки травми. По-динамичен е. По-елегантен е. И също така само най-добрите и най-талантливите успяват. Ако не си на ниво, още 10 чакат за мястото ти само в Еквадор. 20 в Колумбия. 25 в Мексико. 1000 в Бразилия, 200 в Германия и т.н. - въобще сравнение не може да става със смешно ендемичен спорт като ам. футбол. И отдавна не са спорт и те - тъпчат се с лекарства, подобрители, подсилващи и всякви гадости и те от 40-те години на миналия век. На практика всеки разбира ам. футбол. Но всички гледат сокър, защо ли?

Ходи кажи "сокър" в Англия и ще видиш как понеже си голям мъж ще останеш без зъби ...и не ми сравнявай тия примадони със скафандри с момчетата , които играят ръгби , там вече наистина трябва да имаш яки топки , в истинския смисъл на думата!

Я па тоз. Те тези играят 2 секунди и се подреждат 2-3 минути. Никаква динамика, Пълна скука. Даже не знам дали изобщо се изпотяват тези дебели индивиди.

Американците недоразбрали ръгбито, окастрили го и така се появил американския футбол в които топката се разнася с ръце като пазара на чанта и се рита само в случай на наказателен. Популярен в целия свят, дрън дрън, дори и в Канада и Мексико не е много популярен.

Мъжки спорт е ръгбито, а не назобени добитъци да се кюскат с брони и каски пред тълпа идиоти приличащи на понички.

тука се долавя някакво сравнение с "отбора на народа" по нашенски... :) Тези коварни Дир.БГ пак плетат интриги :D

Това бутане и стоене през 99 % от времето по терена спорт ли е?!? Дори голфа е по интересн от това!

Ами местим го за този спорт наречен с европейското му име. Предпочитам просто футбол. Истинския смисъл на думата. Оригиналът.

Напълно непотребен и никому нужен преводен материал.