Коментари - Рекордьорът Джеймс: Имам усещането, че съм най-великият, играл някога този спорт | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-великият в тази игра се казва Майкъл Джордан и това не е специално в днешния ден, понеже леброн подобрил някакъв си рекорд, а във всеки един ден от 1991 - насам :) Излишно е да се сравняват двамата. Доста различни са епохите, стиловете, физиката И ХИМИЯТА между 90те и сега. С тази химия с която се тъпче Леброн и тази защита от меки китки, каквато има в НБА от към 2008-2009 насам...Джордан щеше да направи сигурно 50 000 точки :) Няма лошо да поздравим Леброн с рекорда, но за мен той ще си остане с тези сингъл рекорди и никога, като емблема на играта. Нещо като рекорьорите по чадъри или борби - Хаким Олайджуон и Уилт Чембърлейн, велики играчи безспорно с много рекорди и присъствие в играта, но не са емблемата и душата на баскетбола. Просто едни добри изпълнители, постигнали своите рекорди в своето време на паркета. LONG LIVE MJ! GOAT!

Ех, че скромен човечец...

През 90-те по времето на MJ играта беше друга. Правилата за нарушения се изпедерастиха последните години и стана много по-лесно да се вкарва. Ако Леброн играеше срещу Детройт, срещу Глиста, Шакил, Баркли и много други, щяха да му смачкат самочувствието.

казвам ти директно кой щеше да бъде Леброн през 90те, ако го помниш - ЛАРИ ДЖОНСЪН е това е :) нищо повече

Кой е този? Хахах

Най-великия баскетболист за всички времена е Майкъл Джордан. Ако сегашния лигльо Леброн играеше през 90-те години на 20-ти век срещу Чикаго Булс на Майкъл Джордан - просто щеше да бъде размазан като муха на паркета. Леброн е нищо повече от един посредствен баскетболист, който няма нито аурата, нито хъса за победа, нито амбицията да поведе отбора си към победа и ... голямото доказателство за това е простия факт, че именно в този мач в който чупи рекорда ... неговия отбор губи. Това е срам и позор. Това е поведение на егоистичен плъх, който мисли само за собствената си жалка кожа и нехае за отбора. Това никога не се е случвало при най-великия Майкъл Джордан. Джордан щеше да изяде паркета и да пребие противника само и само неговия отбор (рееспективно той) да излезе като победител от игрището и това е правил винаги на терена - бой до дупка за победата. Докато Леброн е егоистичен плъх с нежна душица (като един истински джендър). Така, че най-великия за всички времена си остава сега и завинаги - Майкъл Джордан! Леброн е достоен само и единствено да лъска кецовете на великия Майк!

Абсолютен егоист който мисли само за личните си рекорди, а не за благото на отбора си

Най-великият е Michael Jordan. Надели има някой, който да разбира от баскетбол и да би твърдял друго. Какво усещане имал Леброн... това е като с Кристиано. Сами за себе си са най-великите, но ако си наистина най-добрият, тогава другите го казват, не ти сам да надуваш фанфарите и да си правиш музей. Гледал съм много интервюта с Джордан, в които се опитват да го провокират и да даде конкретен отговор на този въпрос и той винаги казва едно и също - не е правилно да се сравняват поколенията и как би могъл той да е Абсолютният номер 1, когато никога не е играл срещу Чембърлейн или другите великани. Различни епохи. Но това, в което никой не може да ме убеди е, че Леброн е №1, просто защото имал най-много точки. Игра много години, вкарваше много. Това, което е важно и се брои са други показатели - съотношение изиграни финали:спечелени финали и влияние върху играта. Джордан никога не остави отбора му да загуби и истински доминираше този спорт. До степен, в която всички на игрището знаят кой е там и изпитват страх и респект.