Расизмът в спорта - тема с над 100-годишна история (галерия)

От Негро лигата в бейзбола от края на 19-и век до скандалите с Колин Каперник и Серина Уилямс, които тресат света в момента

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо, когато стане дума за расизъм се възприема за потърпевши черните хора? Все те горките "страдат" и са "обиждани"- (няма по големи кавички), а белите хора трябва да поемат винат......айде стига да ви еФа у мангалите, тия номера някъде там в джунглата !

От всичко на светО най-много мразЯ негрите и расовата дискриминация....! Въпрос: Ако не е този пусти професионален спорт и нещо от пеенето т.н. афроамериканци с какво ще са известни? Физика, медицина, икономика, квалифициран труд - т.е. майсторлък.....С какво? Аре изтрийте ме за расизъм, щото то и нашите римляни са тамън като афроамериканците.

много гнусно излъга, даже треньорът й си призна, но тя продължава да лъже.. а горкото японче, което също е църно, го разплакаха заради наглостта на онова животно серина

Тъмните само малко нещо да кажеш веднага те изкарват расист а няма по расисти от тях. Някой може ли да каже името на известен учен негър или арабин? Просто няма такъв, фактите сами говорят.

Като най-развита и културна раса, ние трябва да поведем и възглавим борбата срещу расизма :).

Спорта ще се изчисти от расизъм, когато се изчисти от преносителите му - негри и араби (цигани мисля, че няма там)

аз не харесван цигани, араби, църни маймуни и т.н други не харесват шкембе чорба или риба или цска/левски нали е демокрация - всеки има право на мнение и може да харесва или да не харесва нещо

Добре де ,расизма е лошо нещо, но аз да Ви питам: цирка който разигра оная замозабравила се разглезена и побесняла маймуна в тениса дали беше хубаво? Като е негър, за нея правилата не важат ли? Защо негрите са толкова нагли за всичко и постоянно тормозят нормалните хора? Защо винаги се крият зад мантрата, че са онеправдани и трябва да имат преференции по всички въпроси? Може би отговорат е елементарен - просто те са етап в човешката еволюция и след десеки хиляди години ще настигнат белите в развитието си и тогава ще ги приемем като равни - със същите права и задължения. А не сега с постоянните им претенции.

Пък белите ще седят и ги чакат, найси хиляди години.

В спорта трябва да се забрани политиката. Колкото и правилно да изглежда нещо, то изражда спорта.

Аз си представям как някой дето не е негър като спечели трофей или да кажем Оскар благодари и на всички бели хора, както все правят чернилките... лелеле

Копирах го , защото колкото и да е виц, хиляди пъти повече показва точно какво е това расизъм-дума която дава незаслужени права на жалки хора.Негри, цигани, араби и жълтури в никаккъв случай не са по-малко расисти от белите.Дори бих казал, че са в пъти по-големи расисти.Пресния пример е със тази самозабравила се нагла персона със съмнителен пол и черна кожа, забогатяла благодарение на несправедливоста.мисля, че в този спорт-тениса, също трябва да се въведат категории за тегло и ръст и строг контрол за стимуланти. Циганче пита баща си: — Тате, какво е това демокрация? Бащата: — Демокрация е, когато всички бели работят, а ние получаваме социални помощи ей така. — Е това не ги ли дразни? — Дразни ги, ама това вече е расизъм.

Ако не харесвам негрите и сиганите престъпници и слушащи калпави звуци, това прави ли ме расист?! Харесвам Слаш от Гънс-а и Джоуи де Майо от Меноар, това изважда ли ме от групата на расистите (не че се обиждам да съм там).

Така е, на белия човек му е...а мамата.

Серина бяга от отговорност с този расизъм и сексизъм. Такива хора са жалки.

той може би е бил прав ( Рузвелт )

Виж ще сега има ли расизъм или няма от коментарите по-долу?

Видях, че виждат, че има расизъм срещу белите, от нпо-рките, на Сорос.

Циганче пита баща си: — Тате, какво е това демокрация? Бащата: — Демокрация е, когато всички бели работят, а ние получаваме социални помощи ей така. — Е това не ги ли дразни? — Дразни ги, ама това вече е расизъм.

"расизъм в спорта" е когато не толерираш черните, за сметка на белите.

Днес расисти са тъмнокожите. Ксенофоби са ЛГБТХУЗКТМВГЗ, третополовите и шестополовите. Сексисти са феминистките. Изобщо, палачинката се обърна.

разбрах ,че Хителр е бил по пич от Рузвелт! А иначе расизма сега е придобил обратна посока. дискриминирани са белите за сметка на останалите.