Проклятието на фамилия Аскари

Съдбата на баща и син - шампиони, е една от големите трагедии на моторните спортове

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дочаках да прочета смислени коментари по повод статия! Мислех, че няма да ми се случи повече!

Поклон пред всички пилоти, които са загинали в моторните спортове. Със знанията и уменията си те всъщност тестват технологии, които в последствие правят обикновените коли по-добри и по-безопасни за обикновените хора.

Много се радвам на коментари, от които можеш да научиш нещо! Гладиаторски спорт - колко жалко, че е толкова висока цената за такова майсторство, интелект и дисциплина!

Алберто Аскари е единствения пилот от онази епоха, който успява да победи Фанджо. Става първия двукратен световен шампион във Ф1. Проклятието на фамилия Аскари очевидно тегне и върху целия италиански автомобилен спорт. След като печелят 3 световни титли за 4 години (Джузепе Фарина-1950 и Алберто Аскари-1952 и 1953) - нищо! Аскари остава последния италианец световен шампион във Ф1. Въпреки силата на италианската школа в моторните спортове, въпреки факта, че Италия е на второ място (след Великобритания) по брой на пилоти печелили отделни състезания през годините, въпреки големите италиански производители и отбори и за съжаление на невероятната им публика.